به گزارش اطلاعات آنلاین به نقل از نیوزفلر، حافظان محیط زیست از دانشگاه هاوایی (UH) در مانوآ ادعا می کنند که بالاخره اسرار پنهان تولید مثل عنکبوت دریایی غول پیکر در قطب جنوب را کشف کردهاند.
پس از ۱۴۰ سال گمانه زنی، اکتشاف اخیر این تیم به قاره دوردست، رفتار موجودات مرموز را با پیامدهای بالقوه برای حیات دریایی و اکوسیستم در سراسر جهان روشن کرد. عنکبوتهای دریایی که با نام علمی پیکنوگونیدها شناخته میشوند، بیمهرگان عنکبوتمانندی هستند که در محیطهای آبی در سطح جهان یافت میشوند.
در حالی که بیشتر گونهها کوچک هستند، گونههای عنکبوت دریایی قطب جنوب دارای دهانه پا بیش از یک پا هستند، چیزی که دانشمندان آن را «غولگرایی قطبی» مینامند. علیرغم تحقیقات تاریخی که به بیش از یک قرن قبل برمیگردد، عادات تولیدمثلی این غولهای قطب جنوب تاکنون مبهم باقی مانده است.
محقق اصلی و پروفسور امی موران دانشکده علوم زیستی UH Mānoa، کار میدانی قابل توجه این تیم را در قطب جنوب توصیف کرد، جایی که آنها دو گروه جفت گیری از عنکبوت های دریایی را مشاهده کردند که هزاران تخم را رسوب می کردند.
برخلاف گونههای معمولی عنکبوت دریایی، یکی از والدین، احتمالاً پدر، چندین ماه از تخمها محافظت میکرد تا زمانی که لاروهای ریز از تخم خارج شوند. پروفسور موران گفت: در بیشتر عنکبوت های دریایی، والدین مذکر با حمل نوزادان در حین رشد، از آنها مراقبت میکنند.
عجیب این است که علیرغم توصیفات و تحقیقاتی که به بیش از ۱۴۰ سال قبل برمیگردد، هیچکس تا به حال عنکبوتهای دریایی غولپیکر قطب جنوب را ندیده بود که بچههای خود را پرورش میدهند یا چیزی در مورد رشد آنها نمیدانستند. این رفتار که قبلاً دیده نشده بود، بینش جدیدی را در مورد چرخه زندگی موجودات آشکار کرد.