پنجشنبه ۱۸ بهمن ۱۴۰۳ - ۰۱:۰۹
نظرات: ۶۲
۶
-
نامگذاری‌های جدید معابر اصفهان سوال‌برانگیز شد

برچیدن نام معابری که در دوره قبل مدیریت شهری اصفهان به «گذر صنایع دستی» نامگذاری شده بود، با سیاست مدیریت استان در تضاد است و این اقدام مسئولان شهر، سئوال بزرگی را در اذهان عمومی ایجاد کرده است.

محمدرضا کلاهدوزان - روزنامه اطلاعات| اولویت مدیریت استان اصفهان توسعه گردشگری و رونق صنایع دستی است تا به اقتصاد استان کمک کند اما برچیدن نام معابری که در دوره قبل مدیریت شهری اصفهان به «گذر صنایع دستی» نامگذاری شده بود، با سیاست مدیریت استان در تضاد است و این اقدام مسئولان شهر، سئوال بزرگی را در اذهان عمومی ایجاد کرده است.

مدیریت شهری اصفهان در دوره پنجم برای اهمیت دادن به صنایع دستی، ۲۵مکان شامل یک میدان، ۳پل، ۸ چهارراه و ۱۳سه ‌راه را در حاشیه رودخانه زاینده‌ رود که نام نداشتند، به‌ یکی از رشته‌های صنایع‌ دستی این دیار نامگذاری کرد که سبب شد تا علاوه بر معرفی صنایع دستی ارزشمند دیار «نصف جهان»، به رونق صنایع دستی کم رمق این خطه هم کمک کند و برای هنرمندان صنایع دستی هم انگیزه‌های مثبتی ایجاد شد تا این هنرهای نفیس را حفظ کنند.

نصیر ملت نایب رئیس سابق شورای شهر اصفهان، در این باره به خبرنگار ما می‌گوید: شورای شهر اصفهان در دوره پنجم برای رونق صنایع دستی و حمایت از هنرمندان این حوزه و همچنین به دلیل تکالیفی که اصفهان به عنوان شهر جهانی صنایع دستی و شهر خلاق صنایع دستی داشت، برای نخستین بار در تاریخ این شهر، ۲۵مکان واقع در یک مسیر پیوسته در حاشیه رودخانه زاینده رود که در طول سال‌ها هیچ نامی نداشتند، به عنوان و گذر صنایع دستی اصفهان نامگذاری کرد تا رشته‌های صنایع دستی این دیار در دید عموم قرار بگیرد و همچنین موجب آشنایی بیشتر شهروندان و گردشگران داخلی و خارجی با هنر و هنرمندان این شهر شود.

وی که ریاست کمیسیون اقتصادی، حقوقی و گردشگری دوره پنجم شورای شهر اصفهان را عهده دار بود، می افزاید: این نامگذاری ها به کمک هنرمندان صنایع دستی اصفهان، معاونت صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی استان و با هماهنگی معاونت صنایع دستی وزارت میراث فرهنگیف گردشگری و صنایع دستی انجام شده و در واقع این نامگذاری ها به صورت کاملا کارشناسی بوده است.

این عضو سابق شورای شهر اصفهان می گوید: این طرح ۳ مرحله داشت که مرحله اول آن، نامگذاری و نصب تابلوها بود که مقدمات آن از سال ۹۹ شکل گرفت و در نهایت تابلوهای اسامی مصوب هنرها در سال ۱۴۰۰ در مکان‌های مشخص شده نصب شدند و قرار بود در مراحل بعد، نمادهای بصری هنر مربوطه و تابلوهای راهنما برای معرفی هنرها و همچنین معرفی دوره ای هنرمندان در کنار تابلوی اسامی نصب شود که برای این کار ردیف اعتباری مناسب و قابل توجهی هم در بودجه ۱۴۰۰ شهرداری اصفهان به تصویب رسید که نخستین اقدام در این رابطه، ساخت نماد فرش در «چهار راه فرش» و زیر پل وحید بود.

ملت می‌افزاید: با استقرار تیم جدید مدیریت شهری، امیدوار بودیم که این اقدام ارزشمند با توجه به مهیا بودن الزامات قانونی و مالی، تداوم یابد و به پایان برسد ولی متاسفانه نه فقط طرح کامل نشد بلکه نام اماکن گذر صنایع دستی در حال حذف یا تغییر است.

