در بخشی از خاطرات روزنوشت سال ۱۳۷۹ هاشمی رفسنجانی روایت دست اول از سالی پرالتهاب و پرحادثه ذکر شده است.
هاشمیرفسنجانی روز بیست و ششم مهر در مورد برخی دیدارهای سیاسی از جمله دیدار با درینجف آبادی، مجتبی تهرانی، مرضیه وحید دستجردی و رئیس دادگستری تهران را نوشتهاست. متن کامل خاطرات هاشمی رفسنجانی را میخوانید:
برخلاف انتظار، اعلان شد که اجلاس شرمالشیخ موفق شده بین اسرائیل و منطقه خودگردان [فلسطین]، توافق ایجاد کند، ولی مردم و گروهها و احزاب دستاندرکار انتفاضه، آن را نپذیرفتند و علیه آن تظاهرات کردند. در بسیاری از کشورهای اسلامی، منجمله ایران هم عکسالعمل منفی ابراز شد. [آقای کلاوس زلر] سفیر آلمان، برای خداحافظی آمد؛ فقط دو سال در ایران بوده و به خاطر رسیدن به سن بازنشستگی - 65 سال- بازنشسته شده است. گفت، چون همسرش فیلیپینی است، دانشگاهی در فیلیپین، او را دعوت به همکاری کرده. به او پیشنهاد کردم که اتحادیه اروپا، برای جبران ظلمهای گذشته، به نفع انتفاضه مردم فلسطین چیزی بگوید و حساباش را از آمریکا جدا کنند؛ نظر داد که دوران انتفاضه، طولانی خواهد بود.
آقای [عباسعلی] علیزاده، رئیس دادگستری تهران، همراه آقای [غلامعلی] محمدی، [معاون] رئیس دفتر آقای [سیدمحمود] هاشمیشاهرودی، [رئیس قوهقضائیه] آمدند. از برنامه دوم خردادیها، برای راهاندازی روزنامههای جدید گفتند؛ بیش از هزار تفاضای جدید دادهاند و هفتهنامهها را تبدیل به روزنامه میکنند و نشریات شهرستانی را سراسری میکنند؛ حمایت مالی و سیاسی دولتیها را دارند. خواستند نظر مجمع [تشخیص مصلحت] را در مورد مستثنابودن قوه قضائیه از تحقیق و تفحص مجلس، با دادن متن مذاکرات مجمع به آنها بدهیم. از وزارت اطلاعات شکایت دارند که با آنها همکاری نمیکند و در پرونده [غائله برنامه دفتر تحکیم وحدت در] لرستان، همکاری ندارد.
عصر آقای [امیر] تهرانی از وزارت اطلاعات، همراه خانم دکتر [مرضیه] وحیددستجردی آمدند. مرضیه خانم، از مراتب ارادت و علاقه خانوادهشان به ما گفت و پیشنهاد داشت که جناح راست، در مقابل آقای [سیدمحمد] خاتمی، نامزدی برای انتخابات [ریاستجمهوری] ندهند؛ برای بیرونقکردن کار او و کمکردن تعصبهای خاص. گفت، محمد اصفهانی پسر مرحوم دکتر [محمدعلی] واعظی [استاندار اصفهان در دولت موقت مهندس بازرگان]، خواننده پاپ شده است.
شب، آقایان مجتبی تهرانی [استاد حوزه علمیه تهران] و [قربانعلی] دُرّی [نجفآبادی]، [رئیس دیوان عدالت اداری]، میهمانم بودند. آقای تهرانی معتقد است، آقای خاتمی و مجلس و دوم خردادیها، دین را ضعیف کردهاند و بدتر میشود. ادامه کار او در دوره آینده را خلاف شرع میداند و به رهبری انتقاد دارد که چرا انتخابات باطلشده تهران را تأیید کردهاند. از مواضع من قدردانی کرد و گفت، امروز دلسوزان انقلاب و اسلام، قدر مدیریت شما را میدانند و حسرت گذشته را دارند. شب در دفترم ماندم و تا ساعت دوازده کار کردم.