پنجشنبه ۱۷ اسفند ۱۴۰۲ - ۰۶:۵۰
نظرات: ۰
۰
-
آب در سیستان و بلوچستان؛ نعمتی که نقمت می شود!

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب سیستان و بلوچستان از آسیب دیدگی تاسیسات آب ۲۵۲روستا براثر بارش شدید باران و وقوع سیل در جنوب استان خبر داد.

اطلاعات نوشت: طی یک هفته گذشته ساکنان سیستان و بلوچستان که سالهاست از کم آبی رنج می برند، شاهد بارش شدید باران بوده اند اما این دفعه هم همانند موارد مشابه قبلی، این موهبت خداوند به دلیل آماده نبودن بسترهای مهار نزولات آسمانی، به سیل بدل شد، به نحوی که کماکان پیامد های آن و امدادرسانی ها ادامه دارد.

سدسازی همواره یک از راه های مهار نزولات آسمانی و استفاده بهینه از آن بوده است اما تحمیل هزینه گزاف برای اجرای این کار در شرایط فعلی اقتصاد کشور به صلاح به نظر نمی رسد و به گفته کارشناسان می  توان با جایگزین کردن روش هایی نظیر آبخیزداری ، به مهار آب حاصل از بارش ها پرداخت و در کنار آن کشاورزی را در استان رونق بخشید و پوشش گیاهای را هم افزایش داد که به طور حتم به سرانجام رساندن این کار،اساسا از وقوع سیلاب پیشگیری خواهد کرد.

حضور رئیس جمهوری در مناطق سیلزده

رئیس جمهوری دیروز در سفری به مناطق سیلزده سیستان و بلوچستان، از مناطق آسیب دیده جنوب استان دیدن کرد . حجت الاسلام والمسلمین سید ابراهیم رئیسی گفت: کار زیربنایی و زیرساختی که باید برای جلوگیری از سیلاب در جنوب سیستان و بلوچستان انجام شود، ساخت سد است که آن هم جزو برنامه ماست.

 به گزارش ایرنا،   وی در جریان بازدید از مناطق متاثر از سیل با حضور در جمع مردم سیلزده «نگور» هدف از این سفر را خدمت به مردم سیستان و بلوچستان اعلام کرد و افزود: آشنایی با گروه‌های امدادرسانی و در جریان کار قرار گرفتن از نزدیک یکی از اهداف این سفر است .

وی همچنین در جمع مردم جنوب استان اظهار داشت: اگر خانه‌های جنوب استان با نگاه مهندسی و درست ساخته نمی‌شد تخریب گسترده و تلفات فراوان داشتیم، خانه‌های جنوب استان بانگاه مهندسی و سنتی در ارتفاع ساخته شده که سیلاب اخیر کمترین میزان آسیب را به آن ها وارد کرده است.

رئیسی ادامه داد: خدا را شاکریم که مردم و خانه‌هایشان آسیب ندیدند اما بهسازی جاده‌ها بسیار مهم است، از روحیه جهادی استاندار سیستان و بلوچستان و تیم مدیریتی استان که به طور شبانه روزی در این منطقه تلاش می‌کنند تقدیر می‌کنم .

رئیس جمهوری با اشاره پیگیری وزیر راه برای جاده‌های جنوب سیستان و بلوچستان تاکید کرد: یک کار اساسی این است که باید این نزولات آسمانی را با ایجاد سد به نحوی مدیریت کنیم که از آب درست استفاده شود، بالاخره گاهی چند ساعت یا چند روز باران می‌بارد آب این باران باید برای مردم این منطقه نعمتی باشد که بتوانند از آن در طول سال استفاده کنند که به دریا ریخته نشود و این آب شیرین قابل استفاده برای آشامیدن شود.

وی در ادامه گفت: کشاورزی در این منطقه بسیار مهم است، وزیر جهادکشاورزی که در این سفر همراه ما است،  به این منطقه تعلق و به مسائل کشاورزی آشنایی دارد،وی پیگیری کند که از این آب رحمت الهی بتوان برای رشد کشاورزی منطقه استفاده کرد.

رئیس جمهوری افزود: امیدواریم نعمت بارش نزولات آسمانی در این منطقه و تمامی نقاط کشور بیشتر شود و ما بتوانیم از این نعمت به درستی استفاده کنیم. با همین سیل بندهایی که وجود دارد و امکانات زیرساختی گاهی اوقات که باران می‌بارد برای آب شرب کشاورزی و نیاز مردم منطقه بهره‌مند شویم .

