یکشنبه ۷ مرداد ۱۴۰۳ - ۰۹:۰۵
نظرات: ۰
۰
-

این رسم از گذشتگان ما به یادگار مانده که در فصل تابستان از نوشیدنی‌ها و شربت‎‌هایی استفاده می‎‌کردند که در رفع عطش تاثیرگذار است.

این روزها شهروندان روزهای گرم و طاقت فرسایی را تحمل می‌کنند، روزهایی که گرم‌تر هم خواهد شد، به خاطر همین است که ما در این گزارش، درباره توصیه‌هایی برای رفع عطش در تابستان پرداختیم.

با توجه به اعلام نظر سازمان هواشناسی، تابستان امسال یکی از گرم‌ترین تابستان‌هاست، این روزها شهروندان روزهای گرم و طاقت فرسایی را تحمل می‎‌کنند، روزهایی که گرم‌‎تر هم خواهد شد، به خاطر همین است که ما در این گزارش، درباره توصیه‏‌هایی برای رفع عطش در تابستان پرداختیم.

گرمای شدید هوا باعث از دست رفتن آب بدن شما می‌شود، با توجه به اینکه آب بدن میزان قابل توجهی از وزن بدن شما را به خود اختصاص می‌دهد، حفظ و تنظیم مقدار آب بدن در تابستان، مهم است، کارشناسان معتقدند مصرف برخی شربت‌ها یا عرقیجات گیاهی، می‌تواند آب کافی را به بدن شما برساند تا مشکل کم آبی به حداقل برسد و عطش شما را کاهش دهد؛ در این میان، نگاه کردن به گذشته و استفاده از طب سنتی چاره‏‌ساز خواهد بود.

*نوشیدنی‎‌های سنتی

این رسم پدربزرگ‌ها و مادربزرگ‌های ماست، این که در فصل تابستان و زمانی که مهمان دارند، از نوشیدنی‌ها و شربت‎‌هایی استفاده می‎‌کنند که در رفع عطش تاثیرگذار است.

خاکشیر: شربتی که خاصیت ضد عطش و گرمازدگی دارد خاکشیر است. خاکشیر با آب ولرم و کمی‌شکر می‎‌تواند گزینه مناسبی برای یک تابستان گرم و رفع عطش باشد.

شربت آبلیمو: آبلیمو دارای خواص ضد تصلب شرایین، کاهش دهنده کلسترول، ضد برخی سموم از جمله ضدتب و ضد کمبود ویتامین C است و برای تابستان هم مفید است. آبلیمو به همراه عسل به هضم غذا کمک می‎‎‌کند

تخم شربتی- دانه چیا: تخم شربتی و دانه چیا، هر دو خاصیت جذب آب را دارند و در محیط آبی بزرگ و ژله‎ای می‎‌شوند. شربت تخم شربتی و دانه چیا، ضد گرمازدگی و ضد عطش است؛ تخم شربتی خاصیت مسهل و ملین است و مصرف آن برای جلوگیری از یبوست که در تابستان شایع است، می‌تواند مناسب باشد.

*عرقیجات

در طب سنتی ایرانی، استفاده از عرقیجات به شدت توصیه می‌شود، استفاده از عرقیجات در تابستان می‎‌تواند کمک بزرگی برای رفع عطش و جلوگیری از تشنگی و گرمازدگی باشد.

گلاب: گلبرگ‌های گل محمدی، هم می‎‌تواند عطر خوش و هم عرقی به نام گلاب تولید کند. گلاب، ضد اسهال، ضد التهاب، ضد نفخ، مقوی قلب و معده، خلط آور و اشتهاآور است و البته در پیشگیری از عطش و گرمازدگی موثر است.

عرق بیدمشک: بیدمشک خارج از آرام‌بخش بودنش، طبع سردی هم دارد و ضد گرمازدگی و مقوی قلب است. این عرق برای پیشگیری از گرمازدگی مفید است.

عرق شاه‏‌تره: طبع سرد شاه‎‌تره مفید فصل گرماست و خشکی دهان و عطش را از بین می‌‎برد و برای افراد دارای معده حساس مفید است.

*چای و دمنو

برای ایرانی‌ها که عاشق چای هستند، تعداد زیادی چای و دمنوش، وجود دارد برای روزها گرم سال.

چای سیاه: این فکر خوبی نیست که به عنوان رفع عطش از چای سیاه استفاده کنید؛ البته که چای سیاه می‏تواند تا حدودی به رفع عطش شما در تابستان کمک کند اما برای هر لیوان چای سیاهی که مصرف می‎‌کنید باید یک لیوان آب هم بنوشید.

چای نعناع: نعناع منبع خوبی از ویتامین آ و سی، آهن، مس، کلسیم و منگنز است، چای نعناع استرس را کاهش می‌دهد، با التهاب سینوس‌ها مبارزه می‌کند، گرفتگی‌های قاعدگی را تسکین می‌دهد و به خواب بهتر کمک می‌کند، همچنین تمرکز را بهبود می‌بخشد، هضم و سیستم ایمنی بدن را تقویت می‌کند.

چای آویشن: این گیاه معطر دارای مجموعه‌ای از مواد مغذی از جمله ویتامین آ، ویتامین سی، پروتئین، آهن، کلسیم و منیزیم است، چای آویشن برای بهبود گلودرد، برونشیت، قولنج و آرتروز شناخته‌ شده است. همچنین حافظه را تقویت و تولید گلبول‌های سفید خون را تحریک می‌کند (این گلبول‌ها از بدن شما در برابر بیماری‌های عفونی دفاع می‌کنند) و البته که برای رفع عطش مناسب است.

پربازدیدترین

پربحث‌ترین

آخرین مطالب