شنبه ۲۷ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۶:۰۰
نظرات: ۰
۰
-
آیا رشد انفجاری ارزهای دیجیتال حباب است؟

امروزه، بازار ارزهای دیجیتال یکی از جذاب‌ترین بازارهای کنونی برای سرمایه‌گذاری است. افزایش قیمت‌های ناگهانی این رمزارزها باعث شده است تا بسیاری از افراد یک‌شبه ثروتمند شوند. ممکن است کنجکاو باشید بدانید آیا رشد انفجاری ارزهای دیجیتال حباب است یا خیر؟

برای یافتن پاسخ این پرسش در ادامه با ما همراه باشید.

علائم و نشانه‌های یک حباب در بازار رمزارزها

حباب‌ کریپتو، نشان‌دهندۀ افزایش دیوانه‌کننده قیمت‌ ارزهای دیجیتال است. این افزایش قیمت، عمدتاً ناشی از تبلیغات و حدس و گمان است و بسیار بیشتر از ارزش ذاتی آن‌هاست.

برخلاف دارایی‌های سنتی، بیشتر ارزهای دیجیتال فاقد دارایی‌های ملموس یا جریان‌های درآمدی هستند که ارزش‌گذاری آن‌ها را به تلاش سوداگرانه‌ای تبدیل می‌کند که در برابر احساسات و تبلیغات بازار آسیب‌پذیر است.

حباب‌های کریپتو، سرمایه‌گذاران را با وعدۀ سودهای نجومی جذب می‌کنند و به یک فروپاشی شدید و ویرانگر ختم می‌شوند.

اما آیا رشد انفجاری ارزهای دیجیتال حباب است؟ فقدان معیارهای ارزش‌گذاری مشخص و تکثیر ارزهای جدید، نوسانات بازار را تشدید می‌کند و الگوهایی را که در حباب‌های مالی گذشته مشاهده می‌شد، منعکس خواهند کرد.

چندین نشانه وجود دارد که نشان می‌دهد بازار رمزارزها درحال‌حاضر حباب دارد و به‌سمت یک سقوط احتمالی حرکت کرده است. علائم و نشانه‌های یک حباب در بازار رمزارزها عبارت‌اند از:

  • افزایش شدید قیمت‌ها: آیا متوجه شده‌اید که چگونه ناگهان قیمت ارزهای دیجیتال شروع به افزایش می‌کند؟ معمولاً افزایش ده‌ها یا حتی صدها درصدی رمزارزها فقط در چند هفته و گاهی حتی چند روز اتفاق می‌افتد.
  • تجارت احساسی: در اثر این افزایش قیمت ناگهانی، همه اطرافیان شما شروع‌ به صحبت در مورد چگونگی ثروتمندشدن با ارزهای دیجیتال می‌کنند. مردم، تسلیم هیجان و ترس ازدست‌دادن هستند که آن‌ها را به‌سمت خریدهای تکانشی سوق می‌دهد.
  • نوسانات: یک حباب، همیشه با نوسانات قیمت همراه است. امروز قیمت در اوج خود است، فردا فرو می‌ریزد، پس‌فردا دوباره کمی رشد می‌کند. چنین نوساناتی، توهّم سودآوری را ایجاد می‌کند. در واقع، شما می‌توانید درآمد زیادی کسب کنید؛ اما خطرات نیز زیاد است.
  • اوج و سقوط: هنگامی که یک حباب به اوج می‌رسد، هر لحظه احتمال ریزش غیرمنتظره وجود دارد! اگر به نمودار نگاه کنید، می‌بینید که چگونه قیمت‌ها به‌طور ناگهانی از قله خود سقوط می‌کنند و خریدارانی را که اخیراً وارد بازار شده‌اند با ضرر مواجه می‌کند.

تصویر سکه های بیت کوین در کنار هم

تحلیل عمیق دلایل رشد انفجاری ارزهای دیجیتال

برای بررسی اینکه آیا رشد انفجاری ارزهای دیجیتال حباب است باید دلایل این رشد را تحلیل کرد:

مقایسه حباب‌های قبلی بازار و وضعیت کنونی رمزارزها

با توجه به اینکه بیت کوین در آخرین ماه از سال 2024 به بالاترین رقم تاریخی خود، بیش‌از صد هزار دلار رسید، ممکن است این سؤال برای شما پیش بیاید که در سال 2024 آیا رشد انفجاری ارزهای دیجیتال حباب است؟ مقایسه حباب‌های قبلی بازار و وضعیت کنونی رمزارزها می‌تواند به روشن‌شدن وضعیت کمک کند. درحالی‌که مطمئناً به نظر می‌رسد بازار کریپتو در روند صعودی قرار دارد و قیمت‌ها همچنان بی‌ثبات هستند، بسیاری از شاخص‌های دیگر مانند هجوم سرمایه‌گذاران یا جهش‌های ناگهانی قیمت وجود ندارند. پیش‌تر چندین حباب در بازار رمزارزها وجود داشته است:

  • فوریه 2011: قیمت بیت کوین به 1.06 دلار افزایش یافت که ناشی از علاقه اولیه و حدس و گمان بود. بااین‌حال تا آوریل با کاهش هیجان اولیه، قیمت به 0.67 دلار کاهش یافت.
  • ژوئن 2011: بیت کوین به‌دنبال مقاله Gawker به 29.58 دلار رسید. این مقاله منجر به افزایش توجه رسانه‌ها و علاقه سرمایه‌گذاران به این بازار شد. تا نوامبر 2011، قیمت به 2.14 دلار سقوط کرد که منعکس‌کنندۀ نوسانات و ماهیت سوداگرانه بازار رمزارز است.
  • نوامبر 2013: قیمت بیت کوین به 1127.45 دلار رسید. این دوره شاهد پوشش رسانه‌ای قابل‌توجه و افزایش پذیرش بود.
  • 2014-2015: طی سال بعد، قیمت بیت کوین به‌تدریج کاهش یافت و در ژانویه 2015 به پایین‌ترین سطح؛ یعنی 172.15 دلار رسید. این کاهش، به‌دلیل نگرانی‌های نظارتی، مسائل امنیتی و اصلاحات بازار نسبت داده می‌شود.
  • 2017: بیت‌کوین رونق بی‌سابقه‌ای را در این سال تجربه کرد و قیمت‌ آن تا دسامبر به حدود 20 هزار دلار افزایش یافت. این افزایش به‌دلیل پوشش گسترده رسانه‌ای، علاقه سازمان و افزایش عرضه اولیه سکه (ICO) بود.
  • 2018: حباب در اوایل سال 2018 ترکید. تا ژانویه، قیمت به‌شدت شروع به کاهش کرد و تا دسامبر، بیت کوین حدود 3 هزار دلار معامله شد. این سقوط قیمت با سرکوب‌های نظارتی، شکست ICO و نقض‌های امنیتی تشدید شد.
  • ژانویه 2021: بیت کوین به 34792.47 دلار رسید اما روز بعد 17 درصد سقوط کرد.
  • آوریل 2021: Coinbase عرضه شد و بیت کوین به 64 هزار دلار رسید. بااین‌حال، بیت کوین در اواخر آوریل به زیر 49 هزار دلار سقوط کرد. 
  • می 2021: بازار سقوط قابل‌توجهی را تجربه کرد. بیت کوین به 31 هزار دلار رسید، اتریوم 40 درصد و دوج کوین نیز تا 45 درصد سقوط کردند (دُوْج‌کوین یا دوژکوین یک ارز دیجیتال با نماد Ð و با واحد اختصاری DOGE است که در سال 2013 معرفی شد). این سقوط تا حدی با اعلام ایلان ماسک مبنی بر نپذیرفتن پرداخت بیت کوین توسط تسلا و اعلان کشور چین مبنی‌بر اینکه نمی‌توان از ارزهای دیجیتال برای پرداخت استفاده کرد، ایجاد شد.
  • نوامبر 2021: بیت کوین به بالاترین سطح تاریخی خود، 67566.83 دلار رسید؛ اما بازار در اواخر سال دوباره شروع به سقوط کرد.
  • ژوئن 2022: بازار با یک سقوط بزرگ دیگر مواجه شد. بیت کوین تا نزدیک به 22500 دلار و اتریوم به 1200 دلار سقوط کرد.
  • نوامبر 2022: FTX، یک صرافی بزرگ ارزهای دیجیتال، به‌دنبال بحران نقدینگی و اتهامات تقلب سقوط و اعتماد سرمایه‌گذاران را بیشتر متزلزل کرد.
  • 2023: چندین شرکت مرتبط با رمزارز ازجمله Genesis و Terraform با ورشکستگی یا مشکلات مالی قابل‌توجه، مواجه شدند؛ درنتیجه، فشارهای نظارتی افزایش یافت که منجر به سرمایه‌گذاری‌های محتاطانه‌تر شد.