همچنین محمدعلی نیکبخت وزیر جهاد کشاورزی در حاشیه سفر به مناطق سیلزده سیستان و بلوچستان، محمدرضا سیدحسینی رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان سیستان و بلوچستان را به عنوان نماینده تام‌الاختیار خود در این استان برای رسیدگی به مشکلات کشاورزی و دامداران منصوب کرد.و به وی ماموریت داد پیگیر خرید تضمینی دام، تامین امانی نهاده‌های دامداران روستایی و عشایری توسط شرکت پشتیبانی امور دام کشور و سازمان امور عشایری ایران باشد .

وزیر جهاد کشاورزی همچنین صندوق بیمه کشاورزی را ملزم کرد تا میزان خسارت وارده به کشاورزان را بررسی و با مشارکت بانک کشاورزی نسبت به جبران خسارت اقدام کند.

نیکبخت به سازمان مرکزی تعاون روستایی کشور هم دستور داد با مشارکت اتحادیه‌های مربوطه، خرید تضمینی محصولات باغی و زراعی کشاورزان را انجام دهد.

وی همچنین از شرکت بازرگانی دولتی ایران و پشتیبانی امور دام کشور خواست تا نسبت به کمبودهای احتمالی کالاهای اساسی نظیر گندم، برنج، روغن، گوشت همکاری لازم را به عمل آورند.

 آسیب دیدگی تاسیسات آب ۲۵۲روستا

گزارش خبرنگار اطلاعات در زاهدن هم حاکی است: مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب سیستان و بلوچستان از آسیب دیدگی تاسیسات آب ۲۵۲روستا براثر بارش شدید باران و وقوع سیل در جنوب استان خبر داد.

علیرضا قاسمی  با بیان این که پس از ۴سال خشکسالی، شاهد بارش بی‌سابقه‌ای در استان بودیم که  مشکلاتی برای مردم به همراه داشت،  افزود: ۱۲شهرستان استان درگیر سیل و تعداد ۲۵۲روستا به دلیل آسیب‌های وارد شده در خطوط انتقال، شبکه‌های توزیع و تأسیسات تأمین و پمپاژ آب با مشکل قطعی آب مواجه شدند.

وی با بیان این که به دلیل سیلابی بودن بعضی از مسیرها آمار متغیر می‌شود، افزود: در برخی از روستاها تا زمان فروکش کردن آب و باز شدن راه‌های دسترسی امکان اصلاح خطوط وجود نداشت و به جز ۹روستا که در انتظار پایداری شرایط برای رفع آسیب‌ها هستیم، شبکه آب شرب ۲۴۳روستا متصل شد و تعدادی از روستاها هم دچار افت فشار هستند که به مرور زمان شبکه آب آن ها هم پایدار می‌شود.

ادامه امداد رسانی به ۵۶۰روستای سیلزده

مدیرعامل جمعیت هلال احمر سیستان و بلوچستان گفت: امدادرسانی به بیش از ۲۸هزار سیلزده ۵۶۰روستای درگیر سیلاب این استان ادامه دارد.

سید مهدی سجادی در بازدید از مناطق سیلزده جنوب استان اظهار داشت: از روز هفتم اسفندماه و با شدت گرفتن بارش‌ها ۱۴شهرستان استان با پدیده سیلاب و آبگرفتگی مواجه شدند و همچنین سیل منجر به آسیب رساندن به پل‌ها، راه‌های ارتباطی و آبگرفتگی منازل در جنوب این استان شد.

وی ادامه داد: امدادگران هلال‌احمر تاکنون به ۲۸هزار و ۲۰۶نفر امدادرسانی و با تلاش امدادگران 3 هزار و ۶۴۴نفر اسکان اضطراری پیدا کردند.

وی، از رها سازی ۹۱نفر از سیلاب در جنوب سیستان و بلوچستان خبر داد و ادامه داد: تاکنون ۴۰سورتی پرواز بالگرد هلال‌احمر در مناطق محاصره در سیل انجام و ۱۰هزار بسته غذایی و ۳۰هزار بطری آب، بین متاثرین از سیلاب توزیع شده است وعلاوه بر نیروهای جمعیت هلال‌احمر استان، نیروهای هلال‌احمر 5 استان خراسان های شمالی، جنوبی و رضوی، یزد، کرمان و بوشهر برای کمک به حادثه دیدگان به منطقه اعزام شدند.

 از سویی دیگرهواشناسی سیستان و بلوچستان از فعال شدن سامانه جدید بارشی از اواخر وقت فردا تا یکشنبه در این استان خبر داد.

پربازدیدترین

پربحث‌ترین

آخرین مطالب