جمعه ۱۶ شهریور ۱۴۰۳ - ۱۵:۰۷
نظرات: ۴۵
۲
-
استاد دانشگاه علامه طباطبایی درباره  سرکوب استادان دانشگاه افشاگری کرد

تهمورث بشیریه، استاد دانشگاه علامه طباطبایی، به خبرنگار جماران گفت: تصور من این است که در این چند سال اصل بر رفتار سیاسی با استادان بوده و بنابراین باید فوری همه برگردند؛ مگر اینکه یک کسی معلوم باشد به دلیل دیگری که نیازمند بررسی هست دچار مشکل شده؛ او بماند تا بررسی صورت بگیرد.

جماران نوشت: یک استاد رشته حقوق دانشگاه علامه طباطبایی موضع پزشکیان در خصوص بازگشت اساتید لغو قرارداد یا اخراج شده به دانشگاه را مثبت ارزیابی کرد و گفت: ممکن است اقلیتی مسائل دیگری داشته باشند، اما کسانی که من سراغ دارم صرفا به این خاطر بوده که نوع اندیشه آنها با نوع اندیشه حاکم بر دولت و وزرات علوم قبل همخوان نبوده و نیروهای قدرت فشار می‌آوردند برای اینکه سرکوب فکری کنند. یعنی می‌خواستند افرادی که نوع دیگری می‌اندیشند را با تمدید نکردن قرارداد و دیر تمدید کردن قرارداد تحت فشار بگذارند که اینها همیشه یک نگرانی داشته باشند.

مشروح گفت‌وگو با تهمورث بشیریه را در ادامه می‌خوانید:

آقای پزشکیان در جلسه معارفه وزیر علوم گفت «بنده اعلام کردم در خصوص همه اساتیدی که به هر طریقی دانشگاه‌ها با آنان لغو قرارداد یا اخراج کردند بازنگری کنید». عمده دلایل مشکلات ایجاد شده برای این اساتید چه چیزهایی بود؟ نظر شما در خصوص این دستور رئیس جمهور چیست؟

موضع آقای پزشکیان خیلی مثبت بود، اما امیدوارم که صرفا در حد حرف باقی نماند و پیگیری شود تا این برگشت‌ها جامه عمل به خودش بپوشد. ممکن است اقلیتی مسائل دیگری داشته باشند، اما کسانی که من سراغ دارم صرفا به این خاطر بوده که نوع اندیشه آنها با نوع اندیشه حاکم بر دولت و وزرات علوم قبل همخوان نبوده و نیروهای قدرت فشار می‌آوردند برای اینکه سرکوب فکری کنند. یعنی می‌خواستند افرادی که نوع دیگری می‌اندیشند را با تمدید نکردن قرارداد و دیر تمدید کردن قرارداد تحت فشار بگذارند که اینها همیشه یک نگرانی داشته باشند.

البته حتی در صورت برگشت این افراد باید به صورت کلی یک طرح‌ریزی شود که همیشه تمدید قرارداد مثل یک چوب بالای سر استادان نباشد. چون استقلال را از آنها می‌گیرد و نمی‌گذارد حرف بزنند در جاهایی که باید حرف بزنند. به هر حال آدم‌ها با یکدیگر متفاوت هستند و ممکن است یک کسی با کوچکترین تهدیدی خودش را سانسور محض کند و دیگری این کار را تحمل می‌کند. همچنین ممکن است یکی امکانات مالی داشته باشد که بتواند جای دیگری سر کند و یکی نمی‌تواند و باز مجبور به سانسور می‌شود.

به هر حال این باید کلی درمان شود. اگر الآن هم آقای پزشکیان انجام بدهد، خوب است ولی مثلا اگر چند وقت دیگر ایشان نباشند و یک کسی با اندیشه‌های متفاوت بیاید، ممکن است دوباره همین روش را در پیش بگیرد. کما اینکه من خودم شخصا چند بار این را تجربه کرده‌ام. یک بار در دانشگاه تهران این اتفاق برای من افتاده و الآن هم همگنان ما رسمی هستند اما بنده هنوز با دانشگاه علامه طباطبایی قرارداد ندارم و به لطف گروه دارم سر کلاس می‌روم.

