سه‌شنبه ۱۰ مهر ۱۴۰۳ - ۰۵:۲۸
نظرات: ۱۵۸
۱۹
-
خاموشی‌های طولانی در راه است

کارشناسان می گویند درصورت عدم اجرای برنامه های عملیاتی، ناترازی ۱۵ هزارمگاواتی موجود برق به ۳۰ هزارمگاوات افزایش می یابد

اطلاعات نوشت: ناترازی برق به معنای برهم خوردن میزان تولید ومصرف برق دیگر موضوعی نیست که به سادگی بتوان از کنار آن گذشت، چراکه این امر تمام شئون اقتصاد کشور از بخش خانگی گرفته تا تولید وصنعت وکشاورزی را تحت تاثیر قرارداده است.

به گفته کارشناسان، ناترازی برق درکشور سال به سال درحال افزایش است اما چون اثرات آن چندان ملموس نبوده، مدیران کشور چندان توجهی به آن نکرده  اند اما اکنون که کارد به استخوان رسیده، همه به جنب وجوش افتاده اند.

براساس آمار موجود، ناترازی برق هم اکنون به ۱۵ هزار مگاواتی رسیده  واگر راهکارهای عملیاتی تازه اجرایی  نشده و دیر بجنبیم، ناترازی ۲ برابر شده وبه ۳۰ هزار مگاوات می‌رسد.

در همین زمینه، وزیر نیرو با تایید وجود ناترازی شدید در بخش برق، می گوید: توسعه نیروگاه‌های تجدیدپذیر با نگاه ملی و یکپارچه به حوزه انرژی و باهدف کاهش ناترازی در اولویت است.

«عباس علی‌آبادی» می افزاید: آنچه رخ‌داده و مردم آن را لمس کرده‌اند و نیز بخش‌های صنعت و کشاورزی هم بیشتر درگیر آن شده و از آن رنج برده‌اند، وجود نامیمون ناترازی است.

وی ادامه‌ می دهد: این ناترازی که اکنون بسیار بزرگ شده، به دلایل مختلفی بروز کرده و تقریباً همه شئون و ساحت‌های اقتصاد و صنعت و رفاه را تحت‌تأثیر منفی قرار داده است.

وزیر نیرو خاطرنشان‌ می کند: بر همین اساس در دولت تلاش بر این است که از میزان ناترازی فعلی کاسته شود.

علی‌آبادی اضافه می کند: اگر در طول دولت چهاردهم بتوانیم برنامه‌ها را مطابق اهداف انجام داده و به وضعیت مطلوب برسانیم، کاهش ناترازی ممکن خواهد شد.

وی می گوید: یکی از اقدام‌ها برای رفع ناترازی که در اولویت قرار دادیم توسعه ظرفیت نیروگاه‌های تجدیدپذیر است؛ زیرا معتقدیم با نگاه ملی و یکپارچه نباید حتی‌المقدور برای رفع ناترازی برق از نیروگاه‌هایی بهره گرفت که با نیاز به سوخت ناترازی را به سایر بخش‌ها یعنی حوزه وزارت نفت سرایت می‌دهد.

همچنین «سید سعید میرشریفی» ناظر عالی شرکت‌های توزیع برق کشور درگفتگو با ایرنا درباره راهکارهای موجود برای نجات صنعت برق کشور از ناترازی، تصریح می کند: در اوج بار سال جاری ناترازی برق کشور به بیش از ۱۵ هزار مگاوات رسید که یک رقم بی‌سابقه محسوب می‌شود و باید برای کاهش آن اقدام‌های اساسی در دستور کار قرار گیرد.

وی ادامه می دهد: یکی از اصلی‌ترین اقدام‌ها که لازم است در دستور کار قرار گیرد، احداث واحدهای نیروگاهی بزرگ و تکمیل سیکل ترکیبی نیروگاهی موجود است که البته نیاز به تسهیلات و حمایت‌های ویژه صندوق توسعه ملی و دولت دارد.

ناظر عالی شرکت‌های توزیع برق کشور، افزایش بازدهی نیروگاه‌های موجود را با استفاده از فناوری‌های نوین یکی دیگر از اقدام‌های لازم برای کاهش ناترازی دانسته و خاطرنشان‌ می کند: متوسط راندمان نیروگاهی کشور در حال حاضر ۵/۳۹  درصد است که می‌توان با استفاده از فناوری‌های نوین و بهره‌گیری از ظرفیت شرکت‌های دانش‌بنیان نسبت به افزایش این راندمان اقدام کرد.

میرشریفی می افزاید: توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر و تنوع‌بخشی به سبد تولید برق کشور یکی دیگر از اقدام‌هایی است که باید موردتوجه قرار گیرد .

وی با اشاره به اینکه بخشی از انرژی برق تولیدی کشور در فرایند انتقال از نیروگاه به مصرف‌کننده و در خطوط انتقال هدر می‌رود، می گوید: تقویت تجهیزات شبکه انتقال و فوق توزیع به‌ویژه نقاط تمرکز بار یا گلوگاه‌های انتقال، یکی دیگر از راه‌های موجود برای کاهش ناترازی است که باید به آن توجه کرد.

