فارس نوشت: «تمام دوران کودکیام به بازی در پارک دانشجو گذشت. الان 30 ساله هستم اما میترسم از کنار این پارک عبور کنم،» این را لیلا کارمند اداره آب میگوید.
حضور معتادین متجاهر، کارتن خوابها، ترنسها و ... فضای ناامنی را در چهارراه ولیعصر و زیر پل حافظ ایجاد کرده و شهروندان گلایههای زیادی در این زمینه دارند.
ترنسها در پارک دانشجو بیتوته میکنند. یکی از اهالی محل با بیان اینکه آنها آسایش را از ما گرفتهاند، میگوید که « این افراد ساعتهای خاص دور هم جمع میشوند و مردم جرات نمیکنند وارد پارک شوند،» مراجعان آنها چون میدانند، کلونی کجاست، مستقیم به محل میروند و ماجرا از اینجا آغاز میشود.
بر اساس قانون، حمایت از افراد دارای اختلالات جنسیتی با بهزیستی و وزارت بهداشت است اما نهادها به درستی به این امر نمیپردازند و شاهد آسیبهای جدی در پارک دانشجو (مجاورت تئاتر شهر) هستیم.
شهرداری تهران چراغ سبزی در خصوص ایجاد مکانی برای معتادین از خود نشان داد اما برخی انتقاداتی به این امر داشتند.
ترنسها تنها آسیب اجتماعی شهر تهران نیستند، سالهاست که معضل کودکان کار ،متکدیان و ... در پایتخت به چشم میخورد.
سخنگوی شورای اسلامی شهر تهران علیرضا نادعلی میگوید که « باید فضایی برای حضور ترنسها ایجاد شود،» در مقابل سرپرست دفتر امور آسیبدیدگان اجتماعی سازمان بهزیستی کشور فرهاد اقطار میگوید که «سازمان بهزیستی مرکزی برای نگهداری از افراد دارای اختلال هویت جنسیتی ندارد» و تنها در راستای حمایتهای اجتماعی از آنها فعالیت میکنیم.
به گفته کارشناسان، باید آمار دقیقی از تعداد ترنسها داشت و این افراد شناسایی و ساماندهی شوند. وضعیت هر یک از انواع ترنسها باتوجه به نوع جراحی و ... مورد بررسی قرار گیرد و در نهایت نهادهای ذیربط به مسؤولیت خود در این زمینه عمل کنند.
در حالی که مسؤولان شهری خواستار «ایجاد مکانی برای ترنسها» هستند، بهزیستی میگوید «جا نداریم!»