شنبه ۹ تیر ۱۴۰۳ - ۰۵:۴۷
نظرات: ۰
۰
-

 بارندگی‌های سیل آسا در نخستین روزهای تابستان در خطه سرسبز شمال کشور، گرچه از حیث منابع آب دلگرم کننده است اما نظر به بارش پرحجم در زمان اندک خساراتی برای بخش‌های کشاورزی، روستایی و محورهای مواصلاتی در پی داشته است؛ از فوت یک نفر در سوادکوه تا تخریب برخی راه‌ها و زمین های کشاورزی در سایر مناطق. 

اطلاعات نوشت: بارش ۱3۰ میلیمتری باران در پایان هفته گذشته موجب قطعی برق، آبگرفتگی تعدادی از منازل و معابر و شکستن شاخه های درختان در برخی از شهرستان‌ های استان گیلان شد.

به گفته مدیرکل مدیریت بحران استانداری گیلان، بارش بسیار شدید باران همراه با وزش باد و توفان در پایان هفته گذشته برای ساعاتی تمامی شهرستان‌های استان را فرا گرفت.

محمدرضا حق بین، با اشاره به قطعی برق در بیشتر شهرستان‌های گیلان اظهار داشت: برخورد سیم‌ها و سقوط شاخه‌های درختان روی آنها موجب قطعی برق در شهرستان های مختلف شد اما بر اساس گزارش های دریافتی مشکل قطعی برق در بیشتر مناطق برطرف شده است.

مدیرکل مدیریت بحران استانداری گیلان با بیان اینکه بالاترین میزان بارش باران با 130 میلیمتر در شهرستان‌های شرق گیلان، بندرانزلی و کیاشهر بوده است، افزود: در شهرستان‌های غرب گیلان و رشت هم میزان بارش باران به حدود 90 میلیمتر رسید.

وی ادامه داد: با حضور نیروهای امدادی و دست اندرکاران اجرایی موضوعاتی از جمله آبگرفتگی‌های محدود معابر عمومی به موقع برطرف شد و با توجه به هشدار قرمز و بارندگی‌های شدید تا این لحظه وضعیت بحرانی و تلفات جانی گزارش نشده‌ است.

مدیرکل مدیریت بحران استانداری گیلان افزود: موردی از تخریب پل‌های ارتباطی و انسداد راه‌های روستایی گزارش نشد اما گزارش هایی از تخریب و آسیب به سقف‌ تعدادی از منازل مسکونی در شهرستان بندرانزلی دریافت کردیم.

حق بین، با بیان اینکه میزان بارش باران در ارتفاعات تالش زیاد بود، گفت: وضعیت یکی از پل‌های تالش نگران کننده است که اقدامات ایمنی اولیه از قبل انجام شده بود، ولی در صورت بروز بحران ناشی از بارش شدید باران، به سرعت اقدام‌‌های لازم انجام می‌شود.

وی با بیان اینکه بر اساس گزارش‌های دریافتی بیشترین بارش در جلگه بوده است و اگر این میزان بارندگی در ارتفاعات می‌بارید مشکلات قابل توجهی ایجاد می‌شد، افزود: با هشدار قرمز هواشناسی استان در روز چهارشنبه تمامی نیروها آماده باش بودند و اقدامات مختلف اعم از تخلیه کانال‌ها و آبراه‌های سد سفیدرود برای افزایش ظرفیت آبگیری انجام گرفت.

باران رگباری در غرب مازندران

طبق آمار هواشناسی بیش از ۶۰ میلیمتر بارندگی از چهارشنبه تا صبح پنجشنبه گذشته در مناطق مختلف مازندران ثبت شد.

مدیرکل مدیریت بحران استانداری مازندران گفت: بارندگی شدید و تندباد سبب انسداد راهها در برخی از نقاط روستایی و آب بردگی تعدادی از دام ها در خطه غربی این استان شد.

حسینعلی محمدی شیرکلایی، در گفتگو با ایرنا افزود:  طبق گزارش هواشناسی ۵۶ میلیمتر در ارتفاعات رامسر، به ویژه «دالخانی» و «اشکورات» رامسر بارندگی داشتیم که سبب انسداد راهها و آب بردگی تعداد ۱۶ راس دام شد.

وی اضافه کرد: افزون بر آنچه گزارش شده، راههای روستایی «دلیر» و «ناتر» بخش مرزن آباد هم به دلیل بارندگی شدید و جاری شدن سیلاب مسدود شد.

به گفته مدیرکل مدیریت بحران استانداری مازندران، بارندگی از سمت گیلان آغاز شد و سپس مناطق غربی مازندران را تحت تأثیر قرار داد. همچنین بارندگی در نقاط جلگه ای ساحلی را داشتیم و شاهد آبگرفتگی معابر و خیابان‌ها بودیم.

آب 3 روستای چالوس قطع شد

  باران سیل آسا همراه با تندباد شدید در نخستین ساعات آغاز بارندگی علاوه بر شکستگی خط انتقال، آب آشامیدنی 3 روستای بخش مرکزی چالوس را هم قطع کرد.

