سه‌شنبه ۲۷ شهریور ۱۴۰۳ - ۱۲:۴۴
نظرات: ۹
۵
-
خالص‌سازی در دانشگاه‌ها ضربه هولناکی به جامعه می‌زند

استاد دانشگاه تهران گفت که اخراج اساتید دانشگاه ها به بهانه عقیدتی و یک دست سازی ایدئولوژیک یک اشتباه خطرناک بوده است.

ناصر فکوهی، عضو انجمن بین‌المللی جامعه‌شناسی و ایران‌شناسی در گفتگو با «اطلاعات آنلاین» با اشاره به دستور پزشکیان به وزیر علوم، تحقیقات و فناوری برای رسیدگی به وضعیت پرونده اساتید اخراجی، اظهار داشت: در جهان بحرانی امروز، نهادها و به ویژه نهادهای آموزشی و دانشگاه‌ها، نهادهای رسانه‌ای و نهادهای مدنی برای بیان پیشنهادهای مردم، مهم‌ترین نقش را در تربیت، رشد و انسجام پهنه‌های سیاسی و اجتماعی و تداوم مثبت جوامع انسانی دارند. در واقع اینکه دولت‌ها تصور کنند با «یکدست‌سازی ایدئولوژیک» یا «عقیدتی»، یا با خاموش کردن صداهای انتقادی و برعکس با میدان دادن به کنشگران سودجو و فرصت طلب، راه به جایی - اعم از منافع شخصی‌ و منافع جمعی - خواهند برد، بزرگترین اشتباه بوده و توهمی خطرناک است.

این استاد گروه انسان‌شناسی دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران در ادامه گفت: اخراج اساتید دانشگاه با هر بهانه‌ای که صورت بگیرد، ضربات هولناکی به جامعه ما زده و می زند. نتیجه‌ این رفتار قرار گرفتن تعداد زیادی از افراد فرصت‌طلب در جایگاه‌های مسئولیت و تصمیم‌گیری و رسیدن به وضعیتی است که امروز شاهد آن هستیم و جامعه را از توسعه عقب انداخته است.

به گفته وی، شرایطی که به دلیل تحریم‌ها و برخی موارد داخلی رقم خورده، سودی جز فرصت‌طلبی افرادی که هیچ دغدغه‌ای نسبت به نظام یا آینده ایران ندارند و تنها به فکر انباشتن جیب‌های خود هستند، ندارد. 

این عضو انجمن بین‌المللی جامعه‌شناسی و ایران‌شناسی با اشاره به روند مثبتی که اکنون در کشور شکل گرفته، تصریح کرد: در ایران موقعیت داخلی و خارجی ایجاب می‌کند اقدامات بسیار جدی‌تر از بررسی چند پرونده و اظهار نظر و کارهای پراکنده در اینجا و آنجا انجام داد. این کار، نیاز به شهامت و اراده قدرتمند سیاسی بالایی دارد. زیرا در غیر این صورت در کوتاه یا میان مدت، طبقه متوسط شهری که پایه و اساس ثبات و پایداری هر جامعه‌ای در جهان است، زیر فشار فقر اقتصادی و اجتماعی به کلی تخریب شده و آخرین امیدها به تحول مثبت جامعه در آینده از میان رفته و در نهایت یک رادیکالیزاسیون عمومی در آن به وجود می‌آید که خود را در قالب یک آنومی ویرانگر و غیر قابل کنترل بر کشور تحمیل خواهد کرد.

فکوهی تاکید کرد که بی توجهی به دانشجو، استاد دانشگاه و نهاد دانشگاه با هیچ متر و معیاری همخوانی ندارد.

شما چه نظری دارید؟

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 / 400
captcha

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 6
  • نظرات در صف انتشار: 1
  • نظرات غیرقابل انتشار: 2
  • حسینی IR ۱۲:۳۰ - ۱۴۰۳/۰۶/۲۹
    مگر خون استاد ودانشجو از کارگر ومهندسی وپزشک رنگین تر است؟ همه محترم هستند وهر کسی مسئول عملکرد خویش است‌‌‌ .هر مستخدمین بازنشست می شود ،هرخاطی باید تاوان خطای خود را پس بدهد‌. با مغلطه ی سیاسی نمی توان از سزای عمل فرار کرد.
  • مریم US ۱۶:۵۰ - ۱۴۰۳/۰۶/۲۹
    بگو ضربه هولناک زده و رفته پی خوشی هایش نه اینکه ضربه میزند
  • احمد IR ۲۳:۴۷ - ۱۴۰۳/۰۶/۳۰
    باسلام خالص سازی ویک دست بودند بهتر است برآیند با تمام قدرت پیش میرود اما عزیزان مخالف تاثیر گذار را مطالعه واز نظر خوب و مثبت عمل میکنیم ودعوت از آنها بعمل می آوریم تا..... کشو پیشرفت کند
  • محمدعلی IR ۱۰:۴۶ - ۱۴۰۳/۰۶/۳۱
    حدود صد هزار استاد در دانشگاهای ج.ا.ا. مشغول تدریس هستند که پنجاه‌ نفرشان مطرح هستند .چهل نفر بشکل قانونی بازنشسته اند و ده نفر دیگر یا پیمانی هستند که شرایط لازم را نتوانسته‌اند جهت رسمی شدن کسب کنند و حدود دویا سه نفر مشکل سیاسی دارند.آیا مشکل دو نفر مشکل صد هزار نفر است .اطلاعات،،انشاالله که شما از قول صهیونیسم اینترنشنال نقل نمی کنی .
  • حسینی IR ۲۰:۰۹ - ۱۴۰۳/۰۶/۳۱
    نظر دادیم، سخت بود پخش کنید؟
  • گلو IR ۲۱:۰۹ - ۱۴۰۳/۰۶/۳۱
    اخراج استادی به اغتشاش و اشوب و براندازی دعوت می کند و حتیاز حرفهایش دست برنمیدارد راه نجات نسل جوان از اندیشه ها و تربیت سمی است و گرنه دیری نمبگذزد که جامعه ایران به سرنوشت سوریه دچار می شود و بدتر از ان

پربازدیدترین

پربحث‌ترین

آخرین مطالب