یکشنبه ۸ بهمن ۱۴۰۲ - ۰۷:۰۴
نظرات: ۰
۰
-
موج جهانی با حکم لاهه علیه اسرائیل دوباره شکل گرفت

صدور حکم اولیه دیوان بین المللی دادگستری در مورد شکایت آفریقای جنوبی از اسرائیل که طی آن موضوع نسل کشی در غزه مطرح شد، استقبال جهانی را در پی داشت.

موج جهانی با حکم لاهه علیه اسرائیل دوباره شکل گرفت

اطلاعات نوشت: صدور حکم اولیه دیوان بین المللی دادگستری در مورد شکایت آفریقای جنوبی از اسرائیل که طی آن موضوع نسل کشی در غزه مطرح شد، استقبال جهانی را در پی داشت.

سازمان ملل

آنتونیو گوترش دبیر کل سازمان ملل در پی صدور احکام موقت دیوان بین‌المللی دادگستری در مورد غزه، اجرای این احکام را لازم الاجرا و الزام آور خواند و بر لزوم اجرای دستورات دادگاه لاهه از سوی رژیم صهیونیستی در ارتباط با جنگ غزه تاکید کرد.گوترش یادآوری کرد که بر اساس منشور و اساسنامه دیوان بین‌المللی دادگستری، تصیمات این دیوان لازم الاجرا بوده و اطمینان دارد که همه طرف‌ها به درستی از دستورات دادگاه پیروی می‌کنند. گفتنی است قرار است شورای امنیت به درخواست الجزایر پس از تصمیم دیوان بین‌المللی دادگستری علیه رژیم صهیونیستی، جلسه اضطراری برگزار کند.
 روسیه
سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه هم در واکنش به صدور حکم اولیه دیوان بین‌المللی دادگستری درمورد شکایت آفریقای جنوبی از اسرائیل گفت:‌ حکم این دیوان، طرح موضوع نسل‌کشی در غزه را توجیه می‌کند اما انتظار می‌رفت این دیوان در حکم خود، خشونت و خصومت را در غزه فورا متوقف می‌کرد. ماریا زاخارووا افزود: بر خلاف بسیاری از انتظارات، این حکم اولیه شامل الزامی برای اسرائیل برای توقف خشونت ها و خروج نیروهایش از نوار غزه نیست.
 ایران
ناصر کنعانی سخنگوی وزارت امور خارجه ایران نیز صدور قرار دیوان بین‌المللی دادگستری را شاهدی بر این واقعیت تلخ خواند که آنچه در غزه می‌گذرد از مصادیق جنایات بین‌المللی از جمله نسل‌کشی است. دریابان علی شمخانی مشاور سیاسی رهبر انقلاب هم حکم ‎دادگاه لاهه درباره نسل‌کشی صهیونیست‌ها در غزه را صرف نظر از اثرات اجرایی آن، «نماد خسران جاودان» برای این رژیم دانست.
 ترکیه
رئیس جمهوری ترکیه نیز از رای دیوان دادگستری بین‌المللی علیه رژیم صهیونیستی استقبال و نسبت به تاثیر این حکم در متوقف شدن نسل‌کشی این رژیم در نوار غزه ابراز امیدواری کرد. رجب طیب اردوغان گفت امیدوارم این حکم باعث متوقف شدن حملات غیرانسانی اسرائیل علیه غیرنظامیان فلسطینی شود.
 عراق
وزارت خارجه عراق هم با انتشار بیانیه‌ای از تصمیم دیوان دادگستری بین‌المللی در ارتباط با پرونده نسل‌کشی رژیم صهیونیستی در نوار غزه استقبال کرد و بر اهمیت توقف عملیات نظامی خصمانه که مانع ورود کمک‌های بشردوستانه به غزه می‌شود و زندگی شهروندان غیرنظامی فلسطینی را با خطر مواجه می‌کند، تاکید کرد.
 مصر
مصر نیز از رژیم صهیونیستی خواست با اجرای فوری تمامی اقدامات مندرج در تصمیم دیوان بین المللی دادگستری به قوانین بین المللی و حقوق بشردوستانه بین المللی تمکین کند.
 عربستان
وزارت خارجه عربستان سعودی هم اعلام کرد ریاض از حکم دیوان دادگستری بین‌المللی که بنا به درخواست آفریقای جنوبی برای اعمال تدابیر اضطراری علیه اسرائیل به‌دلیل ادامه جنگ آن در نوار غزه صادر شد، استقبال می‌کند و مخالف قاطع اقدامات اشغالگران اسرائیلی و تخلف‌های آنان در نقض توافق سازمان ملل درباره نسل‌کشی است.
 اتحادیه اروپا
اتحادیه اروپا نیز اعلام کرد تصمیم دیوان کیفری بین المللی در پرونده نسل کشی که از سوی آفریقای جنوبی علیه اسرائیل مطرح شد، برای طرفین الزام آور است و باید به آن پایبند باشند و اتحادیه انتظار اجرای کامل، فوری و مؤثر آن را دارد.
 اسپانیا
پدرو سانچز نخست وزیر اسپانیا هم از تصمیم دیوان لاهه استقبال کرد و از طرف‌های این پرونده خواست تدابیر موقتی که این دادگاه حکم به اجرایشان داده را انجام دهند.
 ایرلند
وزیر امور خارجه ایرلند نیز از دستورات این دادگاه استقبال کرد و آن را نهایی و الزام آور خواند و گفت ایرلند انتظار دارد اسرائیل دستورات این دادگاه را به عنوان یک موضوع دارای فوریت با حسن نیت اجرا کند.
 اسکاتلند
دولت اسکاتلند هم اعلام کرد دستور دیوان دادگستری بین‌المللی واضح است و قتل و ویرانی در غزه باید متوقف شود.
 گروههای فلسطینی
جنبش حماس نیز ضمن استقبال از رأی دادگاه لاهه علیه جنایات صهیونیستها، از جامعه بین‌الملل خواست اسرائیل را مجبور به اجرای تصمیمات دادگاه و توقف کشتار جمعی مردم فلسطین کند. اما جنبش جهاد اسلامی فلسطین رای موقت صادره از سوی دادگاه لاهه مبنی بر درخواست از اشغالگران برای توقف اقدامات رژیم صهیونیستی را ناکافی دانست و اعلام کرد که دشمن صهیونیست از این امر برای تداوم اقدامات خود سوء استفاده خواهد کرد.