ناظر عالی شرکت‌های توزیع سراسر کشور، همچنین از لزوم اصلاح تعرفه برق در بخش‌های مختلف به‌عنوان یکی دیگر از ابزارهای موجود برای کاهش ناترازی یاد کرده و تصریح می کند: اصلاح اولویت‌دار قیمت و جراحی اقتصاد برق به‌گونه‌ای که ارزش این کالای حیاتی در افکار عمومی افزایش یابد و جامعه نسبت به میزان و نحوه مصرف آن حساس شود نیز یکی دیگر از اقدامات لازم برای کاهش ناترازی برق کشور است.

میرشریفی درادامه با انتقاد از ورود لوازم سرمایشی پرمصرف و با بازدهی پایین به کشور، می گوید: نظارت بر نصب نوع سیستم‌های سرمایش و گرمایش خانگی با توجه اقلیم مطابق با مصوبات مجلس و نظارت ویژه نظام‌مهندسی، عدم صدور مجوز ورود و نصب کالاهایی بارده انرژی پایین و تسهیل ورود و یا تولید کالاهای برقی بارده انرژی بالا نیز از دیگر راهکارهایی است که می‌توان برای کاهش ناترازی برق کشور مورداستفاده قرار داد.

وی با اشاره به آغاز دوره گذاری انرژی در بسیاری از کشورهای توسعه‌یافته جهان، ادامه‌ می دهد: دوره گذار انرژی که یکی از لازمه‌های آن توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر، کاهش مصرف سوخت‌های فسیلی و پایین آوردن شدت مصرف انرژی است، در بسیاری از کشورهای جهان با حساسیت و جدیت در حال پیگیری است و لازم است در ایران نیز ضمن صحبت شفاف با مردم پیرامون ضرورت‌های این موضوع، نسبت به پیگیری آن اقدام شود.

علیرضا اسدی، معاون پژوهش و برنامه ریزی سندیکای صنعت برق هم با اشاره به اینکه کشور با عقب افتادگی در تولید برق مواجه است ، تصریح می کند: صنعت برق صنعتی است که نمی‌توان در کوتاه مدت کمبود عرضه آن را تامین کرد و از سوی دیگر هم امکان واردات آن به صورت قابل اتکا وجود نداشته و در مقیاس‌های بزرگ هم  قابلیت جبران کمبود برق از طریق ذخیره سازی هنوز وجود ندارد.

وی ادامه می دهد: در نتیجه وقتی یک عقب افتادگی در برنامه‌های توسعه‌ای برق اتفاق می‌افتد چندسال زمان می برد تا اثرش از بین برود. برای ساخت یک نیروگاه تا زمان بهره برداری حداقل ۳ الی ۴ سال زمان لازم است و با شرایط مالی که دولت دارد عملا امکان تامین سرمایه سریع و کافی دراین باره وجود ندارد .

این کارشناس می افزاید: چند سال است که صنعت برق با مشکل عدم توسعه متوازن مواجه بوده و نتواسته‌ایم برای حل آن اقدامی کنیم. در نتیجه اکنون وبا فرارسیدن پیک های مصرف ،عملا دولت به جز اقدامات سلبی و محدود سازی، اقدام دیگری نمی‌تواند برای کمبود عرضه برق انجام دهد. در واقع اگر ۲ سال پیش به جای اقدامات کوتاه مدت، برای حل مسائل اساسی صنعت برق اقدام کرده بودیم، امروز مشکل بحران کمبود برق و خاموشی را نداشتیم؛ الان هم اگر اقدام نکنیم مجددا سال بعد با همین مشکلات کمبود برق مواجه می‌شویم.

معاون پژوهش و برنامه ریزی سندیکای صنعت برق با اشاره به اینکه ما به اندازه کافی ظرفیت تولید برق را متناسب با رشد اقتصادی و رشد جمعیت افزایش نداده ایم، خاطرنشان می کند: در برنامه ششم توسعه پیش بینی شده بود که به طور متوسط سالانه ۵ هزار مگاوات ظرفیت نیروگاهی افزایش یابد تا متناسب با  نرخ رشد مصرف کشور باشد. نرخ رشد مصرف برق در ایران یک روند صعودی داشته است و در ۱۰ سال گذشته از ۲ الی ۳ درصد به ۷ درصد رسیده است؛ یعنی مصرف ما سالانه ۵ درصد افزایش پیدا کرده است.

اما درمقابل، نرخ رشد تولید برق کشوربه طور متوسط از ۷ درصد به ۲ درصد رسیده ؛ یعنی روند افزایش تولید برق، نزولی بوده و به طور میانگین نرخ تولید برق سالانه ۳ درصد بوده است. این شکاف بین ۳ تا ۵ درصد میان تولید ومصرف برق محصول یک یا دو سال اخیر نیست یعنی این عقب افتادگی درطی ۱۰ سال رخ داده است و دیگر به سادگی نمی‌توان آن را جبران کرد.

اسدی می گوید: مجموعه سیاست‌های ما در حوزه انرژی به ویژه برق دارای اشکالات اساسی است که نتیجه آن ،وضع موجود است. یکی از این مشکلات اساسی ساختار نهادی صنعت برق است یعنی ارتباط بین بنگاه‌ها و شرکت‌های تابعه وزارت نیرو با ستاد وزرات نیرو نیازمند بازطراحی است. همچنین نظام رگولاتوری در صنعت برق ناکارآمد است و پاسخگوی فضای اقتصادی این صنعت نیست و بالاخره  انحصار تجارت برق مانع از رشد متکی به بازار و سرمایه پذیری بخش خصوصی شده است.

