درب اتوماتیک در انواع مختلف سنسوردار و کنترل از راه دور، با کاربریهای مختلف برای ورودی ساختمانها، درب پارکینگ و ... ساخته میشود. خوب است بدانید دربهای اتوماتیک را با نامهای درب برقی، الکترونیکی یا درب خودکار نیز میشناسند. این دربها از لحاظ متریال مورد استفاده، شکل ظاهری و نحوه اجرا متفاوت هستند؛ بنابراین برای فردی که قصد خرید و استفاده از این دربها را دارد، شناخت دستهبندیهای مختلف آن ضروری است. ما هم در این مطلب، ضمن معرفی رایجترین دربهای اتوماتیک، به این موضوع که بهترین درب های اتوماتیک در ایران کداماند، میپردازیم.
مزایای دربهای اتوماتیک
تقریبا همه ما بارها و بارها با دربهای برقی روبهرو شدهایم. امروزه این دربها که بدون نیاز به دخالت دست و با استفاده از موتور، سنسورها و کنترلرها باز و بسته میشوند، به یکی از اجزای اصلی ساختمانها تبدیل شدهاند. از جمله مزایای درب اتوماتیک میتوانیم به موارد زیر اشاره کنیم:
- افزایش زیبایی و ارزش مادی ساختمان
- راحتی بیشتر برای ساکنین ساختمان و سایر کاربران درب
- کنترل ورود و خروج و افزایش امنیت ساختمان
- صرفهجویی مصرف انرژی لابی مجتمعهای مسکونی و بهویژه در بیمارستانها، پاساژها، ادارات، هتلها و سایر اماکن عمومی
- جلوگیری از ابتلا به بیماریها و امنیت بهداشتی، به دلیل عدم دخالت دست در باز و بسته کردن دربها
بهترین دربهای اتوماتیک در ایران
بهترین درب اتوماتیک با استفاده از متریال باکیفیت و مرغوب ساخته میشوند. به این معنی که هرچه کیفیت مواد مورد استفاده بهتر باشد، دربهای باکیفیتتر و استانداردتری تولید میشود. البته نحوه اجرا و نصب آن نیز مهم است. در واقع کیفیت بالای متریال و نحوه اجرا و نصب اصولی در کنار هم باعث میشوند دربهای ساخته شده عملکرد روانتر و هزینه نگهداری پایینتری داشته باشد.
اگر به دنبال بهترین درب اتوماتیک در ایران هستید، باید به یک سازنده و فروشنده معتبر مراجعه کنید و بهترین نصابان را برای اجرای آن بهکار بگیرید. با خرید از سازنده و فروشنده معتبر، از کیفیت متریال مورد استفاده و عملکرد صحیح دربها مطمئن خواهید بود.
انواع درب اتوماتیک
انواع درب برقی را در دستهبندیهای مختلفی قرار میدهند. این وسیله بر اساس شکل ظاهری و متریال مورد استفاده در ساخت آنها به انواع درب اتوماتیک شیشهای اسلایدی، کشویی، گرد، نیمگرد، مثلثی، تاشو و انواع درب برقی لولایی، لولایی تک لنگه و دولنگه تقسیمبندی میشود.
دربهای اتوماتیک بیمارستانی، صنعتی، کرکره برقی و درب پارکینگ ،نوع دیگری از دربهای برقی هستند. در واقع این دربها نیز بدون لمس، اما نه بهصورت خودکار باز و بسته میشوند؛ به این معنی که باز و بسته کردن آنها با استفاده از ریموت و فشار دکمه انجام میگیرد. متریال مورد استفاده در ساخت این دربها نیز متفاوت است.
انواع درب اتوماتیک شیشهای
دربهای شیشهای رایجترین نوع دربهای اتوماتیک در عصر کنونی هستند که در ورودی بسیاری از بیمارستانها، ساختمانهای اداری و تجاری، همچنین اکثر آپارتمانهای مسکونی به وفور دیده میشوند. این دربها که با کمک حسگرهای خود، حرکت و لمس را تشخیص داده و بهصورت خودکار باز و بسته میشوند، در انواع مختلفی موجود هستند و به تناسب محل و موقعیت قرارگیری درب مورد استفاده قرار میگیرند. در ادامه ویژگیهای هر کدام را شرح دادهایم.
درب شیشهای گردان (Revoling)
دربهای گردان اتوماتیک و شیشهای یکی از زیباترین نوع در و البته پیچیدهترین آن هستند. این نوع درب را بیشتر در مکانهای کم عرض و باریک اجرا میکنند. با استفاده از درب اتوماتیک شیشهای گردان، علاوهبر مدیریت فضا در معماری، به میزان قابلتوجهی در مصرف انرژی صرفهجویی خواهد شد و همچنین در مکانهایی که تراکم جمعیت بالاست، اجازه ورود و خروج همزمان را به افراد میدهند.
دربهای گردان در انواع تک در، جفت در و دوجداره طراحی میشوند. این دربها را بیشتر در ورودی و خروجی بیمارستانها، هتلها، مراکز رفت و آمد معلولین، آسایشگاه سالمندان و سازمانهای دولتی اجرا میکنند.
درب شیشهای لولایی (سوئینگ)
یکی از دیگر از بهترین و رایجترین دربهای اتوماتیک در ایران، دربهای شیشهای لولایی هستند. این درب هم شبیه به دربهای لولایی قدیمی است و بهصورت تک لنگه و دو لنگه اجرا میشود؛ با این تفاوت که با برق کار میکند. در ساخت درب برقی شیشهای لولایی از سنسورهای قدرتمند دوربینی استفاده شده است؛ لذا نزدیک شدن افراد را تشخیص میدهد و بهصورت خودکار باز و بسته میشود.
درب اتوماتیک شیشهای لولایی را میتوان با ریموت نیز کنترل کرد؛ اما باتوجه به اهمیت عبور و مرور مداوم در مکانهای عمومی مانند فروشگاهها، بیمارستانها و دفاتر ادارات، کنترل با ریموت غیرمنطقی است. استفاده از ریموت برای مکانهایی که امنیت اهمیت بیشتری دارد، مناسب است.
درب شیشهای لولایی اتوماتیک برای فضاهای محدود بسیار مناسب است. با استفاده از این دربها علاوهبر زیبایی، استفاده بهینه فضا، ایمنی و امنیت، به میزان قابلتوجهی در مصرف انرژی صرفهجویی خواهد شد.
درب شیشهای اسلایدینگ (کشویی)
دربهای اتوماتیک شیشهای اسلایدینگ یا کشویی، با حرکت به سمت راست یا چپ و بهصورت خودکار باز و بسته میشوند. این دربهای کشویی که استفاده از آنها بسیار رایج است، در اندازهها و مدلهای مختلف، همچنین با استفاده از متریال مختلفی تولید میشوند. مهمترین مزیت درب شیشهای کشویی، استفاده بهینه از فضاست. در واقع این درب هنگام باز شدن هیچ فضایی را اشغال نمیکند؛ علاوهبر آن با جلوگیری از ورود و خروج سرما و گرما به میزان زیادی در مصرف انرژی جلوگیری خواهد کرد.
درب شیشهای تلسکوپی
درب اتوماتیک تلسکوپی تاحدودی شبیه به دربهای کشویی هستند؛ اما مهمترین تفاوت آنها در نحوه و میزان بازشو درب است. به این صورت که درب تلسکوپی دو لنگه ثابت در دو طرف دارد و لنگههای دیگر در جهت مخالف بهصورت همزمان و با سرعت متفاوت حرکت میکنند و در نهایت روی هم قرار میگیرند؛ به این ترتیب میزان بازشوی این دربها بیشتر خواهد بود.
دربهای اتوماتیک شیشهای تلسکوپی بیشتر مناسب مجتمعهای تجاری بزرگ، ورودی بیمارستانها و بانکها هستند؛ اما اجرای این دربها برای ساختمانهایی که دهانه ورودی آنها کم است، مناسب نخواهد بود.
درب شیشهای قوسی (کرو – Curve)
دربهای اتوماتیک شیشهای کرو (Cureve) یا گرد در دو نوع تمامگرد و نیمگرد طراحی و اجرا میشوند. این دربهای کروی ظاهری بسیار زیبا و شیک دارند؛ البته برای ساختمانهایی که معماری آنها منحنی است، مناسب هستند. نحوه اجرای این دربها نیز بسیار مهم است و حتما باید توسط مهندسین و متخصصان باتجربه اجرا شود. دربهای کرو یا قوسی بهصورت دوبل نصب میشوند؛ به این معنی که هنگام ورود ابتدا درب اول باز و بسته و سپس درب دوم باز میشود.
آشنایی با رایجترین و بهترین درب اتوماتیک
در این مطلب شما را با انواع رایج دربهای اتوماتیک که به درب برقی نیز موسوماند، آشنا کردیم. این دربها علاوهبر زیبایی و افزایش امنیت، منجر به صرفجویی در مصرف انرژی نیز خواهند شد؛ چرا که بهصورت خودکار باز و بسته میشوند و از ورود و خروج سرما و گرما جلوگیری خواهند کرد. رایجترین دربهای اتوماتیک که در اکثر مکانهای عمومی، ادارات، بیمارستانها، هتلها و بسیاری از مجتمعهای مسکونی اجرا میشود، دربهای اتوماتیک شیشهای هستند.
دربهای اتوماتیک شیشهای در انواع گردان، لولایی، کرو، تلسکوپی و کشویی طراحی و اجرا میشوند. هر کدام از آنها برای فضاهای خاصی مناسب هستند. برای مثال شما نمیتوانید در فضاهایی که دهانه کمی دارد، دربهای تلسکوپی را اجرا کنید. در کل بهترین نوع درب اتوماتیک باید با استفاده از متریال باکیفیت مرغوب ساخته شود و متناسب با فضا به شیوهای اصولی اجرایی شود.