جمعه ۳ فروردین ۱۴۰۳ - ۱۴:۵۷
نظرات: ۰
۰
-
بانک مرکزی اروپا: منتظر موج تورمی مواد غذایی باشید!

این مطالعه نشان می‌دهد که تنها به دلیل پدیده‌های آب و هوایی ناشی از تغییرات اقلیمی، نرخ تورم تا سال ۲۰۳۵ حدود ۰.۸ تا ۰.۹ درصد افزایش خواهد یافت.

به گزارش «اطلاعات آنلاین»، مطالعه جدیدی که توسط یک دانشمند محیط زیست و بانک مرکزی اروپا انجام شده است، نشان می‌دهد که با افزایش دمای ناشی از تغییرات اقلیمی، قیمت مواد غذایی و به طور کلی نرخ تورم افزایش خواهد یافت.

یورونیوز گزارش داد: پژوهشگران با بررسی برچسب‌های قیمت ماهانه مواد غذایی و سایر کالاها، دما و سایر عوامل اقلیمی در ۱۲۱ کشور از سال ۱۹۹۶، به این نتیجه رسیده‌اند که «شوک‌های اقلیمی» باعث افزایش ۱.۵ تا ۱.۸ درصدی قیمت مواد غذایی در سال طی یک دهه آینده خواهد شد، که این رقم در مناطق گرم‌تر مانند خاورمیانه حتی بالاتر هم خواهد رفت. نتایج این مطالعه در نشریه نیچر منتشر شد.

این مطالعه همچنین نشان می‌دهد که تنها به دلیل پدیده‌های آب و هوایی ناشی از تغییرات اقلیمی، نرخ تورم تا سال ۲۰۳۵ حدود ۰.۸ تا ۰.۹ درصد افزایش خواهد یافت.

ماکس کوتز، نویسنده اصلی این مطالعه و دانشمند اقلیم‌شناس در مؤسسه تحقیقات تأثیرات اقلیمی پوتسدام در آلمان، می‌گوید این اعداد شاید کوچک به نظر برسند، اما برای بانک‌هایی مانند فدرال رزرو آمریکا که با تورم مبارزه می‌کنند، قابل توجه هستند.

کوتز گفت: «تأثیرات فیزیکی تغییرات اقلیمی تأثیر مداوم بر تورم خواهد داشت. از نظر من، این یکی دیگر از نمونه‌هایی است که نشان می‌دهد چگونه تغییرات اقلیمی می‌تواند رفاه انسان و رفاه اقتصادی را تضعیف کند.» این مطالعه همچنین پیش‌بینی می‌کند که تا سال ۲۰۶۰، بخش تورم ناشی از تغییرات اقلیمی بیشتر شود و قیمت جهانی مواد غذایی سالانه ۲.۲ تا ۴.۳ واحد درصد افزایش یابد. این معادل ۱.۱ تا ۲.۲ درصد افزایش در تورم کلی است.

کوتز و اقتصاددانان بانک مرکزی اروپا با بررسی ۲۰ هزار نقطه داده، به دنبال یافتن یک ارتباط علّی واقعی بین شرایط آب و هوایی شدید، به ویژه گرما و افزایش قیمت‌ها بودند. سپس آنچه را که در آینده برای تغییرات اقلیمی پیش‌بینی می‌شود، بررسی کردند و شوکه شدند.

کوتز گفت: «معمولاً وقتی اقتصاددانان در مورد تورم و تغییرات اقلیمی صحبت می‌کنند، در مورد افزایش قیمت انرژی در پاسخ به تلاش‌ها برای مهار گرمایش صحبت می‌شود، اما این فقط بخشی از مشکل است.»

کوتز ادامه داد: «شوک‌های بهره‌وری ناشی از تغییرات اقلیمی، پدیده‌های آب و هوایی ناشی از تغییرات آب و هوایی، از امواج گرما و ... برای کاهش بهره‌وری کشاورزی وجود دارد. این عوامل نیز تأثیر قابل توجهی بر تورم مواد غذایی و تورم دارند.»

به گفته کوتز، موج گرما در اروپا در سال ۲۰۲۲ نمونه خوبی است. گرمای شدید باعث کاهش عرضه مواد غذایی شد و در نتیجه قیمت مواد غذایی دوسوم درصد و تورم کلی حدود یک‌سوم درصد افزایش یافت. قیمت‌ها در رومانی، مجارستان و برخی نقاط جنوب اروپا حتی بیشتر هم افزایش یافت. کوتز همچنین گفت: «این تحلیل نشان داد که فشار تورمی بر مواد غذایی و سایر قیمت‌ها در مناطق و فصول گرم‌تر بیشتر است. بنابراین، ممکن است اروپا و آمریکای شمالی به اندازه کشور‌های کم درآمد که توانایی کمتری برای مقابله با آن را دارد، آسیب نبینند.»

نظرسنجی

فیلم و سریال‌‌ها را از چه طریقی دنبال می‌کنید؟

پربازدیدترین

پربحث‌ترین

آخرین مطالب