انتخاب نوشت: «سیریوس جت»، محصول استارتاپ سوئیسی «هوانوردی سیریوس» (Sirius Aviation AG)، با یک پیشرانه پاک هیدروژن مایع به سرعت ۵۲۰ کیلومتر برساعت خواهد رسید و بردی برابر با ۱٬۸۵۰ کیلومتر خواهد داشت. سیریوس جت یک هواپیمای عمودپرواز برقی (eVTOL) است. این هواپیما با یک سیستم جهتدهی رانش متشکل از ۲۰ فن الکتریکی نسبتاً کوچک بهطور عمودی از سکوی پرواز بلند میشود.
«سیریوس جت»، محصول استارتاپ سوئیسی «هوانوردی سیریوس» (Sirius Aviation AG)، با یک پیشرانه پاک هیدروژن مایع به سرعت ۵۲۰ کیلومتر برساعت خواهد رسید و بردی برابر با ۱٬۸۵۰ کیلومتر خواهد داشت. سیریوس جت یک هواپیمای عمودپرواز برقی (eVTOL) است. این هواپیما با یک سیستم جهتدهی رانش متشکل از ۲۰ فن الکتریکی نسبتاً کوچک بهطور عمودی از سکوی پرواز بلند میشود.
مهندسان سیریوس از سال ۲۰۲۱ مشغول برنامه فشرده پژوهش و توسعه این جت بودهاند. این کمپانی درحالحاضر رایزنی با اداره هوانوردی فدرال آمریکا (FAA) را برای دریافت تأییدیهها آغاز کرده است. درصورتیکه همه چیز طبق برنامه پیش برود، اولین پروازهای سیریوس جت در سال ۲۰۲۵ انجام خواهند شد. بهرهبرداری کامل و تجاری از این هواپیما برای سال ۲۰۲۸ برنامهریزی شده است.
سیریوس جت چیزی خواهد بود شبیه به نسخه کوچکتر لیلیوم جت آلمانی؛ اما برخلاف آن، از هیدروژن استفاده میکند تا انرژی را با تراکم بالاتری ذخیره کند و برد بیشتری نیز داشته باشد. همچنین سیستم جهتدهی سیریوس جت مانورپذیری بالاتری نسبت به موتورهای لیلیوم دارد که تنها در یک جهت میگردند.
سیریوس و لیلیوم دو شرکتی هستند که هواپیماهای عمودپرواز را وارد نسل بعدی خود میکنند، اما مسیری طولانی از طراحی تا استفاده تجاری وجود دارد. هواپیمای سیریوس جت دو چالش عمده در برابر خود دارد.