پنجشنبه ۳۱ خرداد ۱۴۰۳ - ۱۲:۲۳
نظرات: ۰
۰
-

اسفندیاری علت پریدن در حرف را «تهمت دروغگویی» بیان می‌کند. اینجا محمد فاضلی علت حرفش را بیان می‌کند: «دروغ می‌گویید چون نمی‌دانید...» و چون نمی‌دانید را سه بار تکرار می‌کند.

خبر آنلاین نوشت: شهاب اسفندیاری (رئیس دانشکده صداوسیما و نماینده این سازمان در مناظره) برای مثال ماجرای اخراج اساتید (پرسیده شده توسط حسین انتظامی)، محمد فاضلی را مثال زد و این اقدام با واکنش مشاور پزشکیان همراه شد.
 
آخرین میزگرد فرهنگی انتخابات 1403، اولین میزگردی بود که حسین انتظامی ستاره آن نبود و کسی از سوالات مهم او، صحبت نخواهد کرد. اما باید اتفاقات منجر به تنش را مرتب کرد.
 
شهاب اسفندیاری (رئیس دانشکده صداوسیما و نماینده این سازمان در مناظره) برای مثال ماجرای اخراج اساتید (پرسیده شده توسط حسین انتظامی)، محمد فاضلی را مثال زد.
 
 
در طول مثال، هم پزشکیان و هم فاضلی سکوت کردند. 
 
اسفندیاری ۳ نکته را مطرح کرد: شایعه بودن اخراج فاضلی/ تخلف از مقررات عضو هیئت علمی پیمانی/ الم‌شنگه راه انداختن در رسانه‌ها و بازی سیاسی.
 
هر سه این موارد ناظر به شخص «محمد فاضلی» است و نه نکته‌ای کارشناسانه یا کلی؛ اولین اشتباه. 
 
این ماجرا ساعت ۲۰:۲۵ دقیقه رخ داد و حتی اگر تنشی رخ نمی‌داد، فاضلی کمتر از ۵ دقیقه زمان داشت. 
 
فاضلی در پاسخ، از دروغ بودن ادعا می‌گوید، اسفندیاری در حرف او می‌پرد و سوال می‌پرسد که پیمانی بوده یا نه. دومین اشتباه اینجاست که اجازه پریدن در پاسخ فرد مورد سوال واقع شده داده می‌شود.
 
پزشکیان دخالت می‌کند و قاطعانه تذکری که باید «مجری» بدهد را می‌گوید: سوال پرسیدید بگذارید جواب بدهد. 
 
اسفندیاری علت پریدن در حرف را «تهمت دروغگویی» بیان می‌کند. اینجا فاضلی علت حرفش را بیان می‌کند: «دروغ می‌گویید چون نمی‌دانید...» و چون نمی‌دانید را سه بار تکرار می‌کند. 
 
صبر کنید‌های پزشکیان بی‌پاسخ می‌ماند و مجری هم دخالتی در این همهمه ندارد. سومین اشتباه. 
 
حالا مجری وقتی دخالت می‌کند که بحث در حال شکل‌گیری است و فاضلی از اطلاع هیئت امنا و اسفندیاری (با اینکه باید سکوت کند) از بی‌اطلاعی رئیس دانشگاه می‌گوید.
 
چهارمین اشتباه: دخالت مجری آن هم نه برای جمع کردن و آرام کردن بحث، که با تذکر به فاضلی بابت میزگرد فرهنگی، اجرای تنبیه «قطع صدا» است آن هم بدون تذکر قبلی. 
 
سوال اینجاست که با همه اشتباهات بالا، جز توی حرف هم پریدن و اتهام دروغ به یکدیگر (که باز هم لازمه بحث و در حال توضیح بود)، چه کاری خارج از عرف یا فرهنگ رخ داد که لازم بود میکروفون قطع شود؟
 
آیا قبلاً در تلویزیون کسی به کسی دروغ نگفته است؟
 
آیا حرف توی حرف شدن یا بلند شدن صدا رخ نداده است؟
 
مناظره‌ها در تلویزیون را فراموش کرده‌اند؟
 
بعد از این ۴ اشتباه مهلک دیگر ماجرا از روند طبیعی و رسانه‌ای خارج می‌شود. فاضلی قصد خروج از استودیو می‌کند... و مجموعه اشتباهات شخصی‌اش رخ می‌دهد.
 
سوال اصلی نقش مجری در این تنش است؛
 
چرا اجازه بیان بحث شخصی داده شد؟
 
چرا اجازه دخالت در گفته دیگران داده شد؟
 
چرا در ابتدای تنش تذکر لازم داده نشد؟
 
چرا بدون هشدار قبلی میکروفون قطع شد؟
 
اساسا چرا میکروفون باید قطع می‌شد؟
 
آیا کسی در گوشی به مجری -که پیش از این از پزشکیان تذکر تندی گرفته بود- خط می‌داد؟

پربازدیدترین

پربحث‌ترین

آخرین مطالب

بازرگانی