
ضمیمه دانش امروز روزنامه اطلاعات نوشت: یکی از قابلیتهای هوش مصنوعی تغییر سن ظاهری افراد روی تصویر چهرهشان است.
تکنیک تازهای که برای این کار ابداع شدهاست چهره را طوری تغییر میدهد که ویژگیهای منحصربهفرد هر چهره ثابت میماند و بهراحتی قابل شناسایی است. مدلهای هوش مصنوعی استاندارد نیز میتوانند تصویر چهره افراد را جوانتر یا پیرتر کنند اما قادر نیستند شناسههای بیومتریک صورت را دستنخورده بگذارند.
این مدل هوش مصنوعی تغییردهنده سن چهره که در «دانشگاه نیویورک» ساخته شده از نوع مدلهای زایا است و تعلیم دیدهاست تا سن افراد درون تصاویر را با حفظ جزئیات هویت آنها تغییر دهد.
سازندگان این مدل با روشی به نام «اتاقک رؤیا» (DreamBooth)تصاویر چهرهها را ویرایش میکنند. بدین نحو که به کمک ترکیبی از اجزاء شبکه عصبی بهتدریج عکسها را تغییر میدهند. این روش همچنین شامل افزودن نویز به تصاویر و حذف نویز از آنهاست.
چالشی که تا کنون در انجام این کار وجود داشت این بود که مدلها باید با مجموعه دادگان بزرگی که شامل تصاویر فرد در دورهها و سالهای مختلف زندگی او است آموزش میدیدند.
اما اکنون مدل جدید فقط با مجموعه مختصری از تصاویر فرد و مجموعه تصاویر جداگانهای که حاوی کپشنهایی است که رده سنی او را مشخص میکنند تعلیم داده میشود. ردههای سنی تصاویر شامل کودکی، نوجوانی، جوانی، میانسالی، پیری و سالخوردگی هستند. مجموعه دوم همچنین تصاویر سالهای مختلف زندگی ستارههای مشهور را در خود دارد.
این شیوه با روشهای دیگر و با یک الگوریتم تشخیص چهره به نام ArcFaceتست شدهاست اما از همه کارآمدتر و درصد خطایش کمتر است.