همشهری آنلاین نوشت: حیوانگزیدگی و در صدر آن، سگگزیدگی در کشور به شکل فزایندهای رو به افزایش است و ایران در بین کشورهای صدرنشین در ابتلا و مرگومیر ناشی از بیماری هاری قرار دارد. سالانه میلیاردها ریال صرف پیشگیری از بیماری هاری در ایران میشود و کمتر بیماری واگیرداری در ایران وجود دارد که به اندازه این بیماری برای آن هزینه شود. ۱.۵ میلیون دوز واکسن هاری هم هر سال با هزینه ۷۵۰ میلیارد تومان از دو کشور هندوستان و فرانسه وارد میشود، اما هنوز این بیماری در ایران قربانی میگیرد و نیمی از قربانیان هاری کودکان هستند.
آمار مرگومیر بیماری هاری
در حالی که اتحادیه جهانی علیه هاری، آمار کشتههای ناشی از ابتلا به هاری را در ایران ۲۰ تا ۹۰ نفر اعلام میکند، اما رئیس گروه مدیریت بیماریهای قابل انتقال بین حیوان و انسان وزارت بهداشت مرگ و میرهای ابتلا به هاری را بین ۱۰ تا ۲۰ مورد در سال میداند و میگوید: «سگها مهمترین عامل انتقال بیماری مرگبار هاری به انسان هستند.»
براساس مستندات اداره بیماریهای مشترک انسان و حیوانوزارت بهداشت ایران آمار سگ گزیدگی از حدود ۱۵ هزار نفر مورد در سال ۱۳۶۶ به بیش از ۲۴۸ هزار مورد در سال ۱۴۰۱ رسیده است که از افزایش ۱۶ برابری سگ گزیدگی در در ۳۵ سال اخیر حکایت دارد.
گفتنی است که سه استان خراسان رضوی با ۱۰۲ مصدوم، تهران با ۹۸ مصدوم و اصفهان با ۸۳ مصدوم سه استان صدرنشین آمار سگ گزیدگی در کشور هستند. همچنین ۵۰ درصد کشته شدگان بیماری هاری در جهان کودکان هستند و هر ۱۵ دقیقه یک نفر در جهان براثر بیماری هر هاری جان خود را از دست میدهد.