نظرات کارشناسان و تحلیل‌گران بازار درباره حباب رمزارزها

نظرات کارشناسان و تحلیل‌گران بازار درباره حباب رمزارزها یکسان نیست. وارن بافت بارها و بارها دربارۀ ارزش سرمایه‌گذاری در بازار رمزارز ابراز تردید کرده است. در مقابل، مایکل سیلر، مدیر عامل MicroStrategy، بیت کوین را به‌عنوان «طلای دیجیتال» و ابزار ذخیرۀ ارزش برای آینده می‌بیند.

تجزیه‌وتحلیل داده‌های عینی نشان می‌دهد درحالی‌که بیت کوین گاهی رفتار حباب‌گونه از خود نشان می‌دهد، خط سیر بلندمدت آن صعودی بوده است که نشان‌دهندۀ پذیرش و ارزش ذاتی آن است.

آینده بازار رمزارزها و احتمال ترکیدن حباب

دربارۀ آینده بازار رمزارزها و احتمال ترکیدن حباب آن نیز نظرات گوناگونی وجود دارد، اگرچه بیشتر کارشناسان مطرح، نظر مثبتی دربارۀ آیندۀ این بازار دارند. پتانسیل آینده بیت کوین از دیدگاه بسیاری‌از کارشناسان مطرح، به‌شرح زیر است:

  • نوسانات کوتاه مدت: مانند هر دارایی، نوسانات کوتاه مدت تحت تأثیر احساسات بازار، اخبار نظارتی و عوامل کلان اقتصادی وجود خواهد داشت.
  • پذیرش نهادی: بازیگران مالی بزرگ شروع به ادغام بیت کوین در پرتفوی خود کرده‌اند که نشان‌دهندۀ تغییر به‌سمت پذیرش ارزهای دیجیتال است. جک دورسی، بنیانگذار توییتر و مدیر عامل بلاک، اهمیت زیادی به بیت کوین می‌دهد و بر اهمیت آن نسبت به سایر ارزهای دیجیتال تأکید می‌کند. به‌طور مشابه، مارک آندرسن که به‌دلیل پیشگامی در مرورگر اینترنت مدرن و حمایت از استارتاپ‌هایی مانند Airbnb و فیس‌بوک شناخته می‌شود، مدت‌هاست که از بیت‌کوین حمایت می‌کند. شرکت او، Andreessen Horowitz، سرمایه‌گذاری در بسیاری از فعالیت‌های مرتبط با ارزهای دیجیتال ازجمله Coinbase را برعهده دارد.
  • نوآوری‌های فناوری: با تکامل راه‌حل‌های لایه ۲ و سایر پیشرفت‌های تکنولوژیکی، کاربرد و مقیاس‌پذیری بیت‌کوین بهبود می‌یابد که به‌طور بالقوه باعث پذیرش بیشتر می‌شود.
  • شرایط نظارت: یک عامل مهم، موضع تنظیم‌کننده‌های جهانی مقررات است. مقررات مثبت می‌تواند موقعیت بیت کوین را تقویت کند، درحالی‌که اقدامات سختگیرانه می تواند بر رشد آن تأثیر منفی بگذارد.

بررسی حباب ارزهای دیجیتال در آینده

سخن پایانی

ضمن پاسخ مفصل برای این پرسش که آیا رشد انفجاری ارزهای دیجیتال حباب است یا نه؟ باید گفت درحالی‌که بیت کوین و سایر ارزهای دیجیتال رفتارهای حباب‌گونه‌ای را در گذشته از خود نشان داده‌اند، پذیرش روبه‌رشد آن‌ها و پیشرفت‌های تکنولوژیکی، تصویر متفاوتی را از بازار رمزارز ترسیم می‌کند. باوجوداین، سرمایه‌گذاران بالقوه باید پیش‌از سرمایه‌گذاری در این بازار تحقیقات لازم را انجام بدهند، خطرات را درک کنند و موقعیت مالی خود را درنظر بگیرند.

سرمایه‌گذاران با درک حقایق، حذف افسانه‌ها و به‌روز ماندن با جدیدترین‌ اخبار دنیای ارزهای دیجیتال، می‌توانند تصمیمات آگاهانه‌تری بگیرند و سفر سرمایه‌گذاری خود را با اطمینان بیشتری طی کنند. به یاد داشته باشید در دنیای رمزارز، دانش قدرت است؛ پس همواره مطالعه کنید و در حال یادگیری باشید.

شما چه نظری دارید؟

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 / 400
captcha

پربازدیدترین

پربحث‌ترین

آخرین مطالب

بازرگانی