از سوی دیگر جبهه مردمی فلسطین از رای دادگاه لاهه استقبال کرد و خواستار تداوم انتفاضه خشم جهانی علیه حامیان کشتار جمعی رژیم صهیونیستی شد. تشکیلات خودگردان فلسطین هم ضمن استقبال از تصمیمات دیوان دادگستری بین‌المللی، تاکید کرد که قضات این دادگاه به نفع بشریت و قوانین بین‌الملل رای دادند.
 واکنش منفی اسرائیل و آمریکا
نخست وزیر رژیم صهیونیستی در واکنش به رای دادگاه لاهه علیه این رژیم، اتهام نسل‌کشی را وحشتناک و شوکه‌کننده خواند و گفت که جنگ در غزه همچنان ادامه خواهد داشت. بنیامین نتانیاهو ادعا کرد تمایل دیوان بین‌المللی دادگستری برای بحث درباره ادعای نسل‌کشی اسرائیل، شرمی است که تا نسل‌ها از یادها پاک نخواهد شد. ازسویی سخنگوی وزارت خارجه آمریکا هم بعد از صدور حکم دیوان بین‌المللی دادگستری علیه اسرائیل گفت: ما معتقدیم که ادعای نسل‌کشی اسرائیلبی‌اساس است!
 گزارش گاردین
روزنامه گاردین در تحلیلی حکم دیوان بین‌المللی دادگستری را برای اسرائیلی‌ها ویرانگر توصیف کرد و هشدار داد زیر سوال بردن این حکم از سوی واشنگتن، ‌آمریکا را بر سر دو راهی سختی در مواجهه با دشمنانش در مورد تمکین در برابر احکام بین‌المللی قرارخواهد داد. 
نقش سازمان ملل در حمله 7 اکتبر
رئیس آژانس امدادرسانی و کاریابی ملل متحد برای پناهندگان فلسطینی موسوم به «آنروا» از صدور دستور تحقیق درباره اتهاماتی مبنی بر دست داشتن اعضایش برای کمک به حماس در حمله ۷ اکتبر علیه اسرائیل خبر داد. بر اساس اعلام آنروا، ۱۲ نفر از اعضای این آژانس در همین رابطه اخراج شده‌اند. همزمان آمریکا و کانادا از تعلیق کمکهای مالی خود به این نهاد وابسته به سازمان ملل خبر دادند.

پربازدیدترین

پربحث‌ترین

آخرین مطالب

بازرگانی