از دانشجویان دانشگاه علامه شنیدم که مشکل شما در حال رفع شدن است. این موضوع در چه مرحله‌ای است؟

مشکل من چند سال است که در حال رفع شدن است و نمی‌دانم چه وقتی حل می‌شود. البته خودم هم متقاضی نبودم و نرفتم. چون روحیه‌ای دارم که ترجیح نمی‌دادم از هرکسی این درخواست را داشته باشم، اگر هم رفع شود لطف اعضای گروه و استادان دیگر بوده که پیگیری کرده‌اند و خودم حتی خواهش کردم که دنبال کار من نروید. ولی خود آنها پیگیری کردند و شخص وزیر جدید هم ما را می‌شناسد و امیدواریم که خودش بیاید.

یعنی نباید آدم‌ها را در موقعیتی قرار بدهند که خواهش کنند. این حق ما بوده؛ نه حق شخصی، حق دانشگاه و جامعه هست که از هر فکری در آن وجود داشته باشد؛ و خود وزیر باید این مسأله را پیگیری کند، نه اینکه درخواست بدهند و پشت در اتاقش بنشینند. این روحیات را نداشته‌ام و ندارم.

با توجه به اینکه رئیس جمهور دستور بازنگری در پرونده این استادان را صادر کرده، به نظر شما نحوه صحیح این بازنگری چیست؟ یعنی به هر حال باید یک بررسی صورت بگیرد تا این استادان بتوانند به دانشگاه برگردند، نحوه صحیح این مسأله چیست؟

این احتیاج به بررسی دارد ولی تصور من این است که در این چند سال اصل بر رفتار سیاسی با استادان بوده و بنابراین باید فورا همه برگردند؛ مگر اینکه یک کسی معلوم باشد به دلیل دیگری که نیازمند بررسی هست دچار مشکل شده؛ او بماند تا بررسی صورت بگیرد. ولی یا سیاسی بوده و یا حتی ممکن است زیربنای مسأله سیاسی بوده، اما انگ دیگری زده باشند که او را به حاشیه ببرند. باید بعد بررسی صورت بگیرد و اگر چیزی ربط مستقیم به حضور در دانشگاه ندارد، هر اندیشه‌ای باید در دانشگاه باشد و بیرون طبق مقررات بررسی شود؛ ولی این نباید مانع از حضور در دانشگاه باشد.

باید آیین‌نامه‌های انضباطی بازبینی شود؛ آیین‌نامه‌هایی که حقوق و کرامت استادان، دانشجویان و اهالی دانشگاه را در نظر نگرفته است. همچنین باید کسانی که در این مدت عامل و ابزار قدرت برای این کارها بوده‌اند، فوری برکنار شوند. البته به این معنی نیست که از استادی برکنار شوند، اندیشه‌های آنها هم باشد، ولی دیگر نباید در سطح مدیریت حضور داشته باشند. از دانشگاه‌هایی شروع کنند که بیشترین لطمه به آنها خورده و این تغییرات سریع انجام شود و کسانی بیایند که اعتقادی به کرامت انسانی، کرامت دانشگاه و استقلال دانشگاه دارند و فقط دنبال مجیزگو نیستند.

شما چه نظری دارید؟

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 / 400
captcha

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 20
  • نظرات در صف انتشار: 15
  • نظرات غیرقابل انتشار: 10
  • ملت IR ۰۵:۱۳ - ۱۴۰۳/۰۶/۱۷
    برای حرف بی ربط نظر دادن لازم نیست، لطفا جوندین
  • سیامک IR ۰۶:۱۹ - ۱۴۰۳/۰۶/۱۷
    دولت سیزدهم = دولت عقده ها و سلیقه ها
  • علی فیضی IR ۰۹:۳۶ - ۱۴۰۳/۰۶/۱۷
    این استاد دانشگاه چه میگه چرندیات یا ... ?!
  • علی اصغر همدانی IR ۱۰:۱۶ - ۱۴۰۳/۰۶/۱۷
    شما استاد دانشگاه هستی یا قاضی القضات؟
  • محمد IR ۱۱:۲۳ - ۱۴۰۳/۰۶/۱۷
    چیزی که ما دیدیم بعضی اساتید ناسازگاری را به دانشجویان القا کرده آنها هم بجای درس دنبال سیاست و کارهایی که نه به درد دنیا می خورد و نه آخرت ولی اساتید آزادآزاد راه می روند
  • علی IR ۱۳:۱۱ - ۱۴۰۳/۰۶/۱۷
    این باصطلاح اساتید نان ایران را می‌خورند حامی وزبان دشمنان نظامند جایشان دانشگاه نیست
  • فرید ون IR ۰۸:۵۱ - ۱۴۰۳/۰۶/۱۸
    ایشان تقلا میکنه مسئولیت بهش بدن تف براین کار دولت سیزدهم دولتی کاملا درخدمت مردم بود
  • روح الله شمس الدینی IR ۰۹:۲۳ - ۱۴۰۳/۰۶/۱۸
    سرکوب فکری و گروهای فشار تو این کشوری که همه آزادانه حرفشان را میزنند دیگر چیست مرد حسابی.گزینش باید انجام شود بعضی ها تفکرات غرب و دشمن را یدک میکشند و به دانشجو از همه جا بیخبر تحمیل میکنند در حالی در کشور اسلامی مثل ایران افکار برای عموم یکسان است. اسلام مدرن قرن حاضر این اصل تفکر نه تنها دانشگاه بلکه کل دنیا باید باشد . اما باز همه آزادند در انتخاب اما کشور ما همه شکلش با دنیا متفاوت است چرا که مرکزیت این تفکر است.طبیعی هم هست که قبول شرایط برای بعضی ها سخت و غیر قابل باور باشد . اما باید باور کرد . باور نکنی به سادگی باختی.
  • سیدمحمد IR ۰۹:۴۹ - ۱۴۰۳/۰۶/۱۸
    مدیران دولت قبل 90 درصد دست نشانده و بله قربان گوی یک جریان سیاسی خاص افراطی بودند که در پیشانی آن جریان جبهه پایداری بود. ده درصد باقیمانده به دلیل تخصص ویژه غیرقابل جایگزین یا نداشتن فردی از خود برای مدیریت بر آن بخش بوده است.درگیر این مسائل در محیط کاری خودم بوده ام و بر اساس مستندات حرف میزنم.این مدیران هیچ ویژگی ای بجز وابستگی به این جریان سیاسی نداشتند و تفکراتشان هم ضد توسعه و ضد دموکراسی و رای مردم است و اگر دکتر پزشکیان اینها را همچنان نگاه دارد بزرگترین ظلم را به نخبگان دستگاه‌های اداری کشور، دولت، بدنه رای دولت و در یک کلام توسعه ایران کرده است.به احتمال قریب به یقین این کامنت و در کل بقیه کامنت‌ها را منتشر نمی کنید به دلیل تسلط تفکر خودسانسوری بر رسانه های ایران اما لطفا به دست پزشکیان برسانید نظرات مردم را.در این حد که می توانید امانت دار باشید!
  • سیما IR ۱۳:۳۹ - ۱۴۰۳/۰۶/۱۸
    این کیه؟همه چیز روعادی ورهاشده بوده؟فحش هایی که به رئیس جمهور دادن،حتی بعدازشهادت عذرخواهی ساده ای هم نشد،اینم دنباله ی همون خطه،خایننی وهمکاران قاتل شهید عجمیانها روبرای گردانید،تافتند ی دیگربرپابشه.
  • وطن دوست IR ۱۳:۵۷ - ۱۴۰۳/۰۶/۱۸
    به کوری چشم دشمنان ایران باید برگردند وبا کارآمدی خود میدان را برای جولان کهنه مغزها تنگ کرده و ایران را باز پس بگیرند.
  • مجید IR ۱۵:۱۴ - ۱۴۰۳/۰۶/۱۸
    وقتی کسی را برای انجام کار استخدام میکنیم انتظار داریم همان کار انجام شده را صحیح انجام دهد بنابراین اگر من با استادکار یا کارگری یا آبدارچی یا راننده ای که استخدام سده بحث میکنم، راجع به کم و کیف کار اوست در مورد اساتید دانشگاه هم آنچه مورد انتظار است دانش، پیشرفت مداوم، توانمندی و تلاش برای انجام پژوهش و انتقال آن به دانشجویان است. خلاصه تنها ملاک و معیار علمی میتواند و باید مورد استناد تمدید قرارداد و ادامه همکاری با اساتید باشد سایر ملاکها تنها باعث سوءاستفاده و بی اعتبار شدن دانشگاه و مبتذل شدن آن شده و خواهد شد.
  • و IR ۰۱:۰۷ - ۱۴۰۳/۰۶/۱۹
    تمامی دولتهای بعدازانقلاب فقط وفقط ابزار دست یک عده خاص بودند وباشل کن،سفت کن مردم وفریب دادند.
  • ناشناس IR ۰۲:۰۰ - ۱۴۰۳/۰۶/۱۹
    وضع موجود بی حجابی وبی بندباری ودین ستیز ی حاصل لطف اساتید ووزرای آموزش و پرورش وارشا دولتهای خاعن اصلاحات به آمریکا اروپای کثیف است خاک برسرغرب گدایتان برید گم شیدلیاقت شما شستن دسشویی درغرب
    • علی IR ۲۲:۳۶ - ۱۴۰۳/۰۶/۲۰
      یه کم ادب داشته باش.درست صحبت کن.عقده گری تا چه حد؟؟؟
  • سعید امیدوار IR ۰۰:۱۷ - ۱۴۰۳/۰۶/۲۰
    برای روزنامه ‌ما معاندین نظام اولویت شماست چون ماموریت براندازی براتون تعریف شده و اسم این عمل زشت و غیر مردمی را وفاق ملی مینامید بزرگترین مشکل مردم همین شماها و طیفتون هستید و حتی جرات مناظره هم ندارید حلقه بگوش ارباب بمانید خلایق هرچه لایق
  • عامو لره IR ۲۲:۱۷ - ۱۴۰۳/۰۶/۲۰
    یکجوری حرف میزنیدانگار قانون انکیسیسیون قرون وسطی اروپا برشما حاکم بودهقانون بایدشامل حال همه باشه مگه شما دانشگاهیها تافته جدابافته هستید چه کار مثبتی کردید برا ایران .هیچ کار. فقط تشکیک وتشویش اذهان مردم از دیگرکشورها یادبگیرید اگرباحاکمیت زاویه دارید تیشه به ریشه مملکت نزنید شرم کنید شما ها فارغ التحصیلهای دانشگاهی رو تشویق به مهاجرت میکنید ی فکری بکنید برای اینکار
  • سعید IR ۲۳:۵۵ - ۱۴۰۳/۰۶/۲۰
    اها یعنی شما آتش بیار معرکه بشید و تفکرات کندیده به جامعه تزریق کنید بعد بگید نبایددبه ما چیزی بگید چرا خودتون و تافته جدا بافته میدانید پزشکیان هم از ضعفش این کار و کرد به قول خودش چیزی بلد نیست🤣🤣🤣
  • بنده خدا IR ۰۶:۳۶ - ۱۴۰۳/۰۶/۲۱
    یک طرفه قاضی رفتن همینه.که راست ودروغ را تحویل دهند.
  • محمد IR ۰۷:۵۱ - ۱۴۰۳/۰۶/۲۱
    گندزدایی بود نه سرکوب

پربازدیدترین

پربحث‌ترین

آخرین مطالب