ایران نوشت: به گزارش یک خبرگزاری معتبر دفتر «بنیامین نتانیاهو» نخستوزیر رژیم صهیونیستی اعلام کرد، با طرح ارتش رژیم صهیونیستی برای حمله زمینی به شهر رفح واقع در جنوب غزه موافقت کرده است. موافقت نتانیاهو با حمله نظامی به رفح در شرایطی است که بیش از دو میلیون نفر از اهالی غزه پس از تجاوز ارتش رژیم صهیونیستی به سایر مناطق نوار غزه در این شهر پناه گرفتهاند. این موافقت پس از جلسه کابینه جنگ رژیم صهیونیستی و در پی آن جلسه کابینه کوچک امور سیاسی و امنیتی رژیم صهیونیستی صورت گرفت.
به گزارش سایت خبری عربی۲۱، دفتر نتانیاهو در بیانیهای اعلام کرد ۲ طرح انجام عملیات نظامی در رفح و طرح تدارک ارتش رژیم صهیونیستی برای تخلیه آوارگان و ساکنان، تصویب شده است. پیشتر کابینه جنگی رژیم صهیونیستی برای حمله به رفح تا ماه رمضان ضربالاجل صادر کرده بود.
تضمینهای رژیم صهیونیستی به مصر
رژیم صهیونیستی همچنین خبر داد، طی رایزنیهای اخیر خود با مصر درباره یورش احتمالیاش به رفح، به قاهره درمورد نگرانیهایش از آغاز موج آوارگان اطمینانهایی داد. یک منبع مصری ویژه در گفتوگو با وبگاه «العربی الجدید» اظهار کرد: بهتازگی رایزنیهای امنیتی مصر و «اسرائیل» درباره عملیات نظامی احتمالی اشغالگران در شهر رفح علنی شد. این منبع گفت: طرف مصری از «اسرائیل» تعهداتی گرفت مبنی بر اینکه در صورت اجرای این عملیات، طبق اصول مشخصی همراه با در نظر گرفتن نگرانیهای مصر از جمله نگرانی از آغاز موجهای کوچ دستهجمعی فلسطینیها در نتیجه این عملیات نظامی خواهد بود. بنی گانتس، عضو کابینه جنگ رژیم صهیونیستی پنجشنبه تأکید کرد: کابینه جنگ درباره لزوم استمرار عملیات زمینی در غزه از جمله منطقه رفح برای «نابود کردن» پتانسیلهای نظامی جنبش حماس توافق نظر دارد.این در حالی است که دیروز عبدالفتاح السیسی، رئیس جمهور مصر تأکید کرد که کشورش با تمام وجود صادقانه برای آتشبس در نوار غزه تلاش میکند. وی بشدت نسبت به یورش به رفح در جنوب نوار غزه هشدار داد و گفت: مصر به دنبال وارد کردن بیشترین مقدار کمکهای بشردوستانه به نوار غزه است. رئیس جمهور مصر گفت: تلاش میکنیم این خونریزی را متوقف کنیم.
واکنش حماس و تشکیلات خودگردان
با قوت گرفتن احتمال حمله زمینی به رفح، «اسامه حمدان» عضو ارشد حماس با اشاره به موافقت نخستوزیر رژیم صهیونیستی با طرح ارتش رژیم صهیونیستی برای حمله زمینی به رفح واقع در جنوب غزه، تصریح کرد: «اشغالگران نیت واقعی خود را از عملیات در رفح فاش کردند که همان نسلکشی است. تمام تلاش خود را بهکار گرفتهایم و با تمام طرفها در حال مذاکره هستیم که مانع حمله رژیم صهیونیستی به رفح شویم.»
حمدان در ادامه به تصمیم گیریهای مقامات رژیم صهیونیستی درباره مرحله پس از جنگ پرداخت و گفت: «این مرحله کاملاً فلسطینی است و رژیم صهیونیستی یا حامیان آن حق دخالت ندارند. هر کس بپذیرد که مزدور اشغالگر در مورد مرحله پساجنگ غزه باشد، باید عواقب انتخاب خود را متحمل شود.»در همین حال ریاست تشکیلات خودگردان فلسطین نسبت به تبعات حمله زمینی ارتش رژیم صهیونیستی به شهر رفح واقع در جنوب غزه هشدار داد و از امریکا و جامعه جهانی خواست فوراً مداخله کرده و مسئولیت خود را درباره ممانعت از انجام عملیات ارتش رژیم صهیونیستی در رفح برعهده بگیرند. به گزارش سایت خبری النشره، این نهاد بار دیگر بر مخالفت قاطع خود با هرگونه کوچ اجباری مردم غزه تأکید کرد و آن را خط قرمز دانست.
امریکا کمکها به اسرائیل را کند کرده است؟!
درپی تشدید اختلافات میان رئیسجمهور امریکا و نخستوزیر رژیم صهیونیستی بر سر برنامه حملات به نوار غزه، یک رسانه عبری زبان از کاهش کمکهای نظامی واشنگتن به تلآویو پرده برداشت. شبکه عبری زبان «کان» در این باره خبر داد که واشنگتن کمکهای نظامی به اسرائیل را کاهش داده است. طبق گزارش این شبکه، این اقدام در سایه تشدید بحران میان «بنیامین نتانیاهو» نخستوزیر رژیم صهیونیستی و دولت امریکا صورت گرفته است. شبکه امریکایی ABC نیز به نقل از یک مقام ارشد صهیونیست اعلام کرد که امریکا شروع به تأخیر در ارائه برخی کمکهای نظامی به رژیم اشغالگر کرده است.
وی که به دلیل حساسیت موضوع حاضر به افشای نامش نشده است، گفت: محمولههای کمکهای نظامی امریکا در آغاز جنگ بسیار سریع میرسیدند، اما این روند امروز بسیار کند است. با این حال، مقامات امریکایی به ایبیسی نیوز اعلام کردند که کاهش کمکها صحت ندارد و هیچ تغییری در سیاست امریکا و وعدههای کمکی که پیشتر به رژیم صهیونیستی داده بود، وجود ندارد. این مقامات گفتند که دولت امریکا در تلاش برای استفاده از نفوذ خود به منظور تحت فشار قرار دادن نتانیاهو جهت حفاظت از غیرنظامیان در حملات به غزه است.
در همین زمینه، شبکه ۱۲ رژیم صهیونیستی گزارش داد: یکی از دستاوردهای «یحیی السنوار» رئیس جنبش حماس در نوار غزه، این است که وی موفق شد میان اسرائیل و امریکا شکاف ایجاد کند. اختلافات میان رژیم صهیونیستی و امریکا اخیراً گسترش یافته و این امر سناریوهای متعددی را پیش روی این روابط قرار داده است. رسانههای غربی و عبریزبان نیز اخیراً به این مسأله پرداختند که وخامت و تنش موجود در روابط میان تلآویو و واشنگتن به حدی رسیده که امریکا با فاصله گرفتن ارزشها و منافع ۲ طرف از یکدیگر، شروع به ارزیابی مجدد این روابط کرده است. در همین زمینه، روزنامه واشنگتن پست به نقل از منابع آگاه نوشت: «سرخوردگی فزاینده از نخستوزیر اسرائیل، برخی از دستیاران جو بایدن را بر آن داشت تا از او بخواهند که بهطور علنی از نتانیاهو درخصوص عملیات نظامی در غزه انتقاد کند.»