مهدی پازوکی، کارشناس مسائل اقتصادی در گفتگو با «اطلاعات آنلاین» از «شایسته سالاری» به عنوان اولین حرکت مهم دولت چهاردهم نام می برد و می گوید: دولت چهاردهم باید سرآغاز هر طرح و برنامه ای، به شایسته سالاری توجه کند تا از این طریق کار، دست کاردانان بیفتد.
به گفته وی، دولت سیزدهم سه سال ناکارآمدی و هزینه را به جامعه تحمیل کرد.زیرا متاسفانه هنگام چینش کابینه و تعیین استانداران و ... اولویت را وابستگی جناحی دید و به همین دلیل امور مهم به عهده کسانی گذاشته شد که به طور آشکاری از فقدان تخصص و تجربه رنج میبردند.
پازوکی می گوید: رئیس دولت آینده باید به این نکته توجه کند، زیرا جامعه دیگر تابِ محدودیتهای فعلی و به ویژه بحران اقتصادی را ندارد. بنابراین باید در اولین روز پس از اعلام نتایج انتخابات، در گزینش مسئولان به این فکر باشند که قرار است، مسئولیتی دشوار را عهده دار شوند، پس لازم است افرادی را برای مسئولیت در نظر بگیرند که از صلاحیت کافی برخوردار باشند.
این استاد دانشگاه می افزاید: دولت آینده باید رفع مشکلات اقتصادی را مهمترین و در اولویت برنامه های خود بداند و با بررسی دقیق شرایط، راه کارهای واقع بینانهای داشته باشد تا بتواند در بازکردن گرههای کور اقتصادی موفق شود. به هرحال بیکاری، گرانی و ... خانوادهها را کلافه کرده است؛ بنابراین دولت آتی اگر نتواند، مانعهای اقتصادی را از پیش رو بردارد، نمیتواند ادعای کارآمدی کند.
وی با اشاره به همزمانی دولت چهاردهم و مجلس دوازدهم، معتقد است: دولت آتی اگر بتواند با مجلس همسویی و رابطه توام با تعامل را تجربه کند، میتوان به تاثیرگذاری هر دو قوه امیدوار بود.
به گفته وی ، یکی از معضلات دستگاهها این است که به هیچ وجه نمیخواهند، نقد پذیر باشند و در کنار این، مسبب همه کمبودها را به قول معروف «قبلی ها» معرفی میکنند که معلوم است، چنین رویکردی با تحقق اهداف فاصله زیادی دارد؛ بنابراین لازم است، دولت آینده همه توان و وقت خود را به ارزیابی وضعیت موجود، پیدا کردن راههای کارشناسی شده و البته اجرای بدون نقص برنامههای پیش بینی شده بگذارد.