تغییر نام ۱۷ مکان

بر اساس مصوبه شورای شهر در ۲۸ اسفندماه ۱۴۰۱، تغییر نام ۵ چهار راه، ۱۱ سه راه و یک میدان از گذر صنایع دستی به نام برخی از شخصیت‌های برجسته اصفهان همچون «استاد محمدعلی کشاورز» از هنرمندان و پیشکسوتان عرصه سینما و تئاتر کشورمان و «استاد حبیب الله فضائلی» از خوشنویسان به تصویب رسید و با وجود مقاومت حدود ۲ساله متولیان صنایع دستی اصفهان، اما به تازگی و در اقدامی عجیب شهرداری، نام برخی از آن گذرهای صنایع دستی به طور آهسته ولی پیوسته در حال تغییر است؛ که به طور مثال چهار راه «ملیله کاری» به نام چهار راه «استاد محمدعلی کشاورز» و سه راه «سفالگری» به «سارویه» تغییر کرده است؟!

نورالله عبداللهی معاون صنایع ‌دستی و هنرهای‌ سنتی اداره کل میراث فرهنگی استان اصفهان در این باره می‌گوید: شهر اصفهان از سال ۱۳۹۵ دارای ۲ عنوان جهانی «شهر جهانی صنایع دستی» و «شهر خلاق صنایع دستی» است و حذف نام گذرهای صنایع دستی، معرفی شهر جهانی صنایع دستی را تحت تاثیر قرار می‌دهد.

اظهارات دبیر شورای نامگذاری معابر

اما دبیر شورای نامگذاری معابر و اماکن عمومی شهر اصفهان می گوید: این اقدام شهرداری، اصلاح نامگذاری های گذر صنایع دستی است و تغییر نام آنها نیست چون برخی از نام ها، سنخیتی با آن مکان ندارند و تغییر نام آن گذر، همواره مورد درخواست اهالی محل بوده است؛ همچنین برخی از تابلوهای گذر صنایع دستی در قسمت میانی خیابان نصب شده‌اند؛ بنابراین نصب نشان بصری صنایع دستی و یا تابلو معرفی آن هنر امکانپذیر نیست.

سیدعلی معرک نژاد می‌افزاید: برای معرفی و ترویج صنایع دستی اصفهان به عنوان یک ظرفیت ملی و بین المللی، طرح ایجاد گذر صنایع دستی در پارک «شهید رجایی» واقع در دولتخانه صفویه، تعریف شده و قرار است تا پایان امسال گذرهای این پارک به یکی از رشته های صنایع دستی نامگذاری و نشان‌های بصری رشته‌های هنری هم نصب شود.

وی تاکید می‌کند: گذر صنایع دستی واقع در پارک «شهید رجایی» می تواند به محل مناسبی برای برگزاری رویدادها و کارگاه های گوناگون به منظور معرفی و ترویج صنایع دستی اصفهان بدل شود اما عبدالهی معاون صنایع ‌دستی و هنرهای‌ سنتی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اصفهان، با استقبال از ایجاد گذر صنایع دستی در پارک شهید رجایی، معتقد است تردد در خیابان‌های حاشیه زاینده رود نسبت به پارک شهید رجایی بیشتر است و نامگذاری گذرهای مسیر حاشیه زاینده رود به نام صنایع دستی تاثیر زیادی در معرفی هنرهای اصفهان دارد.

