دوشنبه ۱ مرداد ۱۴۰۳ - ۰۶:۰۳
نظرات: ۰
۰
-

قالیباف بابیان این که عدم تمایل بخش قابل توجهی از مردم برای استفاده از حق انتخاب خود هم  یک واقعیت است، گفت که این امر ریشه های مختلفی دارد اما باید اهل سیاست را به خود بیاورد

اطلاعات نوشت: رئیس مجلس بابیان این که انتخابات ریاست جمهوری که بر اساس قانون اساسی در شرایط محدودیت زمانی برگزار شد به روشنی نشان داد که نظام جمهوری اسلامی باور عمیق به مشارکت مردم دارد  افزود: با اولویت قراردادن مشارکت، تمام الزامات یک فضای رقابتی را رعایت شد و با سلامت کامل رأی مردم را مبنای عمل اداره کشور قرار گرفت اما در عین حال این انتخابات حاوی پیام‌های مهم کاهش مشارکت در انتخابات نیز بود.

محمد باقرقالیباف که دیروز درصحن مجلس سخن می گفت افزود:انتخابات دماسنج سیاسی جامعه   و شاخصی است که واقعیت را به مسئولان و اهالی سیاست نشان می‌دهد.

وی بابیان این که  عدم تمایل بخش قابل توجهی از مردم برای استفاده از حق انتخاب خود هم  یک واقعیت است که باید اهل سیاست را به خود بیاورد اضافه کرد:   البته این امر ریشه‌های مختلف دارد و کسانی که اهل تحلیل و تحقیق هستند باید به آن بپردازند اما پیامدهای آن برای نظام حکمرانی و سرنوشت عمومی جامعه آنقدر سنگین است که نمی‌توانیم به راحتی از کنار آن بگذریم. مهمترین نکته این است که این کاهش مشارکت برای ما تبدیل به یک مساله جدی شود که باید ابعاد آن را بررسی کنیم و برای حل آن تصمیم بگیریم.

رئیس مجلس افزود: همان طور که ذکر شد این موضوع و پیچیدگی مسائل اجتماعی به گونه‌ای است که نیاز به بررسی کارشناسی دارد اما آنچه فعلا می‌توان به آن توجه کرد این است که  باید از ظرفیت تغییراتی که در نتیجه انتخابات ریاست جمهوری ایجاد شده است برای برطرف کردن دلایل کاهش مشارکت مخصوصاً حل مسائل اقتصادی مردم استفاده کنیم. امیدی که در رأی دهندگان به نامزد پیروز به وجود آمده فرصت خوبی است که می‌توان از آن برای پیشرفت کشور بهره‌مند شد.

قالیباف گفت: باید مراقب باشیم با در نظر گرفتن دغدغه‌های ۱۴میلیون نفری که به نامزد پیروز رأی ندادند، اجازه ندهیم که آنها مایوس شوند. با لحاظ کردن این دو مساله و با پرهیز از تنش و اختلاف و برطرف کردن مشکلات مردم می‌توان امید داشت که انگیزه مشارکت به بخش زیادی از کسانی که در انتخابات اخیر رأی نداده‌اند، برگردد.

وی اضافه  کرد: با انتخابات سکان اداره کشور به آرامی و با اراده مردم دست به دست می‌شود. همه ما باید افزایش مشارکت در فرصت‌های بعدی را اولین هدف خود بدانیم. طبیعتا رئیس‌جمهوری منتخب مردم بیشترین مسئولیت را در این زمینه دارد و همه بر اساس مسئولیت ملی و دینی وظیفه دارند که به او کمک کنند. مردمسالاری دینی با برگزاری انتخابات تمام نمی‌شود بلکه بخش‌هایی از آن تازه معنا پیدا کرده و شروع می‌شود و ما مسئولان وظیفه داریم زمینه را برای مشارکت پایدار مردم فراهم کنیم .

پربازدیدترین

پربحث‌ترین

آخرین مطالب