به گزارش اطلاعات آنلاین به نقل از نیویورک تایمز، محققان با تزریق خون موشهای جوان به موشهای پیر توانستند طول عمر آنها را ۶ تا ۹ درصد افزایش دهند که این رقم برای انسان معادل ۶ سال طول عمر میشود.
نیویورک تایمز همچنین خاطرنشان کرد که اگرچه این آزمایش لزوماً به این معنی نیست که انسانها میتوانند از خون جوانتر بهره ببرند، اما اشاره کرد که خون موش جوانتر دارای ترکیباتی است که طول عمر را برای موشهای مسنتر افزایش میدهد.
جیمز وایت، یکی از نویسندگان این مطالعه و زیست شناس در دانشکده پزشکی دانشگاه دوک، هنگام صحبت در مورد اینکه آیا خون جوان میتواند سالمندان را احیا کند یا خیر، به نیویورک تایمز توضیح داد: "من حدس می زنم این کار میتواند مفید باشد."
تحقیقات قبلی در مورد درهم تنیدگی موشهای جوانتر و مسنتر بهگونهای که خون آنها بین بدنشان جاری شود، فرآیندی به نام پارابیووز، نشان داد که خون جوانتر دارای اثرات جوانسازی است.
پارابیووز مغز، کبد و ماهیچههای موشهای مسنتر را تازه میکند، اما این روش حداقل تا به حال هرگز ثابت نشده بود که عمر موشهای مسنتر را افزایش دهد.
به همین دلیل است که جک وایت و یکی از نویسندگان مطالعه وادیم گلادیشف تصمیم گرفتند موشهای مسنتر با میانگین سنی ۲۰ ماه را به موشهای جوانتری که تنها ۳ ماه سن داشتند، با هدف بررسی تأثیرات بر طول عمر مرتبط کنند. به گزارش اطلاعات آنلاین، این تحقیق در مجله Nature Aging منتشر شد و وایت و همکاران در مقاله خود به این نتیجه رسیدند که پیوستن به موشهای مسن و جوانتر روند پیری را در سطح سلولی کند میکند که به نوبه خود باعث افزایش طول عمر آنها میشود.