شما چه نظری دارید؟

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 / 400
captcha

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 92
  • نظرات در صف انتشار: 38
  • نظرات غیرقابل انتشار: 28
  • حمید IR ۰۶:۰۹ - ۱۴۰۳/۰۷/۱۰
    بفرمایید ما ناترازی تو کدام زمینه نداریم علت چیست ؟تابستان برق. زمستان گاز و انهم وضع آب سالهاست که تدبیری اندیشیده نشده دولت قبلی که کارش دادن آمار ساختگی و وعده بود دیری نمی گذرد که وضع به یک ابر بحران تبدیل میشه کاش این همه که هزینه هسته ای و موشکی شده یک دهم آن هزینه زیر ساختها شده بود
    • سید IR ۱۳:۴۲ - ۱۴۰۳/۰۷/۱۰
      چیز عجیبی نیست اگر میگفتن بی نیاز هستیم باید تعجب میکردیم
    • محمد IR ۲۳:۲۱ - ۱۴۰۳/۰۷/۱۰
      فقط گنده گویی وحرف بیخود ودزدی وفساد مسئولین دزد
    • ناشناس IR ۰۰:۰۸ - ۱۴۰۳/۰۷/۱۱
      ب جای اینکه ب فکر این چیزا باشن ب فکر کشورای دیگه هستن .یکم برای مردم خودشون هزینه کنن همچی درست میشه .ولی نمیکنن
  • هوشنگ IR ۰۶:۱۴ - ۱۴۰۳/۰۷/۱۰
    می گویید چه نظری دارید بله کسانیکه صنعت برق را به این رساندند باید مورد مواخذه قرار گیرند البته در پیشگاه خدا در زمان احمدی نژاد که اوضاع ارزی کشور هم مناسب بود معاون برق وقت بارها به مجلس پیش نمایندگان همسو با احمدی نژاد رفت و بارها گفت به کمک صنعت برق بیایید بجای اینکه به کمک صنعت برق با دادن اعتبار کمک کنندبا هماهنگی نمایندگان احمدی نژادخودش به وزارت نیرو رفت و معاون وزیر را بر کنار کرد
    • مهران IR ۱۹:۱۳ - ۱۴۰۳/۰۷/۱۰
      هوشنگ! نوشته ده سال اخیر...محمود مال چهارده پانزده سال پیشه، هوشی!!
  • محمد ایرانی تبار IR ۰۶:۲۵ - ۱۴۰۳/۰۷/۱۰
    با این وضعیت اسف بار وشهرهای ما که تعداد افغانی ها بیشتر ازایران ها شده برق واب وگاز وتلفن ومعیشت مردم بخطر افتاده هیچ مقام یا مسولی هم کاری انجام نمی‌دهند
    • نت IR ۱۴:۲۰ - ۱۴۰۳/۰۷/۱۰
      اسکول اینا چه ربطی به افغانی داره . نصف ایران افغانی وجود نداره چرا اونجا مشکل برق اب گاز بیکاری چیزای دیگه هست. دهنتو وا نکن الکی چرت پرت بگو
    • علی‌ IR ۱۴:۲۴ - ۱۴۰۳/۰۷/۱۰
      واقعا‌آدمی‌بخودی‌هستی
    • امیر DE ۰۳:۱۲ - ۱۴۰۳/۰۷/۱۲
      آقای نت خیلی هم ربط داره میدونی ۱۱ میلیون افغانستانی مهاجر چقدر برق مصرف میکنند؟؟؟؟فکر میکنید برقو مثلا ما مصرف بکنیم نکنیم از دست میره؟؟؟و عیبی نداره ۱۱ میلیون برق هدر بره
  • بدبخت روزگار IR ۰۶:۲۸ - ۱۴۰۳/۰۷/۱۰
    تراز که نداریم هیچ ناتراز بشه بی کفایت زیاد داریم
  • ناشناس IR ۰۶:۴۲ - ۱۴۰۳/۰۷/۱۰
    وقتی یه عده وطن فروش شدن مسئول مملکت و دارن منابع ر و غارت میکنن چه انتظاری داری
  • ا IR ۰۷:۲۷ - ۱۴۰۳/۰۷/۱۰
    به جای اینکه پول مردم رو با تردستی غیب کنید یه نیرو گاه بسازید
  • حمید IR ۰۷:۴۷ - ۱۴۰۳/۰۷/۱۰
    باسلام کشورهندبایک ملیاردجمعیت باکمبودبرق مواجه نشدحتی برق هم صادرمیکند برق خودرا ازاشعه نورخورشیدتامین میکند شما ۴۷ سال ازانقلاب می‌گذرد هنوزبفکر تولید برق ازاشعه نورخورشیدنشده ایدچرا کشورما باید باکمبود برق مواجه باشد
    • ناشناس IR ۱۱:۰۱ - ۱۴۰۳/۰۷/۱۰
      هزار بار در این مورد پیام گذاشتم . که بابا این باطری خورشیدی بسیار خطرناک است و باعث بر هم خوردن سیستم اکولوژی منطقه می شود . شاید در کوتاه مدت خوب باشد ولی زباله آن هم بسیار خطرناک است . همانطور که در جنگ الکترونیکی سرد .اسراییل با استفاده از امواج رادیویی لیتیوم موجود در باطری های خورشیدی را منفجر کرد .
