جمعه ۲۶ اردیبهشت ۱۴۰۴ - ۱۷:۱۶
نظرات: ۰
۰
-
مشاور وزیر فرهنگ: نهضت ترجمه آثار ایرانی قوت می‌گیرد

مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به ارائه آثار ترجمه در نمایشگاه کتاب امسال گفت که نهضت ترجمه کتب درباره ایران و انقلاب اسلامی به طور جدی فعالیت می کند و این روند سبب آشنایی بیشتر افکارعمومی جهان با ایران و اسلام می شود.

به گزارش «اطلاعات آنلاین» محمدمهدی احمدی، مشاور  وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با حضور در غرفه انتشارات اطلاعات در گفت و گو با اطلاعات آنلاین، درباره تفاوت‌های نمایشگاه امسال و سال‌های گذشته گفت: بخشی از این نمایشگاه با سال‌های گذشته مشترک است. این بخش مشترک همان ناشران داخلی و خارجی هستند. بخش دیگری که امتیاز سی و ششمین دوره از نمایشگاه را  را بالا می برد، بازدید نسل جوانی است که به جای کتاب فیزیکی بیشتر به فضای مجازی تمایل دارد و در هنگام بازدید از غرفه‌داران درباره کتاب‌ها سئوال می‌پرسند.‌ برای من این موضوع جالب بود که این نسل همراه با فضای مجازی می‌خواهد کتاب کاغذی ارتباط برقرار کند.

وی افزود: حضور نسل جوان در نمایشگاه کتاب، این امیدواری را به وجود می‌آورد که کتاب دوباره در سبد خانوار قرار می گیرد. دومین امتیاز نمایشگاه امسال حضور برخی از غرفه‌های موضوعی است. به طور مثال می‌توان به غرفه «جوانی و جمعیت» اشاره کرد که درباره موضوع فرزند آوری فعالیت می‌کند. سال‌ها چنین غرفه‌هایی را در نمایشگاه ندیده بود. در این غرفه گفت‌گوهای فرهنگی و علمی درباره تأثیر فرزند در خانواده برگزار می‌شود.

احمدی با اشاره به فعالیت غرفه چاپخانه عنوان کرد: نکته قابل توجه دیگر غرفه چاپخانه است. در سال‌های گذشته من غرفه چاپخانه ندیده بودم. مخاطبان در نمایشگاه کتاب را می‌دیدند، اما اینکه چه روندی طی می‌شود تا کتاب شکل می‌گیرد را نمی‌دیدند. اما امسال دستگاه‌های چاپ دیجیتال و دستگاه‌های صنعتی بسیار وسیعی در نمایشگاه وجود دارد که روند تهیه کتاب را از ابتدا تا انتها نشان می‌دهد.

وی افزود: امتیاز دیگر این نمایشگاه، میزان گفت‌وگوهای فرهنگی بالای آن است. این گفت‌وگوهای فرهنگی به مخاطبان قدرت تحلیل می دهند و در رشد مخاطب بسیار تاثیرگذار است. زمانی که قدرت تحلیل مخاطب افزایش پیدا کند، مخاطب کتاب را به سبد خانوار اضافه می‌کند. 

احمدی درباره افزایش قیمت کتاب نیز گفت: امسال اگرچه قیمت کتاب نسبت به سال گذشته گران‌تر شده است، اما ارائه بن‌ به طلاب، دانشجویان، استادان دانشگاه، پژوهشگران و محققان و اهل قلم کمک خوبی کرده است. از طرف دیگر مجازی بودن نمایشگاه به قرار گرفتن کتاب در سبد خانوار کمک کرده است. نمایشگاه مجازی این امکان را به وجود می‌آورد که حتی مخاطب فیزیکی مجبور نباشد بار سنگین کتاب را تحمل کند چرا که پس از انتخاب کتاب ناشر کتاب‌ها را برای آنان ارسال می‌کند.  

مشاور وزیر فرهنگ عنوان کرد: وجود نمایشگاه کتاب در یک جامعه سبب فرهنگ‌سازی در آن جامعه می‌شود. مدتی افکار عمومی در حوزه کتاب و کتابت متمرکز می‌شود. این موضوع جرقه‌ای برای ارتباط منطقی بین مردم و کتاب به وجود می‌آورد.

وی با اشاره به ارائه آثار ترجمه درباره ایران و انقلاب اسلامی در نمایشگاه کتاب گفت:  این موضوع نشان می دهد که نهضت ترجمه در کشور در حال فعالیت جدی است و زمینه آشنایی افکارعمومی جهان با فرهنگ ایران و اسلام را فراهم می کند.

شما چه نظری دارید؟

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 / 400
captcha

پربازدیدترین

پربحث‌ترین

آخرین مطالب

بازرگانی