به گزارش اطلاعات آنلاین به نقل از هلس دایجست، هیچ چیز بهتر از این نیست که در یک روز طوفانی و خاکستری زیر یک پتوی دنج با یک کتاب خوب و یک فنجان چای داغ بخوابید. هیچکس نمیخواهد در هنگام بارش باران سیل آسا بیرون برود ولی در حالی که همه ما هر چند وقت یک بار به یک روز مانند این نیاز داریم، کناره گیری از جامعه و تمام روز در خانه ماندن، ممکن است تاثیر منفی بر فشار خون داشته باشد.
طبق گفتههای مرکز کنترل و پیشگیری از بیماریهای ایالات متحده (CDC)، عواملی می توانند بر سطح فشار خون ما تاثیر بگذارند، از جمله سیگار کشیدن، ورزش نکردن، رژیم غذایی سرشار از سدیم یا الکل و... تحقیقات نشان میدهد که تنهایی و انزوای اجتماعی نیز ممکن است خطر ابتلا به فشار خون بالا را افزایش دهد.
آنالین کانکلین، دانشیار دانشگاه بریتیش کلمبیا، میگوید: اگر از نظر اجتماعی منزوی هستید، سطح کورتیزول شما افزایش مییابد تا شما را در یک واکنش جنگ یا گریز قرار دهد. وقتی بدن در این حالت قرار میگیرد، فشار خون افزایش مییابد. در حالی که قرار گرفتن در حالت جنگ یا گریز معمولاً پس از گذر از تهدید درک شده فروکش می کند، تجربه سطوح بالای استرس به صورت مداوم، حتی خفیف، می تواند منجر به فشار خون بالا شود.
حتی در قلمرو حیوانات، انزوای اجتماعی با خطر بیشتر بیماری های قلبی عروقی مرتبط است. علاوه بر افزایش خطر ابتلا به فشار خون بالا، انزوای اجتماعی نیز با خطر بیشتر مرگ و میر مرتبط است. از آنجایی که ما با افزایش سن بیشتر مستعد انزوای اجتماعی می شویم، ارتباط بین فردی به ویژه برای افراد مسن اهمیت دارد.
جدای از اثرات مخرب بالقوه انزوای اجتماعی بر سلامت ما، دلیل دیگری نیز وجود دارد که چرا ماندن در داخل خانه در تمام طول روز ممکن است برای فشار خون ما مضر باشد: قرار گرفتن در معرض آلودگی هوای داخل خانه.
طی یک تحقیق که در سال 2018 در مجله بین المللی تحقیقات محیطی و بهداشت عمومی منتشر شد، محققان دریافتند که قرار گرفتن در معرض آلودگی هوای داخل خانه باعث افزایش فشار خون سیستولیک در بزرگسالان استرالیایی میشود. تیم مطالعه در نهایت به این نتیجه رسیدند که آلودگی هوای داخل ساختمان یکی از عوامل خطر محیطی است که میتوانیم آن را اصلاح کنیم تا به کاهش شانس ابتلا به فشار خون بالا کمک کنیم.