یکشنبه ۲۰ خرداد ۱۴۰۳ - ۰۵:۳۸
نظرات: ۰
۰
-

قیمت انواع و اقسام محصولات کشاورزی به ویژه میوه‌های فصل طی چند سال گذشته روند به شدت صعودی به خود گرفته است؛ به نحوی که خرید را برای مردم سخت کرده  و این در حالی است که میوه‌های دستچین و مرغوب کشورمان روانه کشور‌هایی می‌شود که قبل از آزمایش، حتی حاضر به پذیرش محصولات کشاورزی ایران نیستند، آن هم با تامین هزینه انجام آزمایش توسط صادر کننده!

اطلاعات نوشت: مصرف زیاد آب در تمامی محصولات کشاورزی به ویژه میوه های آب بر نظیر هندوانه ،طالبی و هلو سبب شده است بسیاری از کشورها ضمن کاهش تولیدات و حتی حذف کشت این محصولات، دست به واردات آن ها بزنند و به این ترتیب مردم خود را از آن بهره مند کنند.

عراق، عمان، روسیه و بلاروس از جمله کشورهایی هستند که عمده محصولات کشاورزی صادراتی ایران وارد آن ها می شود، اما به شرط این که از همه لحاظ سالم باشند و بر همین اساس قرار است ایران آزمایشگاه هایی را هم زیر نظر کشورهای مورد اشاره راه اندازی کند تا هزینه این کار را هم خودش متقبل شود!

به گفته مسئولان، کشورمان طی سال های گذشته با کم آبی و خشکسالی مواجه شده است و باید در مصرف آب نهایت صرفه جویی را به عمل آورد ،اما این صرفه جویی مشمول میوه های آب بری که قرار است با هزار و یک شرط به کشورهای دیگر صادر شود، نمی شود.

تمامی این اتفاق ها در حالی رقم می خورد که در کشورمان میوه های نامرغوب با قیمت های نجومی توزیع و فقط بخشی از مردم هم توانایی مصرف دائمی آن را دارند.

راه اندازی آزمایشگاه محصولات کشاورزی در 4 کشور

مدیر صادرات و بازرگانی خارجی موسسه جهاد توسعه کشور گفت: آزمایشگاه محصولات کشاورزی ایران به منظور تسهیل صادرات، در کشورهای عمان، روسیه، بلاروس و عراق ایجاد بزودی راه اندازی می شود.

به گزارش ایسنا، محمدحسن محبیان در نشست میز تخصصی صادرات محصولات کشاورزی لرستان اظهار داشت: مساله اصلی تولید، استانداردسازی و کیفیت محصولات است که در این باره یک آزمایشگاه مجهز و بسیار بزرگ زیر نظارت ایران در چین وجود دارد .تولید کنندگان باید از بسته‌بندی با کیفیت بالا استفاده و به کشور چین ارسال کنند تا محصول آن ها به دلیل عدم کیفیت برگشت نخورد.

وی ادامه داد: همچنین چنانچه تولید کنندگان گیاهان دارویی، محصولات کشاورزی و صنایع دستی توانایی عرضه محصول با کیفیتی را داشته باشند، می‌توانیم این فرآورده را به طور رایگان در نمایشگاه‌های بین‌المللی کشورهای مختلف عرضه کنیم.

محبیان گفت: بی شک اگر تولید کنندگان در بازارهای مختلف فعالیت نکنند و اجناس آن ها فاقد کیفیت و تناژ معمول باشد بازار را از دست خواهند داد.وی در ادامه با بیان این که نمایشگاه دائمی ایران در چین، عمان و ارمنستان راه اندازی شده است و تمامی تولید کنندگان مهم ایران در این نمایشگاه ها حضور دارند، اظهار داشت: تشکیل یک ستاد برای برندسازی ( نام تجاری) و کاتالوگ‌سازی ( کالانما یا بروشور) با چند زبان برای لرستان ضروری است.

مدیر صادرات و بازرگانی خارجی موسسه جهاد توسعه کشور با اشاره به اهمیت کیفیت در برند سازی تاکید کرد: همچنین تولید کنندگان استان نباید فقط به ارسال محصولات اکتفا کنند بلکه باید بر روی ارگانیک بودن تولیدات کشاورزی تمرکز بیشتری داشته باشد.

نظرسنجی

فیلم و سریال‌‌ها را از چه طریقی دنبال می‌کنید؟

پربازدیدترین

پربحث‌ترین

آخرین مطالب