پنجشنبه ۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۳ - ۰۶:۲۷
نظرات: ۰
۰
-

مدیرعامل شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت از به صفر رسیدن سرقت از خطوط انتقال نفت و فرآورده‌های نفتی با ورود تجهیزات جدید خبرداد.

اطلاعات نوشت: ارسلان رحیمی دیروز درجمع خبرنگاران اظهار داشت: در سال 1401 معادل 47 مورد انشعاب غیرمجاز در خطوط انتقال فرآورده های نفتی ایجاد که 35 مورد به برداشت رسیده بود؛ اما در سال گذشته میزان انشعابات غیرمجاز به 41 مورد رسید که 25 مورد آن به برداشت منتهی شد ولذا می بینیم که آمار این  گونه سرقت ها رو به کاهش است.

وی با اشاره به اینکه هم اکنون پایش خطوط انتقال نفت وفرآورده های نفتی به ساده ترین شکل یعنی توسط نیروی انسانی صورت می گیرد،گفت: با ورود تجهیزات جدید این سرقت ها به صفرخواهد رسید.

 مدیرعامل شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت این تجهیزات را شامل پهپادها و فیبرنوری ذکر کرد وادامه داد:بااین روش ها،برداشت های غیرمجاز از خطوط لوله انتقال بخصوص درنقاط شهری به صفر می رسد. همچنین هرگونه ضربه زدن یاتلاش برای نفوذ به داخل خط لوله بلافاصله وبا شناسایی موقعیت دقیق مکانی مشخص می شود.

وی اظهارداشت: پارسال 4 میلیارد لیتر بیشتر از گذشته نفت و فراورده های نفتی انتقال داده شد به طوری که این رقم درسال ۱۴۰۱معادل ۱۳۲ میلیارد لیتر بوده که درسال  ۱۴۰۲ به ۱۳۷ میلیارد لیتر رسید که از این رقم ۷۱ میلیارد لیتر نفت خام و۶۶ میلیارد لیتر فراورده‌های نفتی بود.

رحیمی بیان کرد: با وجود افزایش نیافتن طول خطوط لوله،با مدیریت های فنی انجام شده وتزریق روان  کننده  ها  ، انتقال نفت خام وفرآورده های نفتی درسال گذشته 3/7 درصد افزایش یافت.

وی تصریح کرد: انتقال فراورده با خط لوله حدود یک میلیارد دلار برای کشور ارزش افزوده دارد، چنانکه اگر بخواهیم ۱۳۷ میلیارد لیتر نفت خام وفرآورده را با نفتکش انتقال بدهیم، نیازمند 5/5 میلیون نفتکش هستیم که هر نفتکش در هر مسیر رفت و برگشت با طی۱۲۰۰ کیلومتر ، ۳۸ لیتر گازوئیل در هر صد کیلومتر مصرف می کند که کل مصرف گازوئیل این شمار ناوگان به 5/2 میلیارد لیتر درسال می رسد.

 مدیرعامل شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت گفت: ما در حال حاضر ۸۰۰ میلیون لیتر سوخت برای انتقال نفت خام وفرآورده های نفتی مصرف می‌کنیم؛ لذا بااستفاده از خطوط لوله 7/1 میلیارد لیتر سوخت صرفه‌جویی می‌شود که ارزش آن براساس بهای فوب خلیج فارس برابر با یک میلیارد دلار خواهد بود.

وی ادامه داد: در سال جدید حدود ۱۰۰۰ کیلومتر به طول خطوط لوله کشور افزوده خواهد شد که اصلی‌ترین پروژه ها دراین خصوص ،خط لوله ۲۶ اینچی رفسنجان به بندرعباس، خط لوله تبریز به ارومیه ، خط لوله ۲۲۸ کیلومتری رفسنجان به یزد و خط لوله نظامیه اهواز به اندیمشک خواهد بود.

رحیمی با اشاره به اینکه با وجود تحریم ها 98 درصد تمامی تجهیزات استفاده شده در بخش های مختلف خطوط لوله ومخابرات نفت تولید داخل است،گفت: آن 2 درصدی هم که شامل کالاهای خارجی است، کالاها یا قطعاتی است که امکان تولید آن در کشور وجوددارد اما از لحاظ اقتصادی به صرفه نیست.

وی با اشاره به تاثیر اتصال نیروگاه ها به شبکه خطوط لوله نفت درکاهش قاچاق سوخت، افزود:در سال گذشته 3 میلیارد و850 میلیون لیتر سوخت مایع دراختیار 19 نیروگاهی که به شبکه خطوط لوله نفتی متصل هستند، قرارگرفت وامسال قرار است شمار نیروگاه های متصل به خطوط لوله افزایش یابد.

پربازدیدترین

پربحث‌ترین

آخرین مطالب