مدیر شرکت آب و فاضلاب چالوس گفت: به علت سقوط چند اصله درخت به دلیل باران رگباری و جاری شدن سیلاب به روی خط انتقال آب و شکستگی منصوبات این خط متاسفانه آب روستاهای «دارکلای علیا» ، «سینوا» و «سینوا چشمه» چالوس قطع شد.

قاسم پاشا، گفت: همکاران در محل شکستگی خط انتقال آب حضور یافتند تا در زمان تعیین شده این مشکل برطرف شود.

در همین حال، طبق بررسی‌های اولیه، سیل به حدود 1000 هکتار از شالیزارهای چندین روستاهای دودانگه ساری خسارت وارد کرد.

  رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندران گفت: سیل ویرانگر اواخر هفته، خسارات سنگینی به مزارع شالیزاری، راهها و خانه‌های بخش دودانگه ساری وارد کرد.

بابک مومنی، با بیان این که سیل به شالیزارهای مناطق خوش نشان، سیاهدشت، دشت وزوار، کرچا و علی آباد دودانگه ساری از ۲۵ تا ۱۰۰ درصد خسارت وارد کرد، ادامه داد:‌ در برخی از این اراضی شالیزاری، عدم لایروبی انهار، کانال‌ها، سردهنه‌های انهار و عدم رعایت حریم انهار و رودها به عنوان عامل اصلی خسارات وارده تشخیص داده شده است. 

وی توضیح داد: ‌پس از فروکش کردن سیل و با حضور کارشناسان در مزارع آسیب‌دیده، تاکنون بیش از  ۲۵۰ میلیارد ریال خسارت برای شالیزارهای دودانگه ساری برآورد شده است.

مومنی ادامه داد:‌علاوه بر مزارع شالیزاری، سیل به محورهای مواصلاتی دودانگه ساری و از جمله سنگده به پل سفید، سر دهنه پل‌ها و تعدادی از منازل مسکونی در روستاهای این بخش هم خسارت وارد و آنها را دچار آبگرفتگی و تخریب کرد.

وی گفت: کارشناسان سازمان جهاد کشاورزی مازندران و سایر دستگاه‌های ذیربط در حال برآورد نهایی خسارات وارده و اتخاذ تدابیر لازم برای جبران خسارات و کمک به سیل‌زدگان هستند.

جاده سوادکوه بازگشایی شد

 رئیس پلیس راه مازندران گفت: محور سوادکوه به فیروزکوه به صورت رفت و برگشت که به دلیل بارش شدید باران و سیلاب و گل ولای مسدود شده بود، با تلاش راهداران بازگشایی شد.

بارندگی سیل آسا ۶ تیرماه که در کمتر از یک ساعت بین ۴۰ تا ۶۰ میلیمتر در محدوده طالع‌رودبار محور سوادکوه به ثبت رسید، سبب شد تا جریان سیلابی و طغیانی ایجاد شود، به طوری که دست‌کم ۴۰۰ هزار متر مکعب مصالح و واریزه‌های کوهی به سمت جاده سوادکوه روانه کرد که علاوه بر گرفتار شدن خودروها و مصدومیت بیش از ۱۸ نفر، سبب مسدود شدن این راه مواصلاتی مهم استان مازندران شد.

سرهنگ یدالله جهان تاب با بیان این که با تلاش راهداران پس از تلاش شبانه روزی بیش از ۵۰ ساعته آنان، اکنون این محور پاکسازی شده است، تاکید کرد: رانندگان می توانند از این محور برای عزیمت به تهران استفاده کنند.

جاری‌شدن سیل در سواد کوه یک فوتی داشت

فرماندار سوادکوه گفت: تاکنون یک فوتی در فاصله ۴۰ کیلومتری محل وقوع سیلاب پیدا شده، اما هنوز شناسایی نشده است.

  رمضان غلامی، در جمع خبرنگاران با بیان اینکه طی 2 هفته اخیر درگیر سیل در شهرستان سوادکوه بودیم، بیشترین آسیب را مربوط به بخش مرکزی آن ذکر کرد و با اشاره به اینکه از ۵ ناپدید شده اعلامی، ۳ نفر زنده پیدا شدند، خاطرنشان کرد: تا کنون یک فوتی در ۴۰ کیلومتری سیل پیدا شده اما هنوز شناسایی نشده است و 5 تیم هم در حال جستجوی یک مفقودی هستند.

غلامی با اشاره به آسیب دیدن ۱۸ نفر در سیل و بستری شدن ۱۴ نفر در بیمارستان شهدای زیراب، درباره خسارت به خودروها، گفت: تعداد ۲۰ خودرو اعم از سواری و تریلی هم آسیب دیدند.

وی با بیان اینکه اگر دیواره حفاظتی در شهر زیراب و پل سفید احداث نمی‌شد، شاهد خسارات سنگین‌تری بودیم،گفت: آبخیزداری هم از جمله عوامل مهم در جلوگیری از خسارات سیل بوده است.

پربازدیدترین

پربحث‌ترین

آخرین مطالب