محمد علی فیاض بخش: شروع تابستان برای خیل عظیم دانشآموزان مرحلهای دیگر از روند تربیتی و پرورشی این عزیزان است. هرچند در سالیان اخیر بسیاری از مدارس، تعطیلات تابستانی کوتاهی را بر دانشآموزان روا میدارند، اما روزهای بلند تابستانی و نیز محدودیت فعالیتهای آموزشی، اوقات فراغت زیادی را برای این عزیزان ایجاد میکند که لازم است والدین و نیز دستاندرکاران مدارس بدین مهم توجه ویژه کنند.
۱- فضاهای آموزشی مدارس در نوبتهای صبح و عصر باید محلی برای فعالیتهای گروهی و دستورزیها و ورزش و بازی دانشآموزان باشند. شایستهاست که مدارس برخوردارتر، با برنامهریزی و هماهنگی، مدارس همجوار و هممحل را از امکانات و خدمات سختافزاری خود بهرهمند سازند.
۲- والدین با همراهی و همدلی خویش، اوقات بیشتری را با فرزندان خود سپری کنند و حتی اجازه یابند که در زمانهایی با حضور در مدارس، با عزیزان خود در فعالیتهای ورزشی و آموزشی فوقبرنامه مشارکت جویند.
۳- مساجد در محلات، به خصوص آنها که جز در یک یا دو وعده نماز دایرند، به محلی برای حضور منظم و برنامهریزیشده دانشآموزان تبدیل شوند و نیروهای ورزشی و هنری از میان معلمان و نیز دیگر چهرههای در دسترس، به پربارشدن اوقات فراغت عریزانمان کمک کنند.
۴- اردوهای جهادی و تشکیل گروههای سازندگی و خدماتی از میان دانشآموزان، یکی از بهترین فعالیتهای پرورشی است که به روند مسئولیتسازی و جامعهپذیری این عزیزان کمک شایانی خواهد کرد. مدارسی که از تجربههای خوب در این زمینه برخوردارند، میتوانند پیشقراولان مدارس دیگر باشند و حتی با تجمیع چند مدرسه، هم در هزینهها صرفه بورزند و هم به همافزایی در تجارب خویش بپردازند.
۵-… و همه اینها جز در سایه حمایتهای عملی و دور از تبلیغات و شعارپردازیهای رایج از سوی وزارت مربوطه محقق نخواهدشد. وزارت آموزش و پرورش، نه یک ارگان برای سخنوریهای آمارپرداز، بلکه یک متکفّل برای تربیت مردان آیندهساز است و به عمل کار برآید، بهسخندانی نیست.