سید محمد علی ایازی، عضو مجمع محققین و مدرسین حوزه علمیه قم در گفتوگو با «اطلاعات آنلاین» با اشاره به شرایط فعلی جامعه و تاکید بر همراهی و همدلی مردم ایران با مسئولان در رفع برخی از مشکلات و کاستیها گفت: نظام حکمرانی باید آرامش و راحتی خیال مردم را اولویت اصلی برنامه ها و طرح های خود قرار داده و هر آن چه که میتواند به عبور از وضعیت موجود منتهی شود، به طور جدی دنبال کند.
وی با اشاره به بروز برخی ناترازی ها در بخش های مختلف انرژی گفت: رفع این مشکلات نیازمند تعامل و تفاهم و همکاری ارگانهای انتخابی و انتصابی است. همچنان که آقای پزشکیان - با شناخت دقیقی که از وضعیت موجود دارد- مدبرانه بحث وفاق ملی را مطرح کرده است تا گروه ها و جریان های سیاسی با کنار گذاشتن دعواها و جدلهای بیفایده سیاسی و جناحی ، فضایی را در جامعه پدید آورند تا برنامه ها و طرح های حل مشکلات محقق شود.
ایازی افزود: مهمترین دغدغه این روزهای جامعه گرانی ها و افزایش روز افزون قیمت ها است. این سئوال ذهن مردم را مشغول به خود کرده است که بالاخره چه طرح و برنامه ای برای مهار افزایش قیمت ها باید انجام داد؟ به نظر من دولت مستقر باید درباره سیاست های خود به مردم گزارش دهد و بگوید اگر برق قطع می شود یا نان و اقلام دیگر به میزان قابل توجهی افزایش قیمت دارند، چه دلیل یا دلیل هایی دارد؟
به گفته وی، دولت به عنوان قوه مجریه و مسئول اصلی اداره امور اجرایی کشور موظف است، ترمیم وضعیت اقتصادی را به عنوان اولویت اول و مهم خود قرار دهد.
ایازی افزود: گذر از نابسامانی اقتصادی موجود درکشور، راهحلهای مختلفی دارد که تلاش برای رونق تولید، مقابله با رانت و رانت خواری، کاهش هزینههای جاری نهاد دولت و البته برقراری روابط اقتصادی با دیگر کشورها مهمترین آن ها است. البته باید توجه داشت که دولت به تنهایی قادر به رفع و رجوع مشکلات نیست و در این مسیر دشوار و حساس به همراهی مجلس شورای اسلامی و قوه قضاییه نیاز دارد.
وی تصریح کرد: مجلس دوازدهم نشان داده که سعی بر همراهی با دولت چهارم دارد. اگرچه برخی از نمایندگان مجلس در کمال تعجب با بی توجهی محض به مصالح عمومی همه تلاش خود را برای تقابلی جدی با دولت پزشکیان به کار گرفته اند. اینگونه تحرکات به طور آشکاری با مصلحت کشور در تضاد است.
ایازی یادآور شد: اگرچه با مشکلات ریز و درشتی مواجه شده ایم اما کافی است از تصمیم های هیجانی و همچنین افراط و تفریط پرهیز کنیم.