حسن هانی زاده، تحلیلگر مسائل استراتژیک در گفتگو با «اطلاعات آنلاین» در واکنش به برخی ادعاها درباره شیوه تعامل ایران با جهان، توجه به همکاری با کشورهای همسایه را لازم میداند و ادامه میدهد: دکترین سیاست خارجی در ایران به گونهای است که دولت اختیار ۱۰۰ درصدی برای رفع و رجوع اختلافات با نظام بین الملل را ندارد؛ بنابراین دولت چهاردهم باید تعامل با کشورهای همسایهها را جدی بگیرد.
این کارشناس مسائل بین الملل در ادامه میگوید: دولت اگر دولتی باشد که از مهرههای کارنامه دار بهره ببرد و همچنین توجهی ویژه به نظرات کارشناسی داشته باشد، میتواند در همین شرایط تحریم هم راههایی برای عبور از تنگنای اقتصادی پیدا کند.
به گفته وی، با وجود تحریمهای آمریکا و همپیمانانش هنوز هم کشورهایی در حاشیه خلیج فارس، چون قطر، امارات، عراق، عمان و ... در حاشیه خلیج فارس تمایل زیادی برای تعامل اقتصادی_تجاری با ایران دارند تا بتوانیم اینطور بگوییم، بررسی دقیق پتانسیلهای مشترک با این کشورها باید یکی از اولویتهای اصلی دولت چهاردهم باشد تا بلکه بتوانیم از این وضعیت اقتصادی رهایی پیدا کنیم.
وی همچنین بر ضرورت همصدایی در مدیریت داخلی کشور تاکید میکند و می گوید: اگر رویکرد دولت یا مجلس برای تعامل و همکاری با یکدیگر تهاجمی باشد به طور یقین آثار مخرب پررنگی خواهد داشت. در واقع دولت اصلاح طلب و اصولگرا فرقی نمیکند و باید همه دستگاهها و نهادهای نظام باید به طور قوی پشت دولتمردان باشند تا این همراهی منجر به کاهش مشکلات و در نتیجه افزایش رضایتمندی و امیدواری جامعه شود.
هانی زاده می گوید: دولت چهاردهم به ۲ دلیل مبین کار دشواری پیش روی خود میبیند. دلیل اول این است که به خاطر انتخابات زودهنگام در کمترین زمان ممکن باید اعضای کابینه و سایر مدیران اجرایی به هماهنگی با یکدیگر برسند. دومین دلیل هم این که وعدههای انتخاباتی توقع عمومی را بالا میبرند که این دولت را در وضعیت خطیری قرار میدهد.
وی می افزاید: رقابت در همه کشورها طوری است که اختلافات را اوج میدهد و شرایط جامعه را دوقطبی میکند. مهم این است که بعد از انتخابات فضای رقابت را فراموش کنیم و هر گروهی که ابزار و پتانسیل تاثیرگذاری را دارد، بنا را بر همکاری با دولت مستقر بگذارد.