چهارشنبه ۲ اسفند ۱۴۰۲ - ۱۳:۵۶
نظرات: ۰
۰
-
وقتی آیت الله بهشتی پشت حسن روحانی درآمد

اگر آقای روحانی در مجلس خبرگان بود، چه می‌شد؟ اما به هر حال تشخیص آقایان شورای نگهبان این بود.

جماران نوشت: یک عضو فعلی مجلس خبرگان رهبری گفت: کار مهمی که در این دوره پنجم در کمیسیون آئین‌نامه انجام دادیم، تجدید نظر کلی در قانون انتخابات خبرگان بود که از دوره‌های قبل تصویب شده بود ولی به دلیل وجود نقائص، اصلاحاتی لازم داشت.

اهم اظهارات آیت الله احمد بهشتی نماینده استان فارس در مجلس خبرگان رهبری را جماران را در ادامه می خوانید؛

* مجلس خبرگان کمیسیون تحقیق دارد که درباره شخصیت‌هایی که می‌توانند رهبر باشند بررسی و تحقیق می‌کند که اگر یک روز لازم شد در صحن مجلس بیاورند، رأی‌گیری کنند تا هر کس که اکثریت آراء را آورد رهبر شود.

*سه دوره بنده در مجلس خبرگان هستم، همیشه هم دعا می‌کردم که ان شاءالله نخواهیم رهبر را انتخاب کنیم؛ الحمدلله دعای ما مستجاب شد. همین دوره هم به مردم می‌گویم که در سه دوره دعا کردیم و خدا هم قبول کرد و مستجاب شد، این دوره هم دعا می‌کنیم که ان‌شاءالله به مقام معظم رهبری طول عمر دهد که نخواهیم رهبر انتخاب کنیم.

*وظیفه دوم نمایندگان مجلس خبرگان، «نظارت» است که راهکاری دارد و با کمیسیونی که در مجلس است این کار انجام می‌گیرد.

 

*وظیفه سوم قانون‌گذاری است. البته قانون‌گذاری مجلس خبرگان مثل قانون‌گذاری مجلس شورای اسلامی نیست؛ آن‌ها برای همه مملکت قانون‌گذاری می‌کنند اما مجلس خبرگان، قوانین مربوط به تعداد جلسات و نمایندگان، شرائط منتخبین و... را قانونگذاری می‌کند یعنی مجلس خبرگان خودش برای خودش قانونگذاری می‌کند.

*بنده از همان دوره سوم که وارد مجلس شدم، کمیسیون آئین‌نامه را انتخاب کردم و در هر سه دوره، عضو همین کمیسیون بودم و هستم. البته آقایان بنده را به عنوان رئیس کمیسیون انتخاب کرده‌اند.

*تمام طرح‌هایی که نمایندگان ارائه می‌کنند به کمیسیون می‌آید، کمیسیون بررسی می‌کند، اصلاحاتی روی آن انجام می‌دهد، تصویب می‌کند و در نهایت به صحن مجلس می‌رود و نمایندگان به آن رأی می‌دهند.

*کار مهمی که در این دوره پنجم در کمیسیون آئین‌نامه انجام دادیم، تجدید نظر کلی در قانون انتخابات خبرگان بود که از دوره‌های قبل تصویب شده بود ولی به دلیل وجود نقائص، اصلاحاتی لازم داشت. لذا آئین‌نامه را بازنگری کردیم و نمایندگان و اعضای کمیسیون پیشنهاداتی داشتند که بالاخره آئین‌نامه جدید در آخرین اصلاحی که داشتیم به تصویب نهایی رسید که در برنامه‌های انتخاباتی و جلسات و وظائف مجلس خبرگان اجرا می‌شود. این کار در این دوره پنجم که در حال سپری شدن است کار مهم ما بود.

*ارتباط خبرگان با رهبری از طریق کمیسیون تحقیق است که نظارت می‌کند؛ آقایان با رهبری ارتباط دارند، معمولاً با ایشان دیدار می‌کنند و اگر مسئله‌ای بود مطرح می‌کنند، مقام معظم رهبری هم راهنمایی می‌کنند. تا جایی که اطلاع دارم آقا همیشه سفارش می‌کنند که نظارت‌تان را دقیق انجام دهید. چون نظارت به صدا و سیما و نهادهای زیرمجموعۀ رهبری مربوط می‌شود، مجلس خبرگان بر این‌ها نظارت دارد و بررسی می‌کند و اگر لازم بود اعضای کمیسیون مربوطه خدمت مقام معظم رهبری می‌رسند و ایشان راهنمایی می‌کنند، بلکه تشویق می‌کنند به اینکه نظارت‌شان را به دقت انجام دهند.

*وظیفه مجلس خبرگان این است که تذکر دهد، دیگر بیشتر از تذکر کاری از آن ساخته نیست.

* شخص بنده اصلاً نگران رأی نیستم که رأی می‌آورم یا نه، بلکه مطمئنم که رأی می‌آورم. ولی چیزی که بیشتر نگران آن هستم مسئله حضور حدأکثری و قاطع مردم است.

* از آقایان روحانیون تقاضا کردم که شما در بین مردم هستید و تا جایی که می‌توانید مردم را تشویق کنید تا ان‌شاءالله رأی‌های خاکستری، رنگ جدی به خود بگیرد و مردم در انتخابات مجلس شورای اسلامی و خبرگان رهبری شرکت کنند.

*اگر حضور مردم قاطعانه‌ باشد دشمنان ما، ابرقدرت‌ها و آن‌هایی که درصدد تضعیف مملکت و انقلاب ما هستند می‌فهمند که تیرشان به سنگ خورده است، مردم پای کار ایستاده‌اند، پا در رکاب هستند و هرگز از جمهوری اسلامی کوتاه نمی‌آیند.

*من را به عنوان کسی که طرفدار اعتدال هستم می‌شناسند؛ خودم حدس می‌زنم که اهل اعتدال هستم. گاهی فکر می‌کنم و می‌گویم که اگر آقای روحانی در مجلس خبرگان بود، چه می‌شد؟ اما به هر حال تشخیص آقایان شورای نگهبان این بود و ما هم به رأی‌شان احترام می‌گذارم. سلیقه من این است اما سلیقه من که نمی‌تواند بر شورای نگهبان یا نهادهای دیگر حاکم باشد. من روحاً اینچنین هستم، می‌گویم که اگر ایشان در مجلس خبرگان بین هشتاد و چند نفر بودند، چه مشکلی داشت؟

پربازدیدترین

پربحث‌ترین

آخرین مطالب