یکشنبه ۹ مهر ۱۴۰۲ - ۱۳:۴۹
نظرات: ۰
۰
-

رییس اتاق بازرگانی ایران به دولت نسبت به حذف پیمان سپاری ارزی و رفع ناترازی انرژی در زمستان هشدار داد.

خط‌ونشان رئیس اتاق بازرگانی برای دولت: این سیاست‌ها عامل فروپاشی است

به گزارش خبرنگار اطلاعات از مشهد، حسین سلاح ورزی، رییس اتاق بازرگانی ایران در اجلاس هیات نمایندگان اتاق‌های بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی سراسر کشور اظهار کرد: بر اساس وعده شفافیت بنا داریم به همین مسیر ادامه دهیم و امسال صورت مالی حساب اتاق تقدیم هیات نمایندگان و منتشر شد. 

وی با اشاره به صحبت های یکی از اعضای اتاق بازرگانی درباره حذف کارت بازرگانی توضیح داد: تهدیدی در این حوزه وجود ندارد و با تعامل معاونت پارلمانی اتاق بازرگانی این پیشنهاد از دستور کار مجلس خارج شد و در نسخه نهایی برنامه هفتم وجود ندارد.

وی گفت: خبرهای خوش دیپلماتیک و احتمال پذیرشFATF از سوی دولتمردان وجود دارد و به نتیجه رسیدن مذاکرات و رفع تحریم ها نیز مطرح است اما سیاستگذاران محدودیت های داخلی با تمام قوا ایجاد می کنند.

وی گفت: در هفته‌های اخیر شاهد زمزمه مخالفت‌هایی با نهادهای بازارساز مثل بورس کالا به بهانه مقابله با گران‌فروشی و مقابله با تورم هستیم و باید به دولت یادآوری کنیم که تجربه‌های اجرای این سیاست‌ها در کشور را با دقت بیشتر بررسی کند؛ چراکه به اعتقاد ما راه‌حل کاهش رشد نقدینگی از طریق خاموش کردن موتورهای ایجاد تورم مثل بدهی‌های بانکی و چاپ پول و همین‌طور کاهش هزینه‌های تبادل از طریق بهبود روابط بین‌الملل و رفع محدودیت‌ها خواهد بود. 

سلاح ورزی تاکید کرد: حذف نهادهایی مثل بورس و جایگزینی قیمت گذاری دستوری باعث افزایش رانت جویی می شود و بنگاه ها را زیان ده خواهد کرد و کاهش تولید را به دنبال خواهد داشت. 

رییس اتاق بازرگانی ایران تصریح کرد: اگر تحریم های ظالمانه اقتصاد ایران را به فروپاشی نرساند، این سیاست ها این کار را خواهد کرد.

سلاح ورزی همچنین گفت: مثل سال قبل دولت چراغ خاموش در حال تدوین بودجه است و از ارکان اتاق دعوت نشده است؛ از دولت میخواهیم قبل از هرگونه تصمیم اثرات به توان تولید رقابت پذیر را در نظر بگیرند و امروز مهم ترین ابر چالش کشور در بخش تولید است و حجم تولید ناخالص در سال ۲۰۲۲، ۳۸۹ میلیارد دلار بوده است.

وی یادآور شد: توصیه اقتصاددانان کشور این است که مهم ترین مساله افزایش تولید رقابت پذیر باشد اما دولت در برنامه هفتم به این موضوع توجهی نداشته است.

وی تاکید کرد: ما اهمیت کسری بودجه دولت را درک می کنیم همچنین اینکه ایجاد امنیت، بهداشت، آموزش برای دولت اهمیت داشته باشد اما سیاستهای دولت به معنای تضعیف بنیه تولید و سرمایه گذاری است.

سلاح ورزی به دولت توصیه کرد؛ زمینه صادرات نفت و گاز را سرعت ببخشد و بجای استفاده از منابع، سرمایه گذاری کند و تسهیل در سرمایه گذاری خارجی را سرعت دهد.

وی با اشاره به ضرورت تسهیل در سرمایه گذاری خارجی افزود: همچنین از هدفگذاری های خوب در برنامه هفتم رشد سالانه صادرات است.

سلاح ورزی با بیان اینکه فعالان اقتصادی طرفدار نرخ ارز نیستند، گفت: جهش نرخ ارز و تورم بالا در چند سال اخیر، هزینه تولید را افزایش داده است و قدرت رقابت پذیری را در صنعت و کشاورزی به شدت کاهش داده و اگر بر سیاست های فعلی ارزی اصرار شود قطعا صادرات کاهش خواهد یافت. 

خط‌ونشان رئیس اتاق بازرگانی برای دولت: این سیاست‌ها عامل فروپاشی است

وی از دولت خواست تا اثر سیاست ارزی بر بخش تولید را در نظر بگیرد و سیاست غلط پیمان سپاری را پس از ۴۰ سال دیگر اجرایی نکند و تاکید کرد: در دنیا پیمان سپاری ۲ یا ۳ سال اتفاق می افتد در ایران ۴۰ سال ادامه داشته است.

وی با تاکید بر اینکه پیمان‌سپاری ارزی یک معضل جدی برای حوزه بازرگانی و تولید است افزود: مکاتبات متعددی درباره اثرات منفی پیمان‌سپاری ارزی با دولت انجام شد؛ اما همواره در طول سالیان اخیر شاهد بودیم که تصمیم‌سازان کشور هرگاه به مشکلات ارزی برخوردند، سیاست پیمان‌سپاری ارزی را اجرا کردند.

رییس اتاق بازرگانی ایران درباره ناترازی انرژی ابراز نگرانی کرد و گفت: تابستان را با قطع برق به پایان بردیم و نگران ناترازی انرژی در زمستان هستیم، در تابستان در صنایع عرضه را کم کردیم و به ازای هر یکساعت زیان های فراوانی دیدیم. 

سلاح ورزی در پایان به دولت برای ناترازی انرژی و قطع گاز صنایع در زمستان هشدار داد.

در ادامه نشست شورای روسای اتاق‌های بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی سراسر کشور، ضمن انتقاد از تداوم اجرای پیمان‌سپاری و رفع تعهد ارزی، تصمیم گرفته شد تا طی نامه‌ای به دولت بر توقف این سیاست تأکید شود.

 

هشدارهای رئیس اتاق بازرگانی ایران به دولت

پربازدیدترین

پربحث‌ترین

آخرین مطالب