  • Faridon.gh4848 IR ۰۷:۴۸ - ۱۴۰۳/۰۷/۱۰
    میتوان با تشویق مردم وتسهیلات وبه کارخانه ها درمجاور منازل وبام‌هایشان از صفحه خورشیدی که همان انرژی تجدید پذیر است استفاده کرد یا دولت از انرژی های مث توربین های بادی استفاده کرد ایران ملیون ها کیلومتر صحرا دارد وزمین های کافی هم هست فقط مدیریت واندکی پول میخواد
  • ناشناس IR ۰۷:۵۴ - ۱۴۰۳/۰۷/۱۰
    ایران برق ندارد ، ایران آب ندارد ، ایران گاز ندارد ، ایران نان ندارد ، ایران مدرسه ندارد ، ایران معلم ندارد ، ایران خانه ندارد ، ایران دارو ندارد ، ایران بیمارستان ندارد ، ایران جاده ندارد ،ایران خودرو ندارد ، ایران اتوبوس ندارد ، ایران قطار ندارد ، ایران هواپیما ندارد ، ایران بنزین ندارد ، ایران هوا ندارد ، ایران فرزند ندارد ، ایران شادی ندارد ، ایران تا دلت بخواهد مسئول نمای بی مسئولیت دارد
    • یسبسیبلسیب IR ۱۳:۱۴ - ۱۴۰۳/۰۷/۱۰
      ایران ادعا دارد ....گنده پرانی دارد . دخالت در امور دیگران دارد ....
    • رفیق IR ۱۴:۰۸ - ۱۴۰۳/۰۷/۱۰
      آفرین
  • اکبر اسدی IR ۰۸:۰۶ - ۱۴۰۳/۰۷/۱۰
    فعلا برق مورد نیاز را وارد کنید،جلوی کار مزارع ماینر را بگیرید و نسبت به احداث نیروگاههای مختلف اقدام کنید قطعا هزینه افزایش تولید از زیان های ناشی از خاموشی ها بسیار کمتر خواهد بود مسئولان ناکارامد را برکنار کنید
    • ناشناس IR ۱۱:۰۷ - ۱۴۰۳/۰۷/۱۰
      دوست گرامی دولت ما و مجلس ما با خیانت و امضای معاهده پاریس و 2030 باعث تعطیل شدن نیروگاه‌های سوخت فسیلی شدند و نیروگاه های خصوصی هم برق را به مزارع ماینر دادن . در اصل دولت با اجرای این دست سند به ناترازی رسیده .
  • اسماعیل IR ۰۸:۰۷ - ۱۴۰۳/۰۷/۱۰
    هسته ای با شعار افزایش تولید برق آمد و حق مسلم ما بود ولی الان اصلا خبری از نیروی هسته ای در برق نیست و فقط صحبت بمب هسته ای است ، این همه سال دانش هسته ای وضع برق را بدتر کرده
  • امیر IR ۰۸:۱۹ - ۱۴۰۳/۰۷/۱۰
    اون موقع که با شاخص (رانت و سهمیه و ریاکاری) پخمه ها جولان میدادن ! باید به اینجا می رسید. مگه به این سادگی ناترازی جبران بشه.کاکو
    • احتشام IR ۱۱:۴۲ - ۱۴۰۳/۰۷/۱۰
      پخمه ها در راس کار نخبه در انزوا
  • رضا IR ۰۸:۲۶ - ۱۴۰۳/۰۷/۱۰
    مشکل رو حل کنید دیگه . خاک بر سرتون با اون کار کردنتون
  • حاج علی IR ۰۸:۲۹ - ۱۴۰۳/۰۷/۱۰
    اینا همش خر زین شده دولت قبل است
    • ناشناس IR ۱۱:۱۰ - ۱۴۰۳/۰۷/۱۰
      نه اینطور نیست . اینها را باید از ژنرال پرسید . که تو این مدت طولانی وزیر بودن چطور نتوانست حتی یک نیروگاه بسازد و ... در ضمن
  • ممدلي IR ۰۸:۳۶ - ۱۴۰۳/۰۷/۱۰
    ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
  • رضا IR ۰۸:۵۴ - ۱۴۰۳/۰۷/۱۰
    درود، ابرها رو بارور کنید بارندگی زیادبشه آب و هوا بهتر مصرف برق کمتر، پنل‌های خورشیدی اقساط بلند مدت بدین برا مصارف خانگی و..
  • ح GI ۰۸:۵۸ - ۱۴۰۳/۰۷/۱۰
    مطالب بالا همش،،، شعرووره،،، به دیگر کشورها از جمله عراق برق مجانی ندهید هیچ اتفاقی نه در تابستان و نه در زمستان برای کشور عزیزمون ایران نمیافتد
  • ایرانی IR ۰۹:۱۰ - ۱۴۰۳/۰۷/۱۰
    اجازه برج سازی ندن وقتی هر یک باب منزل تبدیل به برج وآپارتمان چند واحدی بشه نتیجه همین میشه
  • محمود IR ۰۹:۲۴ - ۱۴۰۳/۰۷/۱۰
    لبنان،عراق،سوریه و۸۰کشوردیگردنیارا چه کنند.حالا ماهیچ
  • amir IR ۰۹:۴۱ - ۱۴۰۳/۰۷/۱۰