شما چه نظری دارید؟

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 / 400
captcha

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 19
  • نظرات در صف انتشار: 43
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • mhs IR ۰۹:۴۴ - ۱۴۰۳/۱۱/۱۸
    مهمترین مشکلات مردم معیشت و مسکن آنهاست نه نام تابلوهای معابر پس بهتره مسئولین تمرکزخودشونو برمشکلات اصلی جامعه قراردهند.
    • مامان IR ۱۰:۵۴ - ۱۴۰۳/۱۱/۱۸
      هر جامعه ای با هنر و فرهنگ زنده می‌ماند نه با چه خورم صیف و چه پوشم شتا
    • ا.شهرضا(درجواب مخاطب «مامان») IR ۲۲:۱۰ - ۱۴۰۳/۱۱/۱۹
      اگه یک نگاه به منفی هایی که بنظرت داده شده بندازی متوجه خواهی شدکه الویت مردم معیشت وسیرکردن شکم اهل وعیالشون هست ودر وهله بعدفرهنگ وهنرشون! گفت: دردی ازعاشقی هم بدترهست جواب داد:بله،گرسنگی نخوردی تاببینی دردواقعی چیه!
    • رضا پردیس IR ۰۰:۲۷ - ۱۴۰۳/۱۱/۲۳
      اصفهان مرکز تمدن ایران و بخصوص تشیع است. هر میهن دوستی باید حاضر باشد بخاطر تمدن باشکوهمان از مخارج که هیچ، از جان خود هم مایه بگذارد؛ نه آنکه چون مشکل مالی برایمان درست کرده اند، گیج و ویج باشیم.
  • مجید IR ۰۹:۵۶ - ۱۴۰۳/۱۱/۱۸
    خانه از پای بست ویران است
    • اصفهانی IR ۰۰:۴۳ - ۱۴۰۳/۱۱/۱۹
      هزاران سال ایرانیان بر مشکلات فائق اومدند، خلاقیت داشتند، الان هم میتونیم. با احترام با این جمله موافق نیستم. مشکل هست اما نه از پای‌بست. میتونیم درستش کنیم.
  • علی IR ۱۰:۳۳ - ۱۴۰۳/۱۱/۱۸
    خانه از پای بست ویران است. خواجه در بند نام میدان است .پیداست همه شورانشینان دوره قبل و فعل آنچه برایشان مهم نیست بقای اصفهان است اصفهان از آلو دگی و تشنگی در حال احتضار است
  • لاله واژگون IR ۱۱:۲۶ - ۱۴۰۳/۱۱/۱۸
    مردم تو نون شب شون مون ند کلا اسم خودشون هم یادشون رفته اون وقت شما چی میگید.کجای کا رید بابا؟
  • هم IR ۱۲:۱۴ - ۱۴۰۳/۱۱/۱۸
    متاسفانه از بیکاری شهر داری روی اورد به تغییر نام وتابلو فکری به حال مردم ومعیشت انها کنید
  • علی IR ۲۱:۰۸ - ۱۴۰۳/۱۱/۱۸
    متاسفم برای این نام گذاران که از مردم نظر خواهی نمیکنند وهر چه خودشان میخواهد انجام میدهند مثل دروازه دولت ۴۵ سال است ازمردم بپرسید چه میگویند
  • رضا IR ۲۱:۴۹ - ۱۴۰۳/۱۱/۱۸
    چه بخور هست سر تعویض این پلاکها و اسم گذاری خیانتکارانه حیف و میل کردن سرمایه ملی چهارتا اتوبوس برای مردم بگذارید
  • فاطمه IR ۰۰:۳۴ - ۱۴۰۳/۱۱/۱۹
    واقعا چه مملکتی! چقدر این مسوولین زحمت می‌کشند!! فقط پول تو جیب خودشون و زیر دستاشون و هم حزبی ها و خونواده هاشون باید بره به اسم طرح های مختلف، رونق زندگی مردم و...
  • منتقم IR ۰۰:۵۶ - ۱۴۰۳/۱۱/۱۹
    عاقبت حقوق مفت گرفتن ومفت خوردن از بیت المال ونبود یک ناظر خوب از جنس مردم و از جنس فقرا جامعه معمولا این مصوبات را به همراه خواهد داشت.
  • راد گنجی IR ۰۱:۳۲ - ۱۴۰۳/۱۱/۱۹
    بسیار اسم های زیبایی هستن و شهرو زیباتر کرده، کسی مشکل داره یه ی سر به افکار پوسیده و زنگ زدش بزنه
  • بیطرف IR ۰۲:۰۵ - ۱۴۰۳/۱۱/۱۹
    دیدن توریست نمیاد گفتن اسمها رو عوض کنیم بلکه توریست بیاد
  • رضا پردیس IR ۰۰:۲۲ - ۱۴۰۳/۱۱/۲۳
    متاسفانه برخی بدتندروها اسامی تاریخی را بخصوص آنهایی که شاه داشتند را عوض کردند. مانند کرمانشاه، شاهرود، مسجد شاه اصفهان و ... نامهای اماکن تاریخی پیش از دوران پهلوی نباید عوض می شدند.
  • وحید GB ۰۹:۴۲ - ۱۴۰۳/۱۱/۲۳
    مدیریت شهری فعلی کار دیگری به جز اصلاح!! مجدد !! نام خیابان ها که منتسب به اسامی فرهنگی و هنری شده است را ندارد !!
  • وحید GB ۰۹:۴۲ - ۱۴۰۳/۱۱/۲۳
    مدیریت شهری فعلی کار دیگری به جز اصلاح!! مجدد !! نام خیابان ها که منتسب به اسامی فرهنگی و هنری شده است را ندارد !!
  • ناشناس IR ۱۸:۳۳ - ۱۴۰۳/۱۱/۲۴
    اسمش رانیاورخودش روبیاورحالاهرچی شما صداش کردی بنویس فقربنویس نداری بنویس دستم خالیه بنویس هیچی نداریم بنویس قحطی همش یه چیزرومیرسونه برای هرکی آب نداشته مال مسئولین نون داشته

پربازدیدترین

پربحث‌ترین

آخرین مطالب

بازرگانی