دوشنبه ۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۳ - ۰۶:۴۳
نظرات: ۰
۰
-

پرونده انباشت و دفن غیراصولی زباله در سراوان سرانجام با اجرای پروژه بهسازی لندفیل بسته شد و به این ترتیب این خطه از استان گیلان از دپوی زباله رهایی می یابد.

اطلاعات نوشت: شهرام توانا مدیر سازمان پسماند شهرداری‌های استان گیلان درباره پروژه بهسازی سایت زباله سراوان اظهار داشت: تا یک‌سال گذشته، صبح‌ها ساکنان این منطقه نمی‌توانستند به راحتی تنفس کنند که بهسازی سایت زباله در دستور کار قرار گرفت که در این راستا استاندار گیلان در وهله نخست دستور داد برای رفع این ابر چالش نباید یک متر به طول و عرض این سایت اضافه شود و به این ترتیب فرآیند گستردگی این سایت قطع و در ادامه، بهسازی محیطی آغاز شد و ۱۴هکتار از مساحت سایت زباله به روش اصولی پوشش داده و به فضای سبز بدل شد.

وی افزود: در دنیا مکان‌های دفن زباله بسیاری را دیده‌ام، اما بهسازی سایت دفن زباله سراوان با این اقلیم و رطوبت یک شاهکار است که امیدوارم بهسازی محیطی مساحت باقی مانده با مصوبه‌ای که آمده است، بزودی انجام شود.

وی با بیان این که تا زمان آغاز به کار دستگاه زباله‌سوز، ریجکتی‌ها به این سایت منتقل می‌شوند، افزود: دیگر نباید زباله‌ای وارد این سایت شود و فقط باید زباله‌های حاصل از فرآیند پردازش به این منطقه انتقال یابد، در این زمینه مسئول کود آلی استان گیلان ماموریت یافته است که زباله را دریافت کند و حداکثر ۴۰۰تا ۴۵۰تن پس‌سرندی به سایت سراوان منتقل شود.

مدیر سازمان پسماند شهرداری‌های استان گیلان اظهار داشت: در سال‌های قبل به دلیل این که پیمانکار کودآلی مطلوب نبود، 2خط کودآلی به موقع آغاز به فعالیت نکرد اما با پیگیری‌های استاندار و مجوزهای قضایی، در مرحله انتخاب پیمانکار جدید هستیم که امیدواریم امسال 2 خط جدید کود آلی آماده شود تا پردازش زباله به موقع انجام گیرد و هیچ زباله‌ای به این منطقه وارد نشود.

ضرورت تفکیک زباله از مبدا

توانا افزود: پیش از این در استان گیلان روزانه ۲۲۰۰ تن زباله تولید می‌شد که ۵۰درصد آن مربوط به پهنه مرکزی شهر رشت و ۱۱شهر اطراف بود که طی 2 سال گذشته با اقدامات انجام شده، کاهش یافته است و اکنون حدود ۱۶۰۰تن زباله تولیدی وجود دارد؛ این کاهش در قدم اول در چرخه پسماند مشهود بوده است و همچنین جریان تولید زباله باید با آموزش و فرهنگ‌سازی و تفکیک از مبدا مدیریت شود.

مدیر سازمان پسماند شهرداری‌های استان گیلان با بیان این که اکنون در ۵۶شهر استان تفکیک زباله انجام می‌شود، افزود: برای آموزش‌های عمومی نرم‌افزار سکوهای پسماند تولید شده است و به نوعی همه با موضوع تفکیک زباله از مبداء  درگیر شده‌اند.

توانا با تاکید بر این که خط قرمز ما حفظ سلامت مردم و محیط زیست است، ادامه داد: تا پایان اردیبهشت ماه با مشخص شدن پیمانکار تصفیه خانه، شیرآبه تصفیه شده و استاندارد روانه طبیعت می‌شود، به این ترتیب این مکان را دوباره به طبیعت باز می‌گردانیم

.مدیر سازمان پسماند شهرداری‌های استان گیلان با تاکید بر این که اگر زباله‌ها را به خوبی مدیریت نکنیم بهداشت عمومی را تهدید کرده‌ایم، افزود: محیط زیست متولی پایش و نظارت در این بخش است که محیط زیست استان گیلان علاوه بر نظارت، همراهی کامل را هم دارد.

نظرسنجی

فیلم و سریال‌‌ها را از چه طریقی دنبال می‌کنید؟

پربازدیدترین

پربحث‌ترین

آخرین مطالب