    ازبی عرضگی نشعت میگیره
  • علی US ۱۰:۰۵ - ۱۴۰۳/۰۷/۱۰
    با این وجود اگر من دولت وقت بودم تمام کسانی که در این چند دهه به نیروگاه وبرق ربطی داشتند همه را یکجا از کار اخراج وبه جای آن نیروی امین ومتخصص ومدبر به کار می‌گرفتم چون اگر نخواهم وارد جزییات شود ثابت شده که ناتوان وبی تدبیر هستند که کشور را به این حال در آورده اند.یا مسولین توضیع که برای فروش برنامه نسنجیده داشته
  • علی IR ۱۰:۰۶ - ۱۴۰۳/۰۷/۱۰
    کولر گازی رو مردم کنار بذارن ناترازی تا حد زیادی حل میشه.....از طرف دیگه باید توسعه نیروگاه های خورشیدی مد نظر باشه ...تنها راه نجاته
  • طبا IR ۱۰:۱۵ - ۱۴۰۳/۰۷/۱۰
    مسئولان کشور طی دهه های گذشته به چه چیزی توجه کردند که به موضوع احداث نیروگاه‌های جدید و با استفاده از انرژی‌های تجدید پذیر توجه کنند !!!؟؟؟ یه مشت آدمهای بظاهر مدیر و با روزمره گی در پست مدیریتی که تنها بفکر حفظ میز ریاست و قدرت و احیانا درآمدهای مکتسبه از قبال این مسئولیت بوده اند !!!!
  • ایر ES ۱۰:۱۷ - ۱۴۰۳/۰۷/۱۰
    وقتی سرمایه مملکت در کشورهای بیگانه عرب خرج بشه باید هم بق گاز ووو برا ملت نباشه
  • بهروز IR ۱۰:۵۶ - ۱۴۰۳/۰۷/۱۰
    45سال فکر چی بودید چرا باید اینطور بشه.
  • علی IR ۱۱:۱۸ - ۱۴۰۳/۰۷/۱۰
    قابل توجه جنگ طلبان اگه نیروگاهها و پالایشگاهها بمب باران بشه ایران فلج میشه و تسلیم
  • نادر IR ۱۱:۲۳ - ۱۴۰۳/۰۷/۱۰
    مه و خورشید و فلک وملت همه مقصرند الا مسئولین و پایه ریزان سیاست کشور .انرژی هسته ای با آن حجم از بلعیدن سرمایه های کشور به چه دردمان خورد ؟خدا یا مددی
  • امیر IR ۱۱:۲۸ - ۱۴۰۳/۰۷/۱۰
    معنی ناترازی = بی عرضگی حکومت ها در تامین نیاز های اولیه جامعه
  • نمک شناس IR ۱۱:۲۸ - ۱۴۰۳/۰۷/۱۰
    کدام ناترازی . آقایون نمی خواهند بیت المال را خرج ملت و کشور کنند و فقط به فکر جیب خودشون هستند . وقتی کارشناسها آمار سازی می کنند آدم نمی دونه به کی اعتماد کنه
  • ناشناس IR ۱۱:۳۰ - ۱۴۰۳/۰۷/۱۰
    وقتی درمعدن ذغال سنگ طبس ۵۰نفرکارگران مظلوم شهیدمی شوندبعلت عدم رعایت زیرساخت معادن وایمنی آن این مورد برای تمام زیرساختهای کشورمانندنیروگاههای برق نیزصدق می کوندوزیرساخت آن نیز قدیمی است و راندمان لازم ذاندارد
  • کاربر IR ۱۲:۱۵ - ۱۴۰۳/۰۷/۱۰
    اگه این ۶۰۰ هزار افغانی که تو ایران هست برگردن کشور خودشون،انشاللّه مشکل آب و برق هم کم میشه.هرچی جمعیت بیشتر البته مصرف هم بیشتر.جالب اینجاس که مردم کشور خودمون باید صرفه جویی کنن ولی اونا بی مهابا تو کشوری که کشور خودشون نیست زاد و ولد میکنن
  • سلیمان IR ۱۲:۲۸ - ۱۴۰۳/۰۷/۱۰
    اینهمه فلسفه بافی یعنی چی به منو ..اون چه ربطی داره همه برنامها دست مسولین است ترازها را انجام بدهند
  • صفا IR ۱۲:۳۱ - ۱۴۰۳/۰۷/۱۰
    معاون برنامه ریزی به جای ارایه برنامه در زمان خود حالا مدعی نیز هست که این ناترازی را باید ارسالها قبل به فکر می بودیم
  • علی IR ۱۲:۴۷ - ۱۴۰۳/۰۷/۱۰
    چراباحرفهای بی ربطی که میزنیم دم رو‌گول میزنیدیکلام بگید۱۵میلیون اتباع افغان واردکشورشدندبرق وآردیارانه ای مردم کم اومده تمام
  • ... IR ۱۲:۴۹ - ۱۴۰۳/۰۷/۱۰
    دولت باید پشت بام‌های شهروندان را جهت نصب پنل‌های خورشیدی اجاره کند، نه اینکه پنل به آنها بفروشد
  • نفس IR ۱۲:۵۰ - ۱۴۰۳/۰۷/۱۰
    نگو ناترازی داریم بگو عرضه ندارید در دولت روحانی هم همش قطع برق داشتیم ولی تو دولت شهید رییسی عزیز اصلا برقا قطع نشد دوباره با روی کار اومدن پزشکیان شروع شد قطع برقها بگو دولت اصلاحات عرضه اداره کشور ونداره نگو ناترازی داریم
  • حسین سجادیان IR ۱۲:۵۲ - ۱۴۰۳/۰۷/۱۰
    هرچه دلسوزان کشور فریاد میزدند کسی توجه نمیکرد وانگ زد نظام بهش میزدن، مردم هم کاسه صبرشون حدی داره
  • اصغرظفری IR ۱۳:۰۹ - ۱۴۰۳/۰۷/۱۰
    سلام این همه فارغالتحصیل برق ومکانیک بیکاروپولهای سرگردان ونبود برنامه کارا ودولت های بی خیال وضع ازاین بهتر نمیشود
  • عایرضا IR ۱۳:۱۰ - ۱۴۰۳/۰۷/۱۰
    وقتی میوه فروشی 10 تا پرژکتور روی میوه ها روشن میکنه باید هم اینجوری بشه
  • هاشمی DE ۱۳:۲۲ - ۱۴۰۳/۰۷/۱۰
    تعرفه برق را چند برابر وهم تعرفه برای نگهداری وبیمه و... گذاشته واز مردم دریافت میکنید اگر ناترازی وکمبود وهر انچه میگویید هست که هست بی لیاقتی مسئولین ذیربط است
  • مهران IR ۱۳:۲۷ - ۱۴۰۳/۰۷/۱۰
    کشور قدرتمند دنیا خجالت بکشین تو همچی آخرین
  • باعلی IR ۱۳:۴۶ - ۱۴۰۳/۰۷/۱۰
    وزارت نیرو اگر واقعا پاترازی دارید اشتراک جدید قبول نکنید واین برجها سربفلک کشیدند هر عین قارچ بالا میایداین خابرق واب می‌خواهند شهرداری پروانه ساخت صادر میکند برای منافع خود.
  • ا IR ۱۴:۰۲ - ۱۴۰۳/۰۷/۱۰
    خوب ده میلیون دیگه افغانی وارد کنید باقی مونده برق رو مصرف کنن خدایی ناکرده مردم ایران برق زیادی مصرف نکنند یه دو تا نیروگاه هم اللحساب تو سوریه احداث کنید جای دوری نمیره ثواب داره
  • ناشناس IR ۱۴:۱۵ - ۱۴۰۳/۰۷/۱۰
    پس نیروگاه هسته ای بوشهر که اینهمه بخاطرش بدبختی وتحریم وغیره تحمل کردیم برای چیه .صادرات برق به کشور برادرعراق قطع کنید کشور خودمون نیاز داره .
  • خسته IR ۱۴:۳۲ - ۱۴۰۳/۰۷/۱۰
    از حاتم بخشیهاتون به عراق و سوریه و لبنان وغیره و ذالک کم کنید اونوقت همه چی تراز میشه.
  • اسدی IR ۱۴:۳۴ - ۱۴۰۳/۰۷/۱۰
    وقتی کسی از این مملکت میره هزار حرف نامربوط بهش میزنین که چرا رفتی ‌. همین مسخره بازیاتون همین دروغ هاتون باعث میشه همه فرار کنند. پست سر هم افغانی میارین بعدش میگین کم داریم
  • ایران دوست IR ۱۴:۳۶ - ۱۴۰۳/۰۷/۱۰
    در دوران دولت روحانی بعلت ناترازی میگفتند ناترازی برق داریم و خاموشیها داشتیم در دولت فعلی هم همین حرف را میزنند ! چرا در دوران دولت شهید رئیسی خاموشی نداشتیم و حرف از ناترازی نبود ؟!!!!!
  • ناهید IR ۱۴:۴۱ - ۱۴۰۳/۰۷/۱۰
    برق اون بالا نشین منطقه ۱ را که اندازه چند محله برق مصرف میکنه را قطع کنید تا ناترازیتون تراز بشه
  • مسلم IR ۱۴:۴۳ - ۱۴۰۳/۰۷/۱۰
    بایددورست مصرف کردن وسایل استانداردداررابه بازاردادوفرهنگ دورست مصرف کردن راجابندازن ونیرگاهاکارخانها رابه روزکردوازنیروهای جای گزین به جای برق استفاده کرد
  • ناشناس IR ۱۴:۴۳ - ۱۴۰۳/۰۷/۱۰
    دستگاه های ماینر تولید ارز دیجیتال رو قطع کنید مشکل برق حل میشه .
  • علی IR ۱۵:۰۲ - ۱۴۰۳/۰۷/۱۰
    لبنان مهمه اینچیزها که مهم نیست
  • احمد IR ۱۵:۲۶ - ۱۴۰۳/۰۷/۱۰
    کشاورزی استان فارس ضربه های زیادی خورده از قطعی ۶ ساعته برق تلمبه ها. لعنت بر باسبانی ان
  • ناشناس IR ۱۵:۳۸ - ۱۴۰۳/۰۷/۱۰
    مسئولین برای حل این مشکل اقدام کنید بهتر از هر جنگ و حمله و کمک به دیگران است،اگر این مورد حل نشود با مشکل استقلال مواجه خواهیم شد و بازگشت به دوران غلامی خواهید شد،قابل توجه کسیکه میگفت باید به اسراییل حمله کنیم،برق نداریم ،برق را درست کن ،بریم جنگ،با نبود برق تلویزیون هم نمیشه دید
  • حامد IR ۱۵:۵۳ - ۱۴۰۳/۰۷/۱۰
    برق رو ندید به عراق و سوریه
  • ناشناس IR ۱۶:۰۵ - ۱۴۰۳/۰۷/۱۰
    به عراق ‌ همسایه ها ندید جرمش رو ملت بکشن
  • باهر IR ۱۶:۱۲ - ۱۴۰۳/۰۷/۱۰
    وقتی افراد شایسته و نخبه و اندیشمند بعلت انتقاد از مملکت فراری میدهند و افرادچاپلوس و پخمه وخالص شده و منافق در مملکت همه کاره میشوند نتیجه اش میشود ویرانی ایران و گداخانه شدن ان
  • ممد US ۱۶:۳۳ - ۱۴۰۳/۰۷/۱۰
    به نظر من مسئولین کشور باید چندین ماه برن در صنعت برق کشورهایی مثله چین و هند اموزش ببینند که چطور با این جمعیت زیاد منابع کشور را تامین میکنند و بعد شاید راه حل مشکلات را یاد بگیرن
  • Ata IR ۱۷:۲۷ - ۱۴۰۳/۰۷/۱۰
    وقتی نه آب است و نه گاز و نه برق و نه گندم و نه شکر و نه روغن و نه بنزین و نه گازوییل و.....چرا جمعیت زیاد میکنید میخواهید تاجرها و دلال هایی که جنس وارد میکنند سود بیشتری ببرند
  • علی US ۱۷:۳۹ - ۱۴۰۳/۰۷/۱۰
    درود بر مسئولان بی عرضه و بی لیاقت 😭😭😭
  • علی IR ۱۷:۵۶ - ۱۴۰۳/۰۷/۱۰
    در دولت پزشکیان اتفافی در وزارت نیرو نیافتاده علی آبادی و ابقای باند محرابیان در حوزه ستادی وزارت نیرو همان ادامه ناکارآمدی است
  • سلام مهندس IR ۱۸:۰۹ - ۱۴۰۳/۰۷/۱۰
    تولید برق از انرژی هسته ایی
  • شهروند IR ۱۸:۵۶ - ۱۴۰۳/۰۷/۱۰
    عدم آینده نگری و بی سوادی مسیولین و عدم شایسته سالاری عاملین این بی نظمی نه تنها در صنعت برق بلکه در کل مدیریت کشور تاثیر خود را گذاشته.
  • من IR ۱۹:۲۶ - ۱۴۰۳/۰۷/۱۰
    وقتی که تو 11 سال 9 میلیون افغانی وارد کشور می‌کردید باید فکر اینجاشو هم می‌کردید .
  • امیرکبیر IR ۲۰:۱۵ - ۱۴۰۳/۰۷/۱۰
    اگر ظریف ستیزی نکنند و به بهانه اقتدار واقتصاد مقاومتی بخواهند با دنیا مراوده داشته باشند مطمئن باشید با ورود سرمایه گذاریهای خارجی در کشور که امروز ملک غصبی کیهان وپایدارچی هاوکاسبان تحریم شده،ظرف یکسال علاوه بر کسری تراز صادرات هم امکان‌پذیر است...چه سود که این حرفهافقط بیانش برای خالی کردن دل است و الا حضرات شریعتمداری و رائفی پور فردا فتوی می‌دهند در زمان پهلوی مردم پیه سوز استفاده می‌کردند.
  • ناشناس IR ۲۱:۰۰ - ۱۴۰۳/۰۷/۱۰
    همینطور که مشکل برق رو جدی نگرفتن و الان با مشکل مواجه شدن ،یه روز در آینده نزدیک هم با مشکل جدی افغانیا مواجه میشن
  • ارش IR ۲۲:۳۱ - ۱۴۰۳/۰۷/۱۰
    خب این همه ثروت مردمو ندوزدن نبرن یکی مرد پیدا بشه جلوشون بگیره میلیاردها دلار اختلاس می کنند مردمو فقیر عصبی بیمار و درمانده کردند مسئولان بی لیاقت
  • احمد IR ۰۱:۰۲ - ۱۴۰۳/۰۷/۱۱
    تو عمرم یه خبر نشنیدم که خوشحالم کنه. مدیریت صفر. حتی وقتی دنبال اخبار نیستی چشمت به یه خبر هم که می افته یا خبر از کمبود آب و برق و گاز یا گرانسازی بنزین و مسکن و.... چرا نمیرید استراحت کنید یه ملت از دست شما راحت بشه. پولایی که هاپولی کردید تا ۷ نسل شما هم میتونن بخورن
  • زینب بانو IR ۰۲:۰۷ - ۱۴۰۳/۰۷/۱۱
    دولت میداند کمبود برق آب مسکن شغل داریم و باز مهاجر پذیری می کند!!! . به کجا شکایت کنیم از دست چنین مسئولانی که برق برای ملت خودشان ندارند اقامت به افغانهای پر زادوولدی میدهند که اکثرا فقیرهستند و هزینه دار برای دولت ایران !!! ‌‌
  • امیری IR ۰۲:۴۵ - ۱۴۰۳/۰۷/۱۱
    چرا غرامت جنگ از عراق نمیگیرن که حق شهیدان و جانبازان هست این قشر رضایت دارن گه این غرامت بگیران ولی باآن نیروگاه برق بسازن برای ایران یان عزیزمان ما جانمان برای همه وطن مان می‌خواهیم عراق منطقه فاوع گمرک بزرگترین اسکل در خاورمیانه ساخته با ۴ملیارد چرا ۱ ۱دهم ملیارد دلار بزش میگیرید یعنی ۱۱۰۰ملیارد دلار ۳۰سال که ایران نفت بفر نومن که هیچ ندارم جانباز هستم حاضرم ۱۰۰جانباز دیگر همه رضایت
  • جلیلی IR ۰۰:۰۶ - ۱۴۰۳/۰۷/۱۲
    آقای نت اسکول خودت وجد وآبادته.
  • سید علیرضا IR ۰۵:۱۹ - ۱۴۰۳/۰۷/۱۲
    فرار مغزها از ایران را جدی نگرفتیم‌حال‌باید‌از‌‌مهندسها‌ودکتر‌ومتخسسین‌که‌به‌کشوذ های دیگر رفتند از‌این عزیزان که‌فرزندان ایران زمین هستند بخاه‌که‌به‌کشورشان‌برگردنند وبه‌ای ران‌عزیز مان خدمت کنند‌
  • امیر شجاع IR ۰۶:۱۱ - ۱۴۰۳/۰۷/۱۲
    برق خانواده ها مشخص هست مصرف برق خانگي هبچ مشگلی براط برق نداره پروژه های بزرگ ودستگاه های که ارز دیجیتال تولید میکنن دولت پیگیری کنه مطمن باشید گوشت وارد میکنن هز میگن کمه چون وزیر جهاد کشاورزی قدرت مندی نداریم مگه چه خبره برق مردم نمیخورن 100 درصد اتفاق هست مشگل پیدا کنید
  • م۰م IR ۰۷:۰۱ - ۱۴۰۳/۰۷/۱۲
    با با تراز بردار بیا ترازش کن شما مسولین بشینید یه کم فکر کنید بجای ایه یآس خوندن شروع به ساختن وسایل کنید تنبلی وبیحالی بسه از جوانان نخبه و ظرفیت دانشگاهی تو این زمینه استفاده کنید.بازم میگه ناترازی این کلمه مال اوسا بناس نه شما .یه تکونی بخورید.
  • الب IR ۰۸:۵۵ - ۱۴۰۳/۰۷/۱۲
    البته شاید ۸۰ درصد مردم مقصر نیستند .مقصر اصلی دولت هست بعلت عدم اصول شهر سازی ، عدم استاندارد در ساخت مسکن و استفاده بهینه از انرژی، عدم تولید وسایل استاندارد ومصرف بالای اونها، عدم سرمایه گذاری در استفاده از انرژی پاک و خدادادی و هزینه های سنگین آن و.... باعث شده مصرف انرژی در کشور ما بالا باشه
  • حمید IR ۰۹:۱۴ - ۱۴۰۳/۰۷/۱۲
    چراهمیشه بخاطرجبران کمبودهااولین فکری که به نظرتون میرسه افزایش قیمتهاست ومیخواین بارش روبه دوش مردم بندازین یعنی واقعایکبارشده شمایه فکری بکنیدکه قیمت چیزی روبخاطررفاه مردم شده پایین بیاریدهرجابه مشکل برمیخورین دیواری کوتاه ترازمردم‌ پیدانمیکنین
  • تورج FR ۱۳:۲۶ - ۱۴۰۳/۰۷/۱۲
    باسلام معاون محترم نیرو من مدتی هست که درحال بررسی تولید وایجادنیروکاه کوچک انرژی تجدید پذیر هستم که درنیل به این هدف نیاز به حداقل۲هزارمترزمین ارزان قیمت البته مناسب باپوژه بصورت واگذاری اقساط ۱۲ساله ومبلغ حداقل ۷میلیاردوام ارزان قیمت دارم که در مقابل ۱۰۰درصدتولیدبرق خودراوارد شبکه سراسری کنم دولت محترم اقساط زمین ووام فوق ازمحل درآمد پول برق تولیدی وصول کن نمیدانم بکجامراجعه کنم شماکمکم میکنید؟
  • بختیار US ۱۵:۳۴ - ۱۴۰۳/۰۷/۱۲
    مردم ایران با اکثریت بسیاربالا جزو کم مصرف ترین های جهان هستند.دیگر دوتا لامپ کم مصرف یک یخچال ویک تلویزیون که این حرفها را ندارد؟واقعا باید دیگرچه کاری انجام دهند؟این مسئله بعلت مدیریت نا کارآمد در تمامی سطوح بوجود آمده.تقصیررا طبق معمول گردن مردم بیاندازید.
  • ناشناس IR ۲۲:۲۷ - ۱۴۰۳/۰۷/۱۲
    ناترازی یا دادن برق به همسایه ها، البته ساخت نیروگاه برای دیگران هم از قلم نیفته
  • علی IR ۲۳:۳۷ - ۱۴۰۳/۰۷/۱۲
    وقتی به کشورهای دیگه مثل عراق برق مجانی میدین و با افتخار اعلام می کنید که داریم تو نجف نیروگاه برق احداث می کنیم و این هدیه مردم ایران به مردم عراق است. و از طرف مردم تصمیم می گیرین نتیجه میشه این!! مسئولین بی لیاقت کشورمون بفکر همه کشورها هستن بجز ایران و مردم ایران...

پربازدیدترین

پربحث‌ترین

آخرین مطالب