به گزارش «اطلاعات آنلاین» به نقل از یورونیوز نتایج یک پژوهشی جدید که در مجله Current Biology منتشر شد، نشان میدهد که مغز سگ ها با شنیدن اسم اسباببازیهای محبوبشان،بخشهایی را فعال میکند که مربوط به خاطرات آن اسباببازیهاست.
بسیاری از کارشناسان بر این باورند که آنچه سگها را کنجکاو میکند، بیشتر چگونگی و زمان حرف زدن ماست تا کلماتی که به کار میبریم. اینکه با فریاد بگوییم «برو چوب رو بیار!» و سگ با موفقیت آن را بیاورد، به طور قطعی ثابت نمیکند که آنها معنی کلمهی «چوب» را میفهمند.
حتی دانشمندانی که قبول دارند سگها به حرفهای ما توجه میکنند، میگویند که آنها به جای اینکه واقعا بفهمند کلمات چه معنایی دارند (که این ویژگیای منحصر به انسان است)، با یک رفتار آموختهشده به صداهای خاص واکنش نشان میدهند.
در مقاله جدید، ماجاری و همکارانش از یک تکنیک غیرتهاجمی تصویربرداری مغز برای ۱۸ سگی که به آزمایشگاهشان در بوداپست آورده شده بودند، استفاده کردند.
این آزمایش شامل چسباندن الکترودهایی به سر سگها برای نظارت بر فعالیت مغز آنها بود. صاحبان سگها کلمات مربوط به اسباببازیهایی را که سگها با آنها بیشتر آشنا بودند، به کار میبردند و سپس یا همان اسباببازی یا یک اسباببازی نامرتبط را به آنها نشان میدادند.
این تیم بعد از تجزیه و تحلیل ضبطها، الگوهای مغزی متفاوتی را در زمان نشان دادن اسباببازیهای مطابق و نامطابق به سگها پیدا کرد.
این روش آزمایشگاهی برای دههها روی انسانها، از جمله نوزادان، استفاده شده و به عنوان مدرکی برای «پردازش معنایی» یا درک معنا پذیرفته شده است.
همچنین، مزیت این آزمایش این بود که برای اثبات دانش سگها نیازی به آوردن چیزی توسط آنها نبود.