به گزارش«اطلاعات آنلاین»، وقتی بازار طلا به هم میریزد، به خودیِ خود موجی از تقاضا بازارها را احاله می کند و هر کسی دنبال راهی میرود تا در این آشفته بازار اقتصادی، حتی المقدور از سرمایه خود مراقبت کند و ضرر کمتری را متوجه خود ببیند.
این روزها با تبلیغات عجیب و غریبی که صورت می گیرد، خرید آنلاین طلا ذهن های بسیاری از هموطنانمان را به خود مشغول کرده است. موج سازی برای خرید طلای آنلاین در حالی است که به گفته برخی از مسئولان، برخی از سایتها و پلتفرمهای فعال در این میدان، نه مجوز رسمی دارند و نه معلوم است، با چه ساز و کاری فعالیت دارند؟
واکنش جدی فراجا به خرید آنلاین طلا
پروسه خرید و فروش طلای آنلاین به قدری مشکوک شده که پلیس فتا را وادار کرده است تا برای جلوگیری از متضرر شدن مردم واکنش جدی نشان بدهد.سردار منتظرالمهدی، سخنگوی فراجا، با اشاره به اشراف پلیس بر فعالیت سکوهای مجازی خرید و فروش طلا در کشور، اظهار کرد: شهروندان هنگام انجام معاملات در این سکوها، حتماً به داشتن نماد تجارت الکترونیکی توجه کنند و فریب تبلیغات جعلی در فضای مجازی را نخورند.
وی همچنین از اقدامات پلیس امنیت اقتصادی فراجا در یک سال اخیر، بهویژه در نیمه دوم سال، برای رصد و جلوگیری از سوءاستفاده از داراییهای مردم در معاملات طلا، سکه و شمش در فضای مجازی خبر داد.
به گفته او، پلیس با هرگونه خالیفروشی و کلاهبرداری در این حوزه برخورد کرده و برای تعدادی از مؤسسات نامعتبر پرونده قضایی تشکیل داده است که منجر به توقف فعالیت آنها شده است.
سردار منتظرالمهدی همچنین اعلام کرد که با حضور نمایندگان بانک مرکزی، اتاق اصناف و سایر نهادهای مرتبط، اقدامات لازم برای ایجاد امنیت در این حوزه در حال انجام است تا از تکرار تخلفات مشابه، همچون پرونده موسوم به "کوروش کمپانی"، جلوگیری شود.
حرکت لاک پشتی بانک مرکزی
اما اقدام بانک مرکزی در مواجهه با بازار آنلاین خرید و فروش طلا قابل تامل است. در حالی که بر اساس آمار ارائه شده از سوی فراجا تاکنون ۱۰ میلیون نفر به صورت آنلاین طلا خریداری کرده اند بانک مرکزی دستور توقف موقت صدور مجوز خریدوفروش آنلاین طلا را صادر کرده است!
مراقب باشید! این بازار مشکوک است
در همین حال، محمد کشتی آرای، رییس اسبق اتحادیه طلا به خریداران سکه و طلا در گفتوگو با «اطلاعات آنلاین» با اشاره به وضعیت بازار خرید آنلاین طلا اظهار داشت: متاسفانه این روزها تبلیغات زیادی در خصوص خرید و فروش آنلاین طلا صورت می گیرد. موسسهها و سایتها در حالی به صورت قارچ گونه فعالیت دارند که مجوز قانونی و رسمی برای فعالیت در این حوزه ندارند. البته تعداد محدودی پلتفرم مجوز قانونی دریافت کردهاند. اما بسیاری از آن ها فاقد مجوز و همچنین فاقد وجاهت قانونی برای خرید و فروش طلا هستند.
عضو هیات رئیسه کمیسیون تخصصی طلا و جواهر اتاق اصناف نسبت به ادامه این روند ابراز نگرانی کرد و افزود: این روند غیرقانونی حساسیت برانگیز است و هزینههای زیادی به خریداران تحمیل میکند که لازم است، نهادهای نظارتی مثل پلیس فتا، اتحادیه کسب و کارهای مجازی و ... که مسئولیت رسمی و قانونی دارند، بر اینگونه فعالیت داد و ستدی نظارت کافی داشته باشند.
او افزود: صدور مجوز برای کسانی که برای خرید و فروش طلا به صورت آنلاین تبلیغات وسیعی در فضای مجازی انجام دادهاند، تا زمانیکه برای این نوع کنشگری اقتصادی ساز و کار قانونی و کارشناسانهای تنظیم شود، برای مرجع قانونی مقدور نیست. بنابراین احتمال فریب مردم در این بازار بسیار زیاد است.
این کارشناس بازار طلا از خریداران طلا خواست تا با مراجعه به واحدهای مجاز طلافروشی نسبت به خرید اقدام کنند و فاکتور رسمی بگیرند. زیرا پلتفرمهای بی مجوز اعتبار لازم را برای خرید و فروش